بحث محوری دهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی ؛
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی با 228 عضو در 33 کشور با 22 زبان مختلف فعالیت میکند. این حضور گسترده بی تردید در توسعه فعالیت های رسانه ای و رشد جریان آزاد اطلاعات نقش مهمی دارد.
بررسی علل واهداف امریکا از تقابل آشکار با این رسانه ها از موضوعات محوری دهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی بود . ایالات متحده آمریکا اخیرا با مسدود کردن قریب به ۴۰ وب سایت متعلق به محور مقاومت و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی نشان داد که دوگانه های رفتاری امریکا حد و مرزی ندارد .ازجمله وبسایتهایی که آمریکا اقدام به مسدود سازی دامنه دسترسی به آنها کرده است، میتوان به «العالم»، «المسیره»، «النبأ «،«الفرات »، «کربلاء» ، «اللؤلؤ»، «الکوثر»، «النعیم» ، «فلسطین الیوم» و «آفاق » اشاره کرد.
پرسش این است که رسانههای مقاومت چه جایگاه و چه نقشی در شفاف سازی رویدادها داشته اند که آمریکا گزینه ی حذف این رسانه ها را انتخاب کردهاست.
یکی از عوامل مهم در ارزیابی چرایی این تصمیم آمریکا ، موفقیت این رسانهها در انعکاس حقایق رویدادها در منطقه است.
«علی عسگری » رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران درسخنان خود در این نشست؛ با اشاره به ادعای آمریکاییها درزمینه آزادی بیان، خصوصاً در بستر اینترنت و فضای مجازی گفت: تلاش برای بستن رسانههای جهان اسلام، چه رسانههای جمهوری اسلامی ایران و چه دیگر رسانههای کشورهای جبهه مقاومت، نشان از اثرگذاری این رسانهها دارد که موجب شده آنها از ادعاهایشان برای آزادی بیان و هنجارهای اصلی خود عدول کنند و این نشانه ضعف و استیصال استکبار است.
رسانههای حامی مقاومت بویژه طی سالهای اخیر، نقش قابل توجهی درانعکاس وقایع و رخدادهای منطقه داشتهاند. این شفاف سازی ، بسیاری از توطئهها و اهداف تبلیغاتی و جنگ روانی و رسانه ای واشنگتن، تلآویو و متحدانشان رابه شکست کشانده است.
گرایش افکارعمومی درسطح منطقه و جهان به سمت رسانههای حامی مقاومت و اعتماد به عملکرد وانعکاس واقعیتها از دید گاه نقش رسانه مستقل، دارای اثرگذاری وسیعی است که با یکجانبه گرایی ومنافع آمریکا و متحدانش در منطقه در تضاد است .
«محمد غزاله»، مدیر شبکه خبری "زدانان" لبنان، نویسنده وتحلیلگر سیاسی در بیان اهداف آمریکا از مسدود کردن رسانههای محور مقاومت می گوید: طبیعتا ماهیت اقدام آمریکا به مسدود کردن رسانههای محور مقاومت نه تنها یک اقدام یکجانبه علیه رسانههای مشخص و با هدف مشخص است، بلکه با معیارها و هنجارهای آزادی بیان به عنوان حقوق اساسی و بنیادین بشری تناقض دارد.
ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد تصریح میکند ؛هر انسانی حق آزادی بیان و عقیده دارد؛ این حق شامل آزادی داشتن عقیده و باور بدون دخالت و تفتیش عقاید، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار خود از طریق رسانهها و بدون محدودیتهای مرزی است.
بنابر این هدف آمریکا ازچنین تهاجمی کاملا روشن است. آمریکا میخواهد صدای ملتها را خاموش کند. این اقدام همزمان با خروج و کاهش حضور نظامی امریکا در غرب آسیا، از آغازیک رویارویی ویژه خبر می دهد که نیازمند آگاهی، هوشیاری و آمادگی از سوی رادیو تلویزیون های مستقل در منطقه است. در شرایط فعلی نقش مهم رسانه های جبهه مقاومت انعکاس دستاوردها و مقابله با تبلیغات دشمنان و با تلاش هایی است که برای محدود کردن این رسانه ها به عمل می آید.
انگونه که "پیمان جبلی" معاون برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد، اقدام آمریکا در مسدود کردن سایتهای محور مقاومت عزم این رسانه ها را برای مقابله با اقدامهای آمریکا و همسویی در فعالیتهای رسانهای افزایش داد.
این رسانه ها اکنون با عزم و انگیزه ای قوی تر با گزارشهای عینی و اخبار مستند و دقیق و بر اساس اصول حرفهای، افکار عمومی غرب را بیدار و آگاه کرده و پیام خود را به آنها می رسانند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 9 تیر 1400 - 16:21:8