سونامی خودکشی در ارتش آمریکا ، نماد بحرانی عمیق

پنج شنبه 3 تیر 1400 - 17:48:3
سونامی خودکشی در ارتش آمریکا ، نماد بحرانی عمیق

تهران - الکوثر : تازه‌ترین گزارش وزارت دفاع آمریک ا، (پنتاگون ) حاکی از افزایش موارد اقدام به خودکشی درمیان نظامیان آمریکایی به ویژه کهنه سربازان دارد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ،  این گزارش از خودکشی بیش از 45 هزار کهنه سرباز آمریکایی یا افرادی که در ارتش آمریکا طی شش سال گذشته خدمت می‌کرده‌اند، خبر داده است. با توجه به وخامت اوضاع، پنتاگون اعلام کرد که بررسی علل و همچنین راه‌های پیشگیری از خودکشی نظامیان آمریکایی، در اولویت برنامه‌های این وزارتخانه است.

گزارش جدید هم چنین درباره پیامد‌های گسترده اجتماعی خودکشی در میان نظامیان آمریکایی هشدار داده، به ویژه اینکه موج بی سابقه خودکشی به خانواده‌های آنها نیز سرایت کرده است.

این میزان، از تلفات جنگی نیرو‌های آمریکایی در جنگ های عراق و افغانستان نیز به مراتب بیشتر است.

"کارول گیاکومو" خبرنگار و کارشناس سیاسی  می گوید:  با احتساب آمار کلی خودکشی‌ها، روزانه، 20 تن از نظامیان آمریکایی خودکشی می‌کنند که این موضوع نشان می‌دهد، شمار افرادی که از این طریق جان می‌بازند بیشتر از تمامی نظامیان کشته شده ایالات متحده در جنگ  های افغانستان و عراق است.

به نظر می رسد پدیده فراگیر خودکشی در میان نظامیان آمریکایی به ویژه آنها که در نبردهای افغانستان و عراق شرکت داشته اند را باید یکی از پیامدهای به راه انداختن جنگ های بی پایان توسط کاخ سفید در دو دهه اخیر دانست.

جنگ‌های بی پایانی که آمریکا بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر به راه انداخت منجر به افزایش خودکشی نیرو‌های نظامی شده است. شمار نظامیان آمریکایی که جان خود را در اثر خودکشی از دست می دهند دستکم 4 برابر بیشتر از سربازانی است که در جنگ‌های بعد از 11 سپتامبر جان باخته اند.

در واقع انتشار آمار اخیر ازسوی پنتاگون  تنها نشان دهنده  بخش کوچکی از مشکلات روانشناختی نظامیان آمریکایی است که در جریان دودهه جنگ در کشور‌های عراق و افغانستان از نظر روانی "فرسوده" و دچار نابسامانی ها و  عوارض روانی متعددی شده اند.

جنگ افغانستان برای آمریکا دو تریلیون و 400 میلیارد دلار هزینه در برداشت. هم چنین از زمان حمله آمریکا به افغانستان که 20 سال از آن می گذرد، بیش از  2400 نفراز نظامیان آمریکایی در این کشور کشته و هزاران تن دیگر زخمی شدند.

در مرحله بعد آمریکا بدون محوز شورای امنیت سازمان ملل در مارس 2003 به عراق حمله کرد .در جریان اشغال عراق،  حدود 5 هزار نظامی آمریکایی کشته و هزاران نفر دچارمجروحیت جدی شدند. بدین ترتیب آمریکا رویکرد جنگ افروزی و میلیتاریسم بی پایان را اتخاذ کرده و در این مسیر موجب مرگ هزاران نظامی آمریکایی شده است.

با این حال هزاران نفر از نظامیان آمریکایی که در جنگ های افغانستان و عراق و تداوم اشغال این دو کشور مشارکت داشته اند دچار انواع و اقسام بیماری های روحی و روانی شده و پس از بازگشت به خانه مبادرت به خشونت و انواع رفتارهای نابهنجار در سطح خانواده و جامعه کرده و در نهایت به دلیل وضعیت غیر قابل تحملی که داشته اند مبادرت به خود کشی نموده اند.

روانشناسان می گویند تقریبا تمامی نظامیان آمریکایی که در طول عمر خود بیش از 40 روز در خط مقدم یک جبهه جنگی حضور یافته ‌اند، احتمالا تا پایان عمر خود به نوعی با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم خواهند کرد.

مرگ ناشی از خودکشی در ارتش آمریکا، نه‌ تنها خانواده‌های این افراد را نابود می‌کند، بلکه روحیه و انسجام داخلی یگان‌هایی را از میان می‌برد که این افراد در آن عضویت داشتند.

مطالعات صورت گرفته در زمینه خودکشی به مواردی مانند قرار گرفتن در معرض موقعیت های جنگی، استرس،  آسیب های روانی، سوء استفاده از داروها و مشکلات شخصی اشاره می کنند.

در عین حال از دیدگاه برخی دیگر از روانشناسان، دلایل دیگری از جمله اقدامات غیرانسانی ارتش آمریکا در جریان اشغال عراق و افغانستان، رفتار بد افسران ارشد با زیردستان و موارد دیگری از این قبیل، موجب افزایش افسردگی و سرخوردگی نظامیان آمریکا و افزایش خود کشی در بین آنان شده است. ضمن اینکه پس از بازگشت آنها به خانه بسیاری از آنها توانایی تطبیق با شرایط جدید را نداشته و در عین حال بسیاری از کهنه سربازان آمریکایی با مشکلات معیشتی بسیاری مواجه شده و سرخوردگی و یاس از بهبود شرایط زندگی آنها را به سوی خودکشی سوق می دهد.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 3 تیر 1400 - 17:47:56