انتقاد شدید ترامپ از آلمان، واگرایی بیشتر بین واشنگتن و برلین

پنج شنبه 9 مرداد 1399 - 17:58:53
انتقاد شدید ترامپ از آلمان، واگرایی بیشتر بین واشنگتن و برلین

تهران - الکوثر : روابط آمریکا و آلمان در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روندی پرتنش داشته است. اختلافات دو کشور ابعادمختلف تجاری ، نظامی و امنیتی و سیاسی را در بر می گیرد. اکنون دونالد ترامپ در آخرین موضع گیری خود در باره روابط امریکا با آلمان انتقادات شدیدی را متوجه برلین کرده است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «دونالد ترامپ» روز چهارشنبه 29 ژوئیه در ادامه جدال برلین و واشنگتن بر سر بودجه نظامی، گفت که آلمان سهم خود را در ناتو پرداخت نکرده و آمریکا به مدت طولانی مورد سوء استفاده نظامی و تجاری قرار گرفته است. 

انتقاد شدید ترامپ از آلمان در واقع در امتداد سلسله انتقادات رئیس جمهوری جنجالی آمریکا از شرکای اروپایی  واشنگتن ابراز شده است. ترامپ معتقد است که بسیاری از شرکا و متحدان منطقه ای آمریکا در نقاط مختلف جهان به ویژه در اروپا چندین دهه است که از کمکها و امکانات واشنگتن در زمینه های تجاری و نظامی بهره برده اند ، بدون اینکه چیزی در این میان عاید آمریکا شود . ترامپ همانند برخوردی که با دیگر متحدان آمریکا در نقاط مختلف جهان از غرب آسیا تا آسیای شرقی داشته خواهان مشارکت بیشتر کشورهای میزبان از جمله آلمان در زمینه تامین مخارج نظامیان آمریکایی مستقر در این کشورها است.

وی بارها تاکید کرده که دوره "سواری رایگان" یعنی استقرار نظامیان آمریکایی برای تامین امنیت متحدان واشنگتن با هزینه آمریکا به سر آمده و شرکای واشنگتن باید سهم قابل توجهی از این هزینه ها را متقبل شوند. ضمن اینکه با توجه به اینکه آلمان قدرتمندترین  وبزرگترین اقتصاد اروپا است لذا واشنگتن خواهان مشارکت هر چه بیشتر آن در هزینه های ناتو است. البته رئیس جمهوری آمریکا فقط به حرف بسنده نکرده و عملا دستور خروج بخشی از نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان را صادر کرده است ، مساله ای که خشم مقامات آلمانی را برانگیخته است.

به گفته"نوربرت روتگن"قانونگذار ارشد آلمانی: خروج نظامیان امریکایی از آلمان، به جای تقویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" منجر به تضعیف آن می‌ شود. این تصمیم ترامپ با واکنش های منفی در داخل آمریکا نیز مواجه شده است؛ از جمله 20 عضو جمهوری خواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان در نامه ای به ترامپ، از او خواستند از این تصمیم خود صرف نظر کند.

دلیل ارائه شده از سوی ترامپ برای این اقدام خروج این نیروها، امتناع عملی برلین از اجرای خواسته ترامپ برای افزایش بودجه دفاعی تا 2 درصد تولید ناخالص داخلی آلمان است. 

ترامپ در توییتی ضمن دفاع از تصمیم خود برای خارج کردن حدود ۱۲ هزار نیروی آمریکایی از آلمان نوشت: «آلمان میلیاردها دلار برای خرید انرژی به روسیه می‌پردازد و ما باید از آلمان در برابر روسیه محافظت کنیم. این چه معنایی دارد؟ همچنین آلمان در پرداخت ۲ درصد تولید ناخالص داخلی به ناتو کوتاهی می‌کند. به‌همین‌خاطر ما برخی نیروهای خود را از آلمان خارج می‌کنیم.»

آلمان در سال 2019 میلادی تنها ۱.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی اش را هزینه نظامی کرد. این اظهارات ترامپ همزمان با بیانیه مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا مطرح شد.اسپر روز چهارشنبه اعلام کرد که بر اساس دستور دونالد ترامپ تعداد نظامیان آمریکایی در آلمان به ۲۴ هزار نفر کاهش می‌یابد و ۱۲ هزار نظامی آمریکایی خاک آلمان را ترک خواهند کرد.وزیر دفاع آمریکا همچنین گفته است که مقر فرماندهی نیرو‌های آمریکایی در اتحادیه اروپا، از آلمان به بلژیک منتقل می‌شود.

البته جدای از دلیل ظاهری ارائه شده توسط ترامپ ، واقعیت این است که آمریکا در دو دهه اخیر با توجه روند نزولی قدرت اقتصادی و تولید صنعتی ونیز جنگ افروزی های مدام در نقاط مختلف جهان با معضلات مالی قابل توجهی مانندکسری بودجه هنگفت و نیز بدهی ملی 24 تریلیون دلاری مواجه شده است.

اکنون مشکلات اقتصادی و کمبود منابع مالی دولت ترامپ را وادار کرده تا به نمایندگی از جریان ملی گرای داخل آمریکا ، از میزان تعهدات خارجی آمریکا به میزان قابل توجهی بکاهد و خواهان تامین هزینه نیروهای آمریکایی مستقر در کشورهای متحد و شریک واشنگتن را از کشورهای میزبان از جمله آلمان شود. زیرا در غیر این صورت آمریکا در رقابت با قدرتهای بین المللی رقیب خود مانند چین و روسیه دچار مشکلات بزرگی خواهد شد.

 خروج نظامیان آمریکایی از آلمان نشان دهنده افزایش تنش ها بین برلین  واشنگتن است که اکنون به حوزه های مختلف تسری پیدا کرده است. جدای از اختلافات آشکار دو کشور در زمینه بودجه نظامی و نیز سهم آلمان در ناتو ، اما مساله مهمتر شکاف آشکار بین واشنگتن و برلین در زمینه مسائل اروپایی و بین المللی است.با توجه به اینکه آلمان به عنوان مهمترین کشور اروپا نقش تعیین کننده ای در شکل دادن به رویکردها و سیاست های اروپا بر عهده دارد، مقامات ارشد آلمانی بیش از پیش بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا تاکید می کنند . 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 9 مرداد 1399 - 17:4:5