آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حالی که این روزها موضوع «معامله» و «مذاکره» با آمریکا نقل محافل سیاسی شده است و ایشان بارها در دولت های گذشته و حتی نزد دولتمردان کنونی موضع خود را به صراحت فرموده بودند، در جمع شرکتکنندگان در چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تأکید فرمودند: امروز در مقابل استکبار قرار داریم؛ [البتّه] نهفقط ما ملت ایران. فرق ملت ایران با بسیاری از ملتهای دیگر این است که ملت ایران این جرئت را دارد بگوید آمریکا متجاوز، دروغگو، فریبکار، مستکبر است و «مرگ بر آمریکا».
بیشتــر بدانیــد:
نکات مهم در موضعگیری معنادار رهبر انقلاب
مسیرهای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن اعلام شد
ایشان افزودند: در حالی که دیگران حس میکنند آمریکا دروغگو است، حس میکنند فریبگر است، حس میکنند استعمارگر است، حس میکنند متجاوز است، حس میکنند به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست، اما جرئت نمیکنند این را بیان کنند، جرئت نمیکنند در مقابلش بایستند.
- منظور رهبر انقلاب از گفتوگو در منطق آمریکایی چیست؟
تجربه تلخ برجام همچنان در اذهان باقی است و یکی از عاملان آن که اکنون در دولت چهاردهم بر مسند امور راهبردی نشسته، به دنبال توافق دیگری است. هرگاه سخن از مذاکره با آمریکا به میان میآید، اذهان بیدار و آگاه به بیاعتمادی به غرب و آمریکا توجه میکنند. رهبر معظم انقلاب اسلامی همیشه دغدغه مبارزه با استکبار را دارند و بارها از غیرقابل اعتماد و عهدشکن بودن آمریکا سخن گفتهاند.
- توافق برجام چرا به عنوان توافق بیحاصل و "تقریباً هیچ" شناخته میشود؟
هشدارهای مکرر رهبر انقلاب اسلامی در دولتهای یازدهم و دوازدهم نادیده گرفته شد و با وجود تأکید بر بیاعتمادی به غرب، توافق بیحاصل برجام امضا شد. جمهوری اسلامی ایران همواره در مسیر صداقت و اجرای کامل مفاد برجام گام برداشت، اما غرب و آمریکا با بهانههای واهی، کشورمان را به اجرا نکردن برجام متهم میکردند و با گذشت سالها، همچنان دشمنی با ایران در دستور کار غربیها قرار دارد. کمتر ناظر آگاه سیاسی است که رویکرد تعامل با غرب را بپذیرد، زیرا حتی اروپاییها نیز از سیاستهای یکجانبه ترامپ و نقض تعهداتش شکایت دارند.
- چرا غرب و آمریکا ایران را به اجرا نکردن برجام متهم میکردند؟
در این میان، جمهوری اسلامی ایران بر اساس حسن نیت و رعایت موازین بینالملل، برجام را پیش برد تا اثبات کند که غرب به دنبال برقراری رابطه حسنه نیست و هر روز ایران مورد تحریمهای ظالمانه قرار میگیرد. بدعهدیها و خصومتهای آشکار غرب دلیل روشنی بر نهی و هشدار درباره هرگونه معامله و مذاکره با آمریکاست.
نکته عجیب ماجرا آنجاست که برخی در بدنه دولت، با وجود تجربیات تلخ تعاملهای گذشته با آمریکا، از مذاکره و توافقات جدید دم میزنند. در حالی که باید به جای مذاکره، تجربیات شکست خورده برجام را به نسلهای آینده بازگو کرد.
- مردم چه نگرانیهایی درباره شکست توافق برجام دارند؟
مردم همچنان شکست توافق برجام را فراموش نکردهاند و نمیخواهند دوباره شاهد چنین توافقی باشند. تجربه نشان داده است که غرب و آمریکا قابل اعتماد نیستند و دشمنی آنها با ملت ایران غیرقابل انکار است. حتی رسانههای غربی به سیاستهای دوگانه آمریکاییها در قبال ایران پرداختهاند.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 21 بهمن 1403 - 11:55:46