شهید مرتضی آوینی: هنرمندی متعهد و نماد هنر انقلاب اسلامی

چهار شنبه 20 فروردین 1404 - 8:0:0
شهید مرتضی آوینی: هنرمندی متعهد و نماد هنر انقلاب اسلامی

روز بیستم فروردین، به یاد شهادت شهید سید مرتضی آوینی، «روز هنر انقلاب اسلامی» نام‌گذاری شده است. این روز با پیشنهاد هنرمندان حوزه هنری و تأیید مقام معظم رهبری، فرصتی برای گرامی‌داشت هنر متعهد و ارزش‌های انقلاب اسلامی است. شهید آوینی با خدمات ارزنده خود در هنر و اندیشه، نماد این روز محسوب می‌شود.

پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال 1372، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.
مبدأ انتخاب روز هنر انقلاب اسلامی
سنت پسندیده نام گذاری روزهای هفته با هدف گرامی داشت مناسبت های مهم اسلامی و ملی، یکی از کارهای بسیار خوبی است که در حد خود به ماندگار شدن خاطره وقایع ارزشمند کمک می کند. در فرهنگ اسلامی هم همواره به این مسأله مهم توجه شده است. در قرآن کریم، از این روزهای مبارک و عبرت آموز، تحت عنوان «ایام اللّه » یاد می شود و حتی در یک مورد، به حضرت موسی علیه السلام دستور یادآوری این روزها داده شده است.

بیشتر بدانید:

جهانی شدن سینمای مقاومت؛ نگاهی نو و رویکردی فراتر از مرزها

همایش هزار فانوس؛ تجلیل از شهید آوینی و هنر انقلاب اسلامی

این شیوه پسندیده، پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به صورت بسیار جدی دنبال شد که آثار و برکت های فراوانی نیز در پی داشته است. از جمله پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال 1372، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.

بخشی از زندگی شهید مرتضی آوینی
از آن جا که شهید سیدمرتضی آوینی، تمام لحظه های عمر با برکت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزش ها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و به حق در این راه خدمات ارزنده کم نظیری را در عرصه های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت، سالروز شهادت این هنرمند فرزانه، به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شده است.

 سيدمرتضي آويني 20 مهر 1326 در شهر ري به دنيا آمد. در سال 1333 كلاس اول دبستان را در خمين به پايان رساند، دو سال بعد به دليل موقعيت شغلي پدر از خمين به زنجان رفتند. از آنجا كه در زنجان مدرسه‌اي نبود بنابراين پدر وي مدرسه‌اي را داير كرد و مرتضي توانست دوره ابتدايي را در آن مدرسه تمام كند.دبيرستان خود را هم در كرمان در رشته رياضي پشت‌سر گذاشت. آويني خدمت سربازي خود را نيز در نيروي هوايي به پايان رساند و در سال 1344 وارد دانشكده هنرهاي زيبايي شد.


چهار شنبه 20 فروردین 1404 - 9:59:35