به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،در حاليکه به نظر ميآيد افسردگي خفيف مشکل جدي نيست اما تغيير در خلق و خو ميتواند تشديد شود و اغلب تشخيص صحيح آن براي درمان افسردگي در مراحل اوليه حائز اهميت است.
تغييرات قابل توجه در خلق و خو و رفتار ميتواند نشان دهنده افسردگي خفيف باشد و همچنين ميتواند حساسيتهاي فيزيکي را هم افزايش دهد.
از جمله علائم شايع آن ميتوان به مواردي چون تندخويي، افکار منفي، احساس غيرمعمول خستگي، احساس نااميدي، احساس غمگين بودن، عدم تمرکز، احساس بي انگيزه بودن، تمايل به تنها بودن و داشتن بدندردهاي بيدليل اشاره کرد.
تغييرات رفتاري نيز ميتواند نشان دهنده افسردگي باشد. الگوي خواب تغيير ميکند و اشتهاي فرد افزايش يافته يا کم ميشود. همچنين مبتلايان به افسردگي خفيف ممکن است به مصرف مواد مخدر رو آورند.
مراجعه به پزشک اغلب روش خوبي براي شروع مقابله با افسردگي است. پزشک ميتواند ارزيابي کند کهيا افسردگي عامل بروز اين علائم بوده و شدت بيماري را نيز تشخيص دهد. همچنين چندين تست آنلاين طراحي شده که قادر به تشخيص علائم افسردگي هستند. يکي از آنها پرسشنامه PHQ-9 است که در سال 1999 طراحي شده است. اين تست شامل 9 پرسش است که پزشکان در بسياري از کشورها براي تشخيص و نوع افسردگي آنها را از بيمار خود ميپرسند.
اغلب افسردگي خفيف با اعمال تغييرات کوچکي در سبک زندگي قابل درمان است. اين راهکارها شامل تغيير در الگوي خواب و رژيم غذايي يا بهبود توازن بين کار و زندگي روزمره است.
طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت (WHO) در سال 2017 افسردگي علت اصلي بيماري و از کار افتادگي در سراسر جهان بوده است. همچنين افسردگي ميتواند طيف وسيعي داشته باشد چرا که يک عامل منحصر در بروز آن نقش ندارد.
زنان بيش از مردان احتمال دارد دچار افسردگي شوند. نظرات متفاوتي در اين مورد مطرح شده که از آن جمله ميتوان به بلوغ، بارداري و قاعدگي اشاره کرد.
آمارها در کشورهاي مختلف متفاوت است اما افسردگي در گروههاي زير شايعتر است:
- افرادي که دچار ورشکستگي اقتصادي شدهاند
- افرادي که به بيماريهاي جسمي و مزمن مبتلا هستند
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
شنبه 18 فروردین 1397 - 15:57:26