پادکست رادیو غزه  ؛

سلیمان منصور ، هنرمندی که تابلوهایش به نماد مقاومت و پایداری تبدیل شد

دو شنبه 15 بهمن 1403 - 11:51:5

رادیو غزه پادکستی از تولیدات شبکه الکوثر است. در این برنامه، داستان هنرمند فلسطینی روایت می‌کنیم که وطنش را با قلم‌موهایش حمل کرد و تابلوهایش به نماد مقاومت و پایداری تبدیل شد. این داستان سلیمان منصور است.  

ویژه ‌- الکوثر:  سلیمان منصور، هنرمندی که درد را به رنگ‌ها تبدیل کرد و هنر را به سلاحی برای مبارزه.

 او در سال ۱۹۴۷در یکی از روستاهای رام‌الله به دنیا آمد و دوران کودکی سختی داشت.  پدرش را در چهارسالگی از دست داد و مجبور شد به همراه مادرش به قدس نقل مکان کند. اینجا بود که سفر او در مواجهه با اشغال و جست‌وجوی هویت وطن گم‌شده‌اش آغاز شد.
در سال ۱۹۷۳، زمانی که سلیمان در کارگاه کوچکش نشسته بود، ایده‌ی تابلوی "جمل المحامل" (شتر باربر) به ذهنش خطور کرد. او می‌خواست رنج فلسطینی‌ها را بیان کند، بنابراین شتر را به عنوان نماد مردی انتخاب کرد که بار دردهای وطنش را بر دوش می‌کشد، اما با غرور ایستاده است. 
منصور گفت: من انتظار نداشتم که این تابلو به یک نماد تبدیل شود، اما از عمق وجودم بیرون آمد و شاید به همین دلیل به قلب‌های مردم راه یافت.
سفر این تابلو به همین جا ختم نشد. در سال ۲۰۰۵، سلیمان بار دیگر این تابلو را با اضافه کردن جزئیات جدیدی مانند کلیسای قیامت کشید و تأکید کرد که قدس همیشه در قلب ماست، مهم نیست شرایط چقدر تغییر کند. جمل المحامل فقط یک تابلو نبود...  

همچنین بخوانید:تراژدی «هند رجب»؛ روایت «فریادی که نجاتبخش نبود»

سرانجام  پس از دهه‌ها از خلق این تابلو، لحظه‌ای سرنوشت‌ساز فرا رسید. در یک کنفرانس مطبوعاتی، شهید یحیی السنوار، فرمانده جنبش مقاومت اسلامی حماس در غزه، نسخه‌ای جدید از جمل المحامل را نشان داد.
درتابلوی جدید ، دیگر مرد سالخورده‌ی خمیده نبود که قدس را بر دوش می‌کشید، بلکه جوانی مقاوم با قامتی راست، قدس و تفنگش را با هم حمل  و با استواری به آینده نگاه می‌کرد.  
منصور می گوید : جوانان آینده‌ ما هستند. وقتی تابلوی  جدید را دیدم، در آن یک تحول طبیعی مشاهده کردم. امروز، چوانان برومند مقاومت‌ هستند که پرچم  آرمان فلسطین را بر دوش می‌کشند.


دو شنبه 15 بهمن 1403 - 10:34:19