به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مجله «تحلیلات العصر» (تحلیل های معاصر) بر « موفقیت ایران در رویارویی با چالش ها و توطئه ها طی ۴۱ سال سپری شده از عمر انقلاب » تاکید و خاطرنشان کرد: این موفقیت نشات گرفته از عواملی است که به واقعیت موجود در ایران از تمامی ابعاد امتیاز خاصی بخشیده است.
بر اساس این گزارش، ایران بر مبنای عوامل یاد شده نه تنها توانست مشکلات و بن بست را پشت سر بگذارد بلکه تا سطح رویارویی با ابرقدرت ها در نظام نوین جهانی ارتقا یافت و تهران هم اکنون به سمت مبدل شدن به هسته یک گروه راهبردی و تحمیل خود بر نظام یاد شده به عنوان یک واقعیت غیرقابل انکار پیش می رود.
مجله تحلیلات العصر مهم ترین عوامل قدرت ایران را این گونه برمی شمارد:
نخست : عامل فکری اعتقادی دینی : ایران نظام سیاسی خود را بر پایه های دینی اعتقادی پی ریزی کرد و توانست از اعتقادات دینی به عنوان انگیزه ای برای فداکاری و پیشرفت و پیشروی استفاده کند برخلاف سایر مسلمانان که آن را به عاملی برای عقب ماندگی تبدیل کردند.
اسلام پویا مدنظر ایران اسلامی است که زندگی را هدایت و رهبری می کند و جامعه را به پیش می برد و بدون هر گونه انحرافی با سایرین جهت دستیابی به رفاه و آسایش رقابت می کند . اسلام ایران یک اسلام انگیزه بخش است و راکد و ساکن نیست و در این میان خمیرمایه یک انسان ایرانی را نیز باید به آن افزود که از استحکام ، پایمردی ، تحمل ، بردباری و پافشاری بر اصول و ارزشها سرشته شده است.
دوم : عامل سیاسی : ایران یک نظام سیاسی به هم پیوسته ای در پیش گرفت که عزم و اراده مستحکم مردمی پایه و اساس شکل گیری آن به شمار می آید و تجدید حاکمیت در آن بر اساس انتخابات سالم و بی پیرایه این نظام را به یک دستاورد مردمی تبدیل کرده است و باعث شده تا مردم از آن به دفاع برخیزند و با هر گونه خدشه دار شدن آن به مخالفت برخیزند زیرا نظامی است که خود آن را انتخاب کرده اند و شخصیت های شکل دهنده آن توسط مردم تغییر می یابند.
از سوی دیگر نظام سیاسی ایران از نظر ساختاری یک نظام منسجم و به هم پیوسته است که بر نهادهای مستقل و در عین هماهنگ با یکدیگر مبتنی است که در چارچوب قانون اساسی بر عملکرد یکدیگر نظارت می کنند و زیر چتر رهبر مدیر و مدبر که در عملکردش دین و سیاست با هم گردآمده فعالیت می کند و بر همین اساس ملت از حکمت و قدرت و پایبندی نظام به قانون اساسی و فلسفه شکل گیری آن و احکام شرع اسلام و اهداف آن مطمئن است.
۳ – عامل جغرافیای طبیعی : موقعیت جغرافیایی و مساحت و منابع طبیعی باعث شده تا ایران تا اندازه زیادی بی نیاز از دیگران شود بدون آنکه دیگران بتوانند از نظر اقتصادی و سیاسی ایران را نادیده بگیرند . برخوردار بودن از چنین امتیاز ارزشمندی باعث شده تا ایران بتواند در سیاست خودکفایی اقتصادی موفق عمل کند و در سایر زمینه ها به یک موقعیت تاثیرگذار در سطح بین المللی و منطقه ای دست یابد.
چهارم : عامل راهبردی ائتلافی : این عامل در بردارنده دو بعد است . بعد اول ماهیت ایران در حمایت و تشکیل ائتلاف های بین المللی است و بعد دوم در شکل گیری محور مقاومت منطقه ای نهفته است. ائتلاف های ایران بر حمایت از مظلوم در برابر ظالم مبتنی است و در همین رابطه به عنوان مثال می توان به حمایت ایران از آرمان فلسطین اشاره کرد در حالی که ائتلاف های کشورهای استعمارگر غرب بر منافع فردی و ذاتی مبتنی است . تهران بر همین اساس مجموعه ی از ائتلاف های گوناگون از نظر اهمیت و تاثیرگذاری تشکیل داد که محور مقاومت در راس آنها قرار دارد و به دنبال آن می توان به تفاهم با روسیه و چین و فعالیت در سازمان اقتصادی شانگهای اشاره کرد. سیاست ایران بر پایه اخلاق و انسانیت و پرهیز از نیرنگ و خیانت پی ریزی شده است و به همین دلیل همپیمان ایران اطمینان خاطر دارد اما عملکرد غرب به عنوان یک عملکرد به دور از انسانیت و اخلاق شناخته شده است و به همین دلیل همپیمانان غرب همواره در ترس و نگرانی به سر می برند.
مجله مزبور در پایان تحلیل خود خاطرنشان کرد: عوامل یاد شده به ایران مصونیت و قدرت و توان ایستادگی در برابر جنگ ها و محاصره ها بخشیده اند و این کشور را به یک بازیگر محوری در منطقه و جهان تبدیل کرده که نمی توان آن را نادیده گرفت و بر همین اساس ما با وجود ایران بعید می دانیم آمریکا و یا اسراییل با محور مقاومت وارد جنگ شوند و معتقدیم در ماه ها و سال های آینده شاهد از هم گسسته شدن صفوف دشمنان ایران خواهیم بود و همزمان با آن ایران و همپیمانانش به طور قابل توجهی به سمت تحقق بخشیدن به اهداف راهبردی بزرگ خود به ویژه تحقق یافتن آرمان فلسطین پیش خواهند رفت.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
شنبه 20 اردیبهشت 1399 - 16:26:5