حمله به یمن؛ آیا واشنگتن در حال تکرار اشتباهات گذشته است؟

پنج شنبه 14 فروردین 1404 - 13:0:0
حمله به یمن؛ آیا واشنگتن در حال تکرار اشتباهات گذشته است؟

حملات گسترده آمریکا به یمن، با هدف تضعیف انصارالله و بازگرداندن تحریم‌ها، نه‌تنها بحران انسانی را تشدید کرده، بلکه با پاسخ قاطع نیروهای یمنی، تنش‌های منطقه‌ای را به سطحی بی‌سابقه رسانده است.

در گزارش «راهبرد معاصر» آمده است؛ پیش از انتخابات پنجم نوامبر 2024 میلادی در آمریکا، یکی از انتقادات دونالد ترامپ به دولت دموکرات این بود نوع برخورد واشنگتن با ارکان محور مقاومت، به ویژه انصارالله به قدری ضعیف بود که به مسدود شدن مسیر کشتیرانی در محدوده دریای سرخ منجر شد. برهمین اساس یکی از اقدامات فوری ترامپ پس از ورود به کاخ سفید بازگرداندن نام جنبش انصارالله به لیست سیاه موسوم به (F.T.O) و بازگرداندن تحریم‌ها علیه یمن شمالی بود. 

دامنه تحریم‌های جدید وزارت خزانه داری آمریکا به قدری گسترده است که شعب اصلی بانک‌های داخلی و خارجی مستقر در صنعا تصمیم گرفتند برای فرار از عواقب مجازات مالی آمریکا، به سمت جنوب و استان مأرب کوچ کنند. پس از فراهم شدن این مقدمات در آخرین روزهای فصل زمستان، جنگنده‌های آمریکایی با پشتیبانی ناوهای هواپیمابر و ناوچه‌های تهاجمی حمله گسترده علیه اهداف نظامی- راهبردی را در خاک یمن آغاز کردند. 

بیشتر بدانید:

گرسنگی؛ سلاح بی‌صدای جنگ، فریاد حماس برای نجات غزه

پروتکل پشه؛ روایت افسر اسرائیلی از ضرورت عملیات سپر انسانی در غزه

نکته کلیدی در موج جدید حملات آمریکا به یمن، این بود بازیگرانی مانند انگلیس، استرالیا یا رژیم صهیونیستی مشارکت عملیاتی اندکی داشتند و بیشتر در مقام کمک اطلاعاتی- لجستیکی قرار دارند. 

در جریان حملات هوایی شدید به استان‌های صنعا، صعده، الحدیده، جوف و عمران مکان‌های راهبردی مانند فرودگاه صنعا، برخی انبارهای تسلیحاتی، مراکز تجاری و… هدف حمله قرار گرفتند. 

به گزارش وزارت بهداشت یمن، در جریان تجاوز جنگنده‌های آمریکایی تعداد زیادی از غیرنظامیان جان خود را از دست دادند. در سوی مقابل، نیروهای آفندی انصارالله اقدام به هدف قرار دادن ناو هواپیمابر «ترومن» با موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد کردند. 

همچنین نیروهای یمنی به وسیله موشک بالستیک «ذوالفقار» و هایپرسونیک «فلسطین2» فرودگاه بن گورین را هدف حمله قرار دادند. حملات کم سابقه در حالی انجام شد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی است، در جریان حمله به مقاومت یمن بیش از 60 درصد استعدادهای موشکی این گروه از دست رفت و تعدادی زیادی از افسران و چهره‌های کلیدی انصارالله هدف ترور قرار گرفتند. 

بهره سخن:

حملات گسترده آمریکا به یمن، با وجود ادعای کاهش توان نظامی انصارالله، پیامدهای سنگینی برای غیرنظامیان و زیرساخت‌های این کشور به همراه داشته است. این اقدامات، نه‌تنها بحران انسانی در یمن را تشدید کرده، بلکه نشان‌دهنده سیاست‌های تهاجمی و پرهزینه‌ای است که واشنگتن در منطقه دنبال می‌کند.

در سوی مقابل، پاسخ قاطع انصارالله با هدف قرار دادن اهداف راهبردی آمریکا و متحدانش، نشان‌دهنده توان بازدارندگی و مقاومت این گروه در برابر فشارهای خارجی است. این تحولات، بار دیگر اهمیت دیپلماسی و راه‌حل‌های سیاسی برای پایان دادن به بحران یمن را برجسته می‌کند.

 


پنج شنبه 14 فروردین 1404 - 7:45:18