دکتر صائب شعث، نویسنده و کارشناس روابط بینالملل، در برنامه «قضیة ساخنة» به بررسی چالشهای پیشروی پاپ لئو چهاردهم در هدایت واتیکان، در سایه تحولات جهانی و همچنین کارزار رسانهای که رژیم صهیونیستی علیه او به راه انداخته است، پرداخت.
وی تأکید کرد که واتیکان، با وجود وسعت محدود جغرافیایی، در عصر حاضر به نهادی تأثیرگذار در عرصه دیپلماسی و گفتوگوی بینالمللی تبدیل شده است. پاپ، بهعنوان رهبر معنوی و دینی، جایگاه ویژهای در میان بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مسیحی کاتولیک در سراسر جهان دارد و علاوه بر نقش مذهبی خود، واتیکان نیز بهعنوان یک دولت مستقل در سیاست بینالملل اثرگذار است. این جایگاه، امکان بهرهگیری از ابزارهایی همچون دین، دیپلماسی و مشروعیت معنوی را برای تأثیرگذاری بر تحولات جهانی فراهم میکند.
بیشتر بدانید:
آیا پاپ بریفوست رویکردهای فرانسیس را ادامه خواهد داد؟ | قضیة ساخنة
واتیکان در انتظار نخستین نشست خبری پاپ لئو چهاردهم | قضیة ساخنة
دکتر شعث همچنین به اهمیت رابطه پاپ جدید با سیاست بینالملل اشاره کرد و تصریح نمود که تابعیت آمریکایی او، میتواند در تصمیمگیریهای آیندهاش تأثیرگذار باشد. برخی تحلیلگران بر این باورند که گرایشهای سیاسی و اخلاقی او ممکن است جهتگیریهای واتیکان را، بهویژه با توجه به نقش ایالات متحده در برخی درگیریهای جهانی، تحت تأثیر قرار دهد.
وی همچنین به کمپین رسانهای رژیم صهیونیستی علیه پاپ جدید پرداخت و خاطرنشان کرد که رسانههای وابسته به این رژیم، از جمله روزنامه "معاریو"، در نخستین اقدامات رسانهای خود علیه پاپ، مدعی شدند که وی در سال ۲۰۰۰ به کشیشی که متهم به سوءاستفاده جنسی از کودکان بوده، اجازه سکونت در منزل یکی از کشیشان در شیکاگو را داده است. این ادعا، که از سوی برخی رسانههای صهیونیستی مطرح شده است، بهعنوان ابزاری برای اعمال فشار بر پاپ جدید تلقی میشود.
در پایان، این کارشناس روابط بینالملل تأکید کرد که پاپ لئو چهاردهم، در حوزههای عدالت اجتماعی، حمایت از اقشار محروم و محیطزیست، در مسیر پاپ فرانسیس گام برمیدارد. انتخاب نام لئو چهاردهم نیز حاکی از رویکرد آینده او است، که به نظر میرسد مشابه با مسیر پاپ لئو سیزدهم در قرن نوزدهم باشد؛ فردی که به دفاع از حقوق کارگران و عدالت اجتماعی شهرت داشت.
شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 11:17:41