دهه کرامت؛ فرصتی برای بازخوانی نقش اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در تمدن اسلامی | عین الحیاة

شنبه 13 اردیبهشت 1404 - 10:30:0
دهه کرامت؛ فرصتی برای بازخوانی نقش اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در تمدن اسلامی | عین الحیاة

به مناسبت دهه کرامت، برنامه «عین الحیاة» با حضور شیخ غازی حنینه، رئیس مجلس امنای تجمع علمای مسلمان، به بررسی نقش اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در تقویت هویت اسلامی و گسترش علوم پرداخت. وی با اشاره به آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله)، اهل‌بیت (علیهم‌السلام) را به‌عنوان محور هدایت و وحدت امت اسلامی معرفی کرد و نقش آنان را در توسعه علمی و فرهنگی جهان اسلام مورد تأکید قرار داد.

نقش اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در تقویت هویت اسلامی و گسترش علوم

به مناسبت دهه کرامت، برنامه «عین الحیاة» با حضور شیخ غازی حنینه، رئیس مجلس امنای تجمع علمای مسلمان، به بررسی نقش برجسته اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در تثبیت هویت اسلامی و نشر معارف و علوم پرداخت.

بیشتر بدانید:

خاطره‌ای تأثیرگذار از مسجد بیت‌النور؛ تجربه معنوی فرزند شیخ الجزایری | عین الحیاة

لزوم بازگشت به منابع اصیل دینی برای حفظ هویت اسلامی | عین الحیاة

شیخ حنینه در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به برخی برداشت‌های نادرست درباره طرح این مباحث، اظهار داشت: «ممکن است برخی تصور کنند که چنین گفتگوهایی نوعی جانبداری مذهبی است، اما واقعیت این است که بحث درباره اهل‌بیت (علیهم‌السلام)، بخشی جدایی‌ناپذیر از عقیده تمامی مسلمانان به شمار می‌رود. این حقیقت در آیات قرآن کریم نیز مورد تأکید قرار گرفته است، از جمله در این آیه شریفه: «إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا» و همچنین در آیه دیگر آمده است: «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى»»

وی در ادامه به سیره پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) اشاره کرد و افزود: «رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمود: «من در میان شما دو چیز گران‌بها باقی می‌گذارم که اگر به آن‌ها تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد: کتاب خدا و عترتم، اهل‌بیت من.» این حدیث، قرآن و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) را به‌عنوان دو وزنه سنگین و راهنمای هدایت معرفی می‌کند که تا روز قیامت از یکدیگر جدا نخواهند شد.»

شیخ حنینه در بخش دیگری از سخنان خود به نقش شهر قم در گسترش علوم اسلامی پرداخت و گفت: «شهر قم امروزه یکی از مراکز علمی برجسته جهان اسلام است که به دلیل وجود مرقد حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها) به کانون توجه طلاب و دانشجویان علوم دینی از سراسر جهان تبدیل شده است. این پدیده صرفاً یک مراسم عبادی نیست، بلکه واقعیتی اجتماعی و فرهنگی است که نشان‌دهنده ارتباط عمیق مردم با اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و گسترش دانش و معرفت به برکت این مقامات مقدس می‌باشد.»


شنبه 13 اردیبهشت 1404 - 14:34:13