لزوم بازگشت به منابع اصیل دینی برای حفظ هویت اسلامی | عین الحیاة

پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 - 12:30:0
لزوم بازگشت به منابع اصیل دینی برای حفظ هویت اسلامی | عین الحیاة

حجت‌الاسلام شیخ اسد محمد قصیر، استاد مطالعات عالی حوزه علمیه، در برنامه "عین الحیاه"، به بررسی مسئله تحریف دین پرداخت. وی با استناد به آیات قرآن کریم و حدیث ثقلین، تأکید کرد که برخی جریان‌ها با ارائه بدیل‌های جعلی، تلاش دارند تا مسیر هدایت را منحرف سازند. وی پایبندی به قرآن کریم و اهل‌بیت (ع) را راهکار اصلی مقابله با این تحریف‌ها دانست و بر ضرورت بازگشت به منابع اصیل دینی برای حفظ هویت اسلامی تأکید کرد.

تحریف دین؛ بررسی دیدگاه حجت‌الاسلام شیخ اسد محمد قصیر در برنامه "عین الحیاه"

در جریان حضور خود در برنامه عین الحیاه، حجت‌الاسلام شیخ اسد محمد قصیر، استاد مطالعات عالی حوزه علمیه، به بررسی ابعاد مختلف تحریف دین پرداخت و تأکید کرد که یکی از مهم‌ترین مسائل در مباحث علمی و دینی، شناخت دقیق منابع معرفتی و نقش آن‌ها در هدایت انسان‌ها است. وی تصریح کرد که در اسلام، قرآن کریم و سنت نبوی به‌عنوان اصلی‌ترین منابع دینی شناخته می‌شوند و مطابق با آموزه‌های مکتب اهل‌بیت (ع)، ائمه اطهار (ع) نیز جزئی از این سنت محسوب می‌شوند که بهره‌گیری از سیره علمی، عملی، اخلاقی و رفتاری آنان، راهگشای فهم صحیح معارف اسلامی خواهد بود.

بیشتر بدانید:

ویژه برنامه دهه کرامت با محوریت سیره حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) | عین الحیاة

تحریف دین و تلاش برای انحراف از مسیر حقیقت

حجت‌الاسلام شیخ اسد محمد قصیر در تحلیل خود پیرامون تحریف دین، به آیات متعدد قرآن کریم اشاره کرد که در آن‌ها، مسئله تحریف کلام الهی و تلاش برای خاموش کردن نور حقیقت مطرح شده است: «يحرفون الكلمة عن مواضعه». وی تأکید کرد که برخی جریان‌ها، بدیل‌های جعلی را به‌عنوان جایگزین معرفی کرده‌اند تا مردم را از مسیر حقیقت منحرف سازند و باورهای اصیل اسلامی را دچار تغییر کنند.

او با اشاره به یکی از مصادیق تاریخی این مسئله، قانون لعن امام علی (ع) را که به مدت ۸۰ سال بر منابر اسلامی اجرا می‌شد، مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد که چنین اقداماتی، نشان‌دهنده تلاش‌های سازمان‌یافته برای حذف منابع نور و هدایت الهی است.

ضرورت پایبندی به مرجعیت الهی و آموزه‌های حدیث ثقلین

استاد حوزه علمیه در ادامه، مرجعیتی را که خداوند و پیامبر اکرم (ص) به آن توصیه کرده‌اند، مورد تأکید قرار داد و بیان داشت که حدیث ثقلین نشان‌دهنده اهمیت این مسئله در هدایت امت اسلامی است. در این حدیث، پیامبر اکرم (ص) فرمودند: "إني تارك فيكم ثقلين، كتاب الله وهو حبل ممدود ونور ممدود، وأهل بيتي." وی بر این اساس تصریح کرد که پیامبر (ص) امت اسلامی را به مرجعی هدایت کرده که اساس تمدن اسلامی را بنیان نهاده است؛ یعنی قرآن کریم و اهل‌بیت (ع)، چراکه آنان داناترین افراد به سنت نبوی بوده و دروازه‌های دانش پیامبر (ص) محسوب می‌شوند.

بازگشت به منابع اصیل و مقابله با انحرافات دینی

شیخ اسد محمد قصیر در پایان تأکید کرد که بازگشت به این مرجعیت الهی و بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن کریم و اهل‌بیت (ع)، راهگشای مقابله با تحریف دین و انحرافات اعتقادی است. وی خاطرنشان ساخت که شناخت صحیح منابع دین و پایبندی به اصول معرفتی اسلام، مسیر هدایت انسان‌ها را روشن ساخته و جامعه را از آسیب‌های ناشی از تحریف مصون می‌دارد. برنامه "عین الحیاه" به بررسی این موضوع پرداخته و بینندگان را با ابعاد علمی و معرفتی آن آشنا ساخته است.


پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 - 12:37:5