در گزارش برنامه «قضیة ساخنة» روایت می شود: دونالد ترامپ، رئیسجمهور جنجالی آمریکا، که پیشتر تهدیدات شدیدی علیه ایران مطرح کرده بود و ناوهای هواپیمابر را برای تقویت این تهدیدات به حرکت درآورده بود، اکنون خود آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا را در مسقط اعلام کرده است. این مذاکرات با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در کاخ سفید مطرح شده است.
ایران، با حفظ مواضع ثابت خود و تأکید بر صلح منطقهای و جهانی، فرصتی برای آزمودن جدیت ترامپ فراهم کرده است. ایران با پاسخی مشابه به پیام ترامپ، تلاش کرد تا مانع از بهرهبرداری آمریکا از این مذاکرات بهعنوان ابزاری تبلیغاتی شود.
بیشتر بدانید:
نقش آمریکا در بحران لبنان/ تجاوز به خاک لبنان با چراغ سبز امریکا
کارشناس برنامه «قضیة ساخنة»: بازگشت مذاکرات ایران و آمریکا؛ نقش روسیه در پیشبرد دیپلماسی
تحلیلگران سیاسی معتقدند که ترامپ و نتانیاهو، بهعنوان دو شخصیت جنگطلب، تنها زمانی به دیپلماسی روی میآورند که دیگر ابزارهای فشار اقتصادی و نظامی ناکام مانده باشند. این امر نشاندهنده مقاومت ایران در برابر تمامی فشارها و تهدیدات است.
ترامپ اکنون به گزینه دیپلماسی روی آورده است، همان گزینهای که باراک اوباما پیشتر با ایران امتحان کرده بود. او امیدوار است از این طریق به اهدافی دست یابد که از طریق فشارها و تهدیدات به دست نیاورده است.
ایران تأکید کرده است که مذاکرات مسقط تنها بر سر برنامه هستهای خواهد بود و هیچ گزینه نظامی در این مذاکرات مطرح نخواهد شد. وزیر امور خارجه ایران هشدار داده است که هرگونه جنگ در منطقه غرب آسیا پیامدهای فاجعهباری خواهد داشت.
ایران اعلام کرده است که به دیپلماسی پایبند است اما هرگز در برابر تهدیدات تسلیم نخواهد شد. این کشور به دنبال صلح است اما تسلیم را نمیپذیرد و آماده دفاع از خود در برابر هرگونه تهدید است.
جمعه 22 فروردین 1404 - 16:6:2