به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، کمال خلف، تحلیلگر عربزبان در یادداشتی نوشت: به نظر می آید سوری ها در حال حاضر علاقه ای به بررسی آنچه در کشورشان رخ داده است، ندارند، زیرا نسلی در سوریه زندگی می کند که ویژگی های منحصر به فردی دارند که پیش تر شناخته شده نبود. از سال 1970 تا 2024 میلادی فضایی ناشناخته بر سوریه حاکم شد که خیلی ها ویژگی هایش را نمی شناسند.
اما آنچه مردم سوریه علاقه دارند بیشتر بشنوند، اینکه:
بیشتــر بدانیــد:
نقشآفرینی مبهم تحریرالشام در سوریه پسا اسد
«شـــام» بدون «اســــد»؛ روایت سرزمینی که به تاراج می رود
- در وهله نخست، ارتش سوریه نخواست بجنگد، شهرها را تسلیم و عقب نشینی کرد. این موضوع شهرها و مردم را از نبردهایی که می توانست بحران سوریه را عمیق تر و رنج آنها را طولانی تر کند، در امان نگه داشت.
- دوم، اینکه بخش بزرگی از مردم سوریه از سکانس پایانی سقوط اسد شوکه شدند؛ اینکه رئیسجمهورشان به همراه خانوادهاش بدون هیچ نامه استعفا یا روندی برای واگذاری درست اختیارات از کشور فرار کرد. بی تردید این وقایع و رازهای سر به مهرش روزهای آینده فاش خواهد شد.
درباره آنچه اکنون برای سوری ها مهم است، مواردی وجود دارد که باید صحت آنها تحلیل و بررسی شود:
- نخست، ذهنیت و رویه رهبران که پیروز نبرد سوریه هستند: موضوعی که طبق ادعاهای «اداره سیاسی» دولت انتقالی بیان شد، اینکه سوریه در مدیریت تنش تا حدی موفق عمل کرد. هیچ گروه سوری بر دیگری تسلط ندارد، از انتقام و تلافی جلوگیری شد، اموال عمومی و خصوصی در معرض تعرض و خسارت قرار نگرفت و از حمله به نهادها جلوگیری شد. علاوه بر این عناصر مسلط بر دمشق از تظاهرات مسلحانه در شهرها جلوگیری کردند. در چنین فضایی همه کارکنان مؤسسات دولتی به محل کار خود بازگشتند، از تحریک فرقهای و سایر اظهارات تنش آمیز سیاسی و اجتماعی جلوگیری شد.
- دوم، اینکه پس از اعلام تسلط گروهها بر دمشق، یکی از عناصر برجسته مخالفان سوری گفت، هیچ جابجایی و کوچاندن مردم رخ نخواهد داد و هرکس صرف نظر از موقعیت سیاسی اش جایگاه دارد و هیچ انتقام فرقه ای وجود نخواهد داشت.
این موارد باعث می شود ذهنیت ها نسبت به آنچه روزهای آینده شاهد خواهیم بود، امیدوارکننده باشد؛ اما در دو روز گذشته هرج و مرج و ناآرامی شهرهای مختلف به ویژه دمشق، پایتخت سوریه را دربر گرفت و شاهد تیراندازی، دزدی مغازه ها، غارت اموال، گسترش دزدان و باندهای غارتگر، افزایش قیمت مواد غذایی و هدر رفتن برخی کالاها و خسارت به بازارها بودیم. این روند باعث شد دولت تازه به قدرت رسیده منع آمد و شد شبانه اعمال کند.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
پنج شنبه 22 آذر 1403 - 16:18:55