به گزارش پایگاه شبکه الکوثربه نقل از ایسنا، از زمان اعلام تجاوز ظالمانه به یمن در ۲۶ مارس ۲۰۱۵ از واشنگتن، انگلیس نقش رهبری این تجاوز و جنایت را برعهده داشت و در رأس طرح نابودی یمن بوده است.
در ترسیم سناریوی تجاوز که منجر به نابودی بیش از ۷۰ درصد زیرساخت و تأسیسات حیاتی و کشته شدن کودکان و زنان شد، انگلیس نقش نظامی و اطلاعاتی را ایفا و اداره عملیات نظامی را برعهده گرفت که غیرنظامیان را هدف قرار داد و اداره عملیات هوایی را برعهده گرفت.
انگلیس تا به امروز به امضای معاملات تسلیحاتی با کشورهای ائتلاف متجاوز عربی ادامه میدهد و از حدود هفت سال پیش اقدامات زیادی درباره تجاوز وحشیانه علیه یمن که بزرگترین بحران انسانی را در جهان به وجود آورد انجام داده است برای همین دستان انگلیسیها در طول تاریخ به خون یمنیها آلوده شده است.
نقش انگلیس در تجاوز به یمن از همان آغاز از طریق فروش سلاح به کشورهای ائتلاف عربی مشخص بود. روزنامه دیلی میل انگلیس نوامبر ۲۰۱۷ از نقش لندن در این جنگ پرده برداشت و اعلام کرد که انگلیس از برندهای تجاری مشکوکی برای صادرات مقادیر عظیمی سلاح به عربستان استفاده کرد.
عفو بین الملل نیز سند رسمی را فاش کرد که دست داشتن انگلیس در جنایتهای انسانی در یمن را نشان میدهد. انگلیس بمبهای هدایت لیزری را صادر کرده که از آنها در بمباران هوایی در یمن استفاده شده است. عفو بین الملل اعلام کرد که این سند به تنهایی برای محکومیت انگلیس به خاطر دست داشتن در تجاوز به یمن کافی است و ثابت میکند که انگلیس شریک اصلی تجاوز به یمن است.
روزنامه گاردین انگلیس اعلام کرد که میزان فروش سلاح به عربستان در دوره بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۹ میلیارد دلار بود.
وزارت دفاع انگلیس تنها تجهیزات نظامی به عربستان نمیدهد بلکه در عربستان حدود ۷۰۰۰ تن از کارمندان خدمات غیرنظامی انگلیس و اعضایی از نیروی هوایی این کشور برای آموزش و مدیریت جنگندههای انگلیس در عربستان هستند.
بیشتر جنگندههایی که انگلیس به عربستان فروخته است از نوع تورنادو و تایفون سورتیهای پرواز روزانه برای حمله به یمن را انجام میدهند.
علاوه بر معاملات سلاح میان لندن و ریاض در سطح تسلیحاتی و آموزشی کادر نظامی انگلیس در زمینه مشخص کردن بانک اهداف و مأموریتها و سلاحی که استفاده میشود فعالیت میکنند.
این نشان میدهد که بخش هوایی تجاوز به یمن (جنگندهها، اداره عملیات، سرویس، آموزش و اجرا) به طور کامل برعهده انگلیس است.
روزنامه گاردین نوشت که پیمانکاران انگلیسی حدود ۹۵ درصد مأموریتهای ضروری برای عملیات هوایی عربستان در یمن را انجام میدهند. این نشان میدهد که انگلیس زمام امور جنگ هوایی را در کنار نقش لجستیکی آمریکا برعهده دارد.
روزنامه گاردین درباره نقش نیروهای انگلیسی در جنگ وحشیانه علیه یمن نوشت: ملت یمن روزانه در معرض بمبهای انگلیسی قرار میگرفتند که خلبانان انگلیسی جنگندهها آن را بر سر مردم میریختند. انگلیس تنها با سلاح از این عملیات حمایت نمیکند بلکه سربازانی را برای انتقال مهارتهای لازم برای ادامه جنگ اعزام میکنند.
مارس ۲۰۲۱ بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس به امکان مشارکت نیروهای کشورش در مأموریت نظامی تحت نظارت سازمان ملل اشاره کرد؛ اما بعدا به دنبال انتشار اخبار رسانههای غربی درباره موافقت لندن با استقرار تعدادی از نیروهای ویژه انگلیس در یمن آن را تکذیب کرد. در همان سال مایکل آرون، سفیر انگلیس در یمن به وجود نظامیان کشورش در خاک یمن برای اهداف غیرمرتبط با جنگ اذعان کرد.
طی سالهای اخیر نیروهای انگلیسی حضور خود را در مقابل خلیج عدن، خلیج عمان و بنادر نشطون و قشن در المهره تقویت کردهاند.
همچنین درباره مداخله انگلیس در جنگ دیپلماتیک علیه یمن این نقش از طریق شورای امنیت مشخص میشود. با گذشت ایام روشن میشود که انگلیس سازنده قطعنامههای مربوط به یمن است و صاحب قطعنامه سازمان ملل است که یمن را تحت بند هفتم قرار داده است برای همین شورای امنیت در درجه نخست منافع پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به ویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه را محقق میکند.
به این دلیل که انگلیس همچنان بر پرونده یمن نظارت دارد نقش این کشور از مشارکت در تجاوز به یمن عبور کرده است و بر برلین برای انصراف از تصمیم مجهز نکردن عربستان به سلاح تأثیر گذاشته است.
انگلیس مسؤولیت پرونده یمن در شورای امنیت است و مداخله سیاسی این کشور پیامدهای فاجعه باری داشته است که بدترین آن توافق استکهلم درباره الحدیده و بنادر آن است. انگلیس همچنین در چشم پوشی از جنایتهای جنگی ائتلاف عربی علیه یمنیها در شورای امنیت نقش دارد. علاوه بر این سفیر انگلیس خواهان توقف حملات به مأرب و الجوف شده بود و این درحالی است که این کشور با فروش سلاح به عربستان به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار موافقت کرد.
درباره نقش اطلاعاتی انگلیس در یمن میتوان به فعالیت جاسوسی افسران سازمان اطلاعات انگلیس و مزدوران دیگر و عضوگیری از مزدوران و جاسوسان و مجهز کردن آنها به ابزارهای ارتباطی و برنامههای پیشرفته برای رصد و تعقیب و جمع آوری اطلاعات اشاره کرد.
یک باند جاسوسی وابسته به انگلیس متشکل از شش نفر توسط انصارالله یمن بازداشت شد که سازمان اطلاعات انگلیس در استانهای صنعا، عمران، صعده، الجوف، مأرب، المهره و حضرموت آنها را به عضویت گرفته بود.
درباره مداخله نظامی مستقیم نیروهای انگلیسی در یمن گزارشها ثابت کرده که انگلیس برای افزایش حضور نظامی خود در یمن تلاش میکند.
گزارشها حاکی از یک برنامه بینالمللی جدید برای هدف قرار دادن استان المهره و تبدیل فرودگاه الغیضه به مرکز نیروهای بینالمللی به بهانه مبارزه با تروریسم است. استان المهره اخیرا شاهد حضور نیروهای انگلیسی و آمریکایی بوده است.
نیروهای انگلیسی در روزهای گذشته اقدامات جدیدی را برای گسترش نفوذ خود در استان المهره آغاز کرده و بر روند آموزش تعدادی از مزدوران شورای انتقالی در داخل پایگاههایشان در فرودگاه الغیظه و آماده کردن نیروهای برای ترور و جاسوسی در این استان نظارت دارند.
این تحولات در سایه افزایش تحرکات خارجی در این استان و تلاشهای انگلیس و آمریکا برای غارت منابع آن و ناکام گذاشتن هرگونه تلاشی برای تحقق صلح در یمن صورت میگیرد.
روزنامه دیلی میل پیشتر به نقل از منابعی در وزارت دفاع اعلام کرد که نیروهای انگلیسی که در یمن میجنگند در تیراندازی شدید با ارتش و کمیتههای مردمی در مرزها زخمی شدند. حدود ۳۰ تن از نیروهای انگلیسی در مرزها با صعده زخمی شده بودند و برای معالجه به انگلیس منتقل شدند.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
چهار شنبه 26 بهمن 1401 - 13:47:26