به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در جدید ترین اقدام در این زمینه وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه ۶ شرکت و یک کشتی را به دلیل ارتباط با ایران در فهرست تحریم قرار داد. «برایان نلسون» معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی روز دوشنبه با اشاره به تحریمهای جدید این کشور علیه ایران در بیانیهای نوشت: ایالات متحده به دنبال کردن مسیر دیپلماسی جهت رسیدن به بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام ادامه خواهد داد.وی ادامه داد: تا زمانی که ایران آماده بازگشت به اجرای کامل تعهداتش باشد، ما به اعمال تحریم علیه فروش غیر قانونی نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران ادامه خواهیم داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحریم های جدید آمریکا گفت: اعتیاد کاخ سفید به تحریمها و استفاده ابزاری از آنها، شاخصی از نظام سلطه آمریکا است و تغییر دولتها در این کشور، در رویکرد آن فرقی ایجاد نمیکند. مسؤولان دولت بایدن مکررا سیاست فشار حداکثری ترامپ را یک سیاست شکست خورده و بی نتیجه خواندهاند، اما در عمل، خود ادامه دهنده و حتی گسترش دهنده این سیاست شکست خورده بودهاند، تا جایی که حتی در روند تلاشهای جاری برای از سرگیری مذاکرات به منظور بازگشت به توافق نیز، از این اقدام بی ثمر و مخرب دست برنمیدارند.
اشاره سخنگوی وزارت خارجه ایران به رویکرد ثابت و مستمر آمریکا علیه ایران یعنی اعمال تحریم ها قطع نظر از دولتی که در این کشور بر سرکار است، واقعیتی که با نگاهی به رویه روسای جمهور سابق و فعلی آمریکا در قبال ایران تایید می شود.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بارها بر لزوم بازگشت به برجام تاکید کرده ومدعی بود که این کار را در کوتاه ترین زمان صورت خواهد داد. با این حال پس از برگزاری هشت دور مذاکرات طولانی در وین بین ایران و گروه 4+1 و با حضور غیر مستقیم آمریکا ، به رغم ابراز خوش بینی های اولیه در باره رسیدن به توافقی در زمینه لغو تحریم های ضد ایرانی توسط آمریکا و بازگشت ایران به اجرای تعهدات برجامی خود ، اما اکنون جوی از تردید و حتی ناامیدی در این زمینه وجود دارد.
در حالی که ایران بارها خواسته های خود را به طور صریح و شفاف بیان کرده و این دولت بایدن است که ظاهرا یا نمی خواهد ویا نمی تواند که به این خواسته های منطقی پاسخ مثبت دهد. دولت بایدن مدتهاست در چارچوب سیاست مقصرنمایی خود اصرار دارد که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان بدهد درحالی که تهران خواسته های خود را براساس توافق سال 2015 و تجربه نقض عهد طرف غربی تنظیم کرده است. از دیدگاه تهران، آنچه میتواند رسیدن به توافق پایدار را قطعی کند، لغو موثر تحریم ها و تضمین منافع ایران از توافق احتمالی است؛ بر همین اساس، ایران پیشنهادها و ابتکارات لازم را نیز برای به نتیجه رسیدن مذاکرات ارائه کرده است.
به رغم حسن نیت جمهوری اسلامی ایران ، اما طرف آمریکایی یعنی دولت بایدن یا قادر نیست و یا نمی خواهد که خواسته های مشروع و منطقی ایران را به ویژه در زمینه رفع تحریم ها و انتفاع اقتصادی از برجام بپذیرد. ضمن اینکه واشنگتن با تداوم کارزار فشار حداکثری علیه ایران در قالب اعلام تحریم های جدید عملا خواهان توافقی جدید با تهران است که علاوه برخواسته های هسته ای جدید ، خواهان تغییرات اساسی در سیاست منطقه ای و نیز توانمندی موشکی ایران است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مقاله ای در واشنگتن پست پیش از سفر اخیرش به منطقه تصریح کرد:دولت من به افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا زمانی که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) باشد؛ همانطور که من همچنان آماده انجام این کار هستم.
در مقابل جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب مواضع منطقی خود خواهان رفع تحریم ها ، راستی آزمایی این امر و نیز ارائه تضمین هایی از سوی واشنگتن برای خودداری از خروج از برجام در صورت بازگشت به آن بوده و در برابر اقدامات خصمانه واشنگتن نشان واکنش قاطع نشان داده و تدابیر لازم را اتخاذ می کند. کنعانی در این زمینه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اولا در برابر اصرار کاخ سفید به تداوم اعمال تحریمها، واکنش قاطع، محکم و فوری نشان خواهد داد و ثانیا همه تدابیر لازم برای خنثی کردن آثار سوء احتمالی این قبیل تحریمها بر تجارت و اقتصاد کشور را به کار خواهد گرفت.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
از صفحات دین و زندگی و ندای نور الکوثر فارسی دیدن کنید
آموزش سوره های قرآن ویژه کودکان
صفحه ادعیه و زیارات الکوثر فارسی
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی
سه شنبه 11 مرداد 1401 - 9:11:53