موسی ابومرزوق: مقاومت به یک ارتش سازمان‌یافته تبدیل شده است

شنبه 27 آذر 1400 - 22:22:41
موسی ابومرزوق: مقاومت به یک ارتش سازمان‌یافته تبدیل شده است

تهران- الکوثر: یک عضو مطرح جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) با اشاره به تقویت روزافزون توان بازدارندگی و دفاعی مقاومت فلسطین، نقش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را مهم و تاثیرگذار توصیف کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «موسی ابومرزوق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه به سئوالات مختلفی درباره تحولات مربوط به فلسطین و منطقه از جمله موقعیت مقاومت، آخرین وضعیت آشتی فلسطینی، ادامه هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و تل آویو و روند عادی سازی روابط با اشغالگران پاسخ داده است که مشروح آن از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد:

تسنیم: هفتاد و سه سال از اشغال فلسطین و کاشت بذر پروژه نژادپرستانه صهیونیستی در آن می‌گذرد، در سایه انتفاضه فلسطین، انتفاضه الاقصی، اوضاع فلسطین را پس از گذشت چندین دهه تلاش سرکردگان صهیونیسم برای حذف مسئله فلسطین چگونه ارزیابی می‌کنید؟

موسی ابومرزوق: بیش از یک قرن از اجرای پروژه صهیونیستی در سرزمین فلسطین می‌گذرد، از زمان مهاجرت یهودیان، وعده بالفور و تثبیت حضور یهودیان در سایه قیمومیت انگلیسی و برخوردار شدن باندهای صهیونیستی برای سیطره بر کشور و سرزمین ما می‌گذرد، اما ملت فلسطین همچنین به حقوق خود چنگ زده و نسل به نسل آن را حفظ می‌کنند، و از حق فلسطین از نهر تا بحر چشم پوشی نمی‌کنند، حقوق باید بدون هرگونه کم و کاستی به صاحبان آن برگردد. تمام اقدامات جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی و خصومت ورزی آشکار غرب با ملت ما و تعدی آنها به حقوقمان سبب افزایش اراده و قدرت ملت ما می‌شود، امروز تمام ملت فلسطین پشت سر مقاومت هستند.

به همین سبب وضعیت فلسطین از نظر معنوی همچنان در حالت بسیار خوبی به سر می‌برد، اما ملت ما همچنان در معرض رنج و مشکلاتی فراوانی وجود دارد به طوری که همچنان دو میلیون فلسطینی در نوار غزه در محاصره ظالمانه به سر می‌برند، زیرا آنها طلایه‌دار مقاومت در برابر پروژه صهیونیستی و شهرک سازی رو به گسترش در کرانه باختری هستند. دشمن، معادلات دشواری را در صحنه میدانی تحمیل می‌کند و مردم ما(آوارگان فلسطینی) در لبنان در اوضاع نابسامانی از نظر انسانی زندگی می‌کنند.

 هموطنان ما در سوریه و عراق در معرض کوچاندن دیگر قرار دارند، همچنان گروه‌های مردم ما درباره یک برنامه مبارزاتی یکپارچه اتافق نظر ندارند و متاسفانه تلاش‌های ما در نبردهای داخلی از بین می‌رود، اما با این وجود من خوش بین هستم که ادامه مقاومت، همواره جهت قطب نما را تصحیح می‌کند.

با توجه به جنگ 11 روزه اخیر علیه نوار غزه، مقاومت چگونه توانست در زمینه  موشک‌های مختلف به خودکفایی داخلی برسد و معجزه بازدارندگی را در برابر یکی از قدرتمندترین ارتش‌ها در جهان محقق کند؟ ایران چه نقشی در این معادله داشت؟

موسی ابومرزوق: به لطف خداوند تعالی، مقاومت فلسطین در خصوص ابزار مبارزاتی از همان زمان آغاز انقلاب‌های مردمی علیه باندهای یهودی پیش از اشغال فلسطین، نقطه ضعفی نداشته است، ما با دشمن جنگیدیم و توانسته‌ایم قدرت خود را افزایش دهیم، مقاومت در نوار غزه امروز میراث مبارزات طولانی مدت فلسطینیان از چندین دهه پیش است و افتخار ملت فلسطین و امت اسلام و عربی است.

مقاومت فلسطین امروز به یک ارتش منظم و سازمان یافته شبیه شده که هزاران رزمنده آماده شهادت در خدمت دارد که در بالاترین سطح و با روحیه بالایی آموزش دیده‌اند. مقاومت تمرکز خود بر توسعه زرادخانه تسلیحاتی خود را با ایده استراتژیک آغاز کرده است، اولین عملیات توسعه موشک‌ها در سال 2001 پیش از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه آغاز شد، با وجودی که انواع سلاح‌های دیگر که مناسب مقاومت در برابر شهرک‌های احداث شده صهیونیستی در نوار غزه بود و نیازی به عملیات موشکی نبود، اما نگاه استراتژیک به نبرد، رزمندگان را به سمت توسعه توانمندی و آماده شدن برای مرحله پس از شهرک‌های احداث شده در غزه سوق داد، در این زمینه تجاربی در کرانه باختری وجود داشت که از آن استفاده شد.

به همین سبب این تلاش‌ها ادامه یافت و رزمندگان پس از آن، از حمایت مهم و تاثیرگذار ایران بهره‌مند شدند که به انتقال سلاح و تجارب و فناوری و توسعه سلاح موشکی به گونه‌ای کمک کرد که تمام جغرافیای فلسطین اشغالی را پوشش داد، هر گاه محاصره کنندگان دروازه‌ای را می‌بستند، خداوند درهای دیگری را می‌گشود،خداوند دو کشتی انگلیسی حامل چندین تن مواد منفجره را در ساحل غزه برای ما حاضر کرد و  زمانی محاصره کنندگان راه ارسال مواد اولیه برای ساخت موشک‌ها را مسدود کردند،خداوند برای رزمندگان نیازهایشان را از سرزمین غزه فراهم کرد.

حزب الله یکی از ستون‌های محور مقاومت است، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله تاکید کرده است که معادله آتی، جنگ منطقه‌ای در صورت وارد شدن هرگونه خدشه و ضربه به قدس و مقدسات است، به عنوان مقاومت فلسطین چه به این سخن نگاه می‌کنید و آیا جزئی از این معادله هستید؟

موسی ابومرزوق: مقدسات اسلامی و در راس آن مسجدالاقصی، امانتی بر گردن همه ما هستند و فلسطینیان همانند مسلمانان دیگر در آن حقی دارند و جنگ به خاطر آن مایه شرافت و یک عقیده است، به همین سبب هر جنگی که مربوط به مقدسات باشد، جنگ ما است و هرگز به دشمن صهیونیستی اجازه نخواهیم داد خدشه‌ای به آن وارد کند. یکپارچه شدن جبهه‌ها به نفع همه است و از هم گسستگی و پراکنده شدن صفوف به نفع ارتش رژیم صهیونیستی است، ما همیشه حامی جنگ با دشمن صهیونیستی در صورت امکان بوده‌ایم و بر آن تاکید می‌کنیم.

چرا ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان به قدرت و  توافقات اسلو چنگ زده است و چرا حداقل هماهنگی امنیتی با اشغالگران اسرائیلی را تعلیق نمی‌کند، در حاالی که این هماهنگی مصایب فراوانی برای مسئله فلسطین و فلسطینیان به همراه داشته است، چه چیزی از مذاکرات به اصطلاح صلح میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان باقی مانده است؟

موسی ابومرزوق: روند سازش سه دهه از عمر ملت فلسطین را تباه کرد که طی آن دشمن صهیونیستی توانست واقعیت‌های میدانی را تثبیت کند، شهرک سازی در کرانه باختری 350 درصد افزایش یافت و نتیجه آن اسکان حدود یک میلیون شهرک نشین بود، دشمن به توافقات امضا شده با تشکیلات خودگردان پایبند نبوده است، از تشکیلات خودگردان جز نقش امنیتی خدمت کننده به دشمن چیزی باقی نمانده است، فرصت‌های زیادی را از ملت ما گرفته است و حتی در راستای درهم شکستن قدرت ملت ما برای مقاومت حرکت کرده است. ما همواره از ابومازن و جنبش فتح خواسته‌ایم که سر عقل بیایند و به ملت خود بازگردند و این نکته را درک کنند که اعتماد آنها به اسرائیل و غرب جز خسارت و ضرر نتیجه‌ای نداشته است.

رژیم اسرائیل امروز به هیچ راه حل سیاسی برای مسئله فلسطین اشاره نمی‌کند، ریاست آن را فردی برعهده دارد(نفتالی بنت) که ساکن یکی از شهرک‌های صهیونیست نشین است و هرگز به راه حل دو دولت اعتقاد ندارد و دولت هم ضعیف و شکننده است که قادر به اتخاذ هیچ تصمیمی برای آغاز مذاکرات با تشکیلات خودگردان نیست.ابومازن باید این نکته را درک کند که زمان رحم ندارد و باید به ملت خود اعتماد کند.

گفتگوهای آشتی میان فلسطینی‌ها به چه مرحله‌ای رسیده است؟

موسی ابومرزوق: از زمانی که ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان، انتخابات فلسطین را لغو کرد، هیچ تلاش واقعی در خصوص آشتی فلسطینی صورت نگرفته است. ابومازن، انتخابات را که نتیجه توافقات قبلی بود به بهانه قدس لغو کرد، در حالی که تصمیم وی فرار از شکست قطعی جنبش فتح(به ریاست وی) بود و امروز سرنوشت آشتی همچنان در دست ابومازن است و زمانی که اراده‌ای برای تشکیل رهبری مشترک فلسطینی که مردم آن را انتخاب کنند، داشته باشد، آشتی هم یک ساعته محقق خواهد شد.

چند ماه پیش، صهیونیست‌ها و برخی همپیمانان آنها در میان اعراب سازشکار توافقات ادعایی صلح آبراهام را جشن گرفتند و دچار این توهم بودند که مسئله فلسطین مرده است و ملت فلسطین تسلیم شده و پرچم سفید تسلیم را بالا گرفته و دولت اشغالگر هم جایگزینی برای حمایت از سازشکاران خواهد بود، آیا وضعیت دگرگون شده و دستاوردهای عادی سازی پس از انتفاضه الاقصی بر باد رفته و آیا شما بر شکست توافقات آبراهام حساب باز کرده‌اید؟.

موسی ابومرزوق: ملت‌های اسلامی و عربی بیدار و آگاه هستند، دشمن مرکزی آنها، رژیم صهیونیستی است، آنها سره را از ناسره خوب تشخیص می‌دهند و این توافقات شوم را نخواهند پذیرفت، همانطور که قبلا موج‌های عادی سازی روابط شکست خورد،این موج هم شکست خواهد خورد و کسانی که این توافقات را مهندسی و طراحی کردند نیز در پرتگاه سقوط خواهند کرد، کسانی که وجدان خود را به دشمن فروختند.

تصمیم اخیر انگلیس و استرالیا در تروریستی خواندن جنبش حماس و حزب الله را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ جنبش حماس چه اقداماتی را برای پاسخ به تصمیم مجلس عوام انگلیس اتخاذ کرده است؟

موسی ابومرزوق: ما منتظر استقبال و تعریف غرب نمی‌مانیم، آنها صاحبان اصلی پروژه صهیونیستی هستند، آنها هستند که رژیم صهیونیستی را به ابزارهای قدرت تجهیز کردند، این تصمیمات در راستای اهداف و منافع بانیان و در نتیجه فشارهای لابی‌های صهیونیستی اتخاذ شده است، انگلیس، حزب الله را در فهرست تروریسم خود قرار داد که نتیجه آن، از دست رفتن نقش این کشور در لبنان بود، امروز انگلیس، جنبش حماس را در فهرست تروریسم قرار می‌دهد و ما وعده حذف نقش آن در پرونده فلسطین را می‌دهیم، ما از این تصمیم متضرر نمی‌شویم، چرا که نه سرمایه‌گذاری در داخل انگلیس داریم و نه فعالیت‌های دیگر.

آخرین تحولات در خصوص پرونده مبادله اسیران چیست به ویژه با توجه به اینکه اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفته بود چهار صهیونیست در قبضه جنبش حماس هستند؟

موسی ابومرزوق:کابینه رژیم اسرائیل از اتخاذ هرگونه تصمیمی برای پیشبرد روند مبادله اسیران با مقاومت عاجز است، ما نقشه راه کاملی را ارائه کرده‌ایم، که هر گام آن هزینه خاص خود را دارد، این نقشه راه بر اساس تمام سناریوهای احتمالی آماده شده، اما ناتوانی صهیونیست‌ها مانع این روند شده است.


آخرین اخبار جهان و منطقه را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها  را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
اینستاگرام
instagram.com/alkawthar.tv
از صفحات دین و زندگی و ندای نور الکوثر فارسی دیدن کنید
آموزش سوره های قرآن ویژه کودکان
صفحه ادعیه و زیارات  الکوثر فارسی
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
صفحه
آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی 

 


شنبه 27 آذر 1400 - 17:41:28