به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که برای شرکت در شصتوپنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به "وین" سفر کرده است، روز دوشنبه در نخستین روزفعالیت این نشست ، با طرح این موضوع افزود، زمان آن فرارسیده که آمریکا نیز سیاستهای غلط خود را اصلاح کرده و در ابتدا همه تحریمها را به شیوهای عملی، موثر و قابل راستیآزمایی لغو کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با بیان اینکه ایران به عنوان مبتکر ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای نگرانی جدی خود را از برنامه هستهای مخفی نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرده است، خاطر نشان کرد، علی رغم تصویب قطعنامه کنفرانس بازنگری NPT در سال ۱۹۹۵ و همچنین برنامههای اقدام بعدی آن در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، رژیم صهیونیستی هنوز فعالیتها و تاسیسات هستهای خود را ذیل موافقتنامه جامع پادمان آژانس قرار نداده، است.
طرح این مسایل وانتقاد ایران از آژانس نشان می دهد که عملکرد این نهاد در نظارت ها و ارائه گزارش های بارزرسان آژانس همچنان دارای ابهاماتی است . این دو گانگی سبب پنهان کاری و ادعا سازی های موهوم از سوی برخی اعضا با اهداف سیاسی درموضوع هسته ای شده است. اظهارات "عبدالعزیز بن سلمان،" وزیر انرژی عربستان مصداق این جریان است.
بن سلمان در اجلاس وین در اظهاراتی سراسر کذب و بدون اشاره به سلاح های اتمی اسراییل و فعالیت های هسته ای بدون نظارت عربستان ،مدعی شد که ایران تهدیدی برای ممانعت از اشاعه سلاح کشتار جمعی است.
این اتهام در حالی از سوی عربستان علیه ایران مطرح شد که روزنامه «الخلیج الجدید» اخیرا" درگزارشی نوشت: عربستان سالهاست که به فکر دستیابی به سلاح هستهای است .
شبکه خبری «بلومبرگ» نیز ماه ژوئن 2020 در گزارشی نوشت؛ ریاض هنوز چارچوبهای بینالمللی برای اطمینان از عدم استفاده از برنامه اتمی در ساخت تسلیحات را نپذیرفته است.
«کاظم غریبآبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی چندی پیش از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست درباره برنامه پنهانی هستهای این کشور شفافسازی و گزارشی را به اعضای آژانس ؛ارائه کند،اما گزارشی دراین زمینه منتشر نشد.
انتقاد دیگری که به آژانس وارد است ؛ تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی است . این موضوع درگزارش دیروز"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره ایران کاملا"مشهود بود. این ابهام سازی در شرایطی که مذاکرات برجام به دلیل کارشکنی های امریکا به سرانجام نرسیده ، فرافکنی از سوی آژانس با هدف تغییر صورت مسئله است.
جمهوری اسلامی ایران در همه این سال ها در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حسن نیت از خود نشان داده و با صبری راهبردی بیش از دو سال منتظر تغییر رفتار طرف های برجام ماند، اما آمریکا به سیاستهای غلط و تحریم ادامه داد و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از برجام خارج شد. آژانس نیز همسو با واشنگتن از رویکرد سیاسی فاصله نگرفت وبه اعتبار این نهاد بینالمللی لطمه زد.
انتقاد رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران از عملکرد آژانس براساس همین واقعیت ها است و در عین حال یادآور این نکته است که جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشوری پایبند به تعهدات هسته ای و در چارچوب همکاری متعارف با آژانس برای دنبال نمودن فعالیت ها و برنامه هسته ای کاملا صلح آمیز خود مصمم است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 30 شهریور 1400 - 13:26:33