به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، اکنون آمریکا و فرانسه با ادعای وجود تهدیدات از جانب ایران رقابتی را برای فروش سلاح به این کشورها آغاز کرده اند. در برهه کنونی، واشنگتن و پاریس با توجه به حمله سپتامبر 2019 به تأسیسات نفتی آرامکو در شرق عربستان، رقابت برای تقویت سامانههای راداری عربستان سعودی را افزایش دادهاند.
ژنرال "کنت مککنزی" رییس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) گفت: ما با سعودیها برای تقویت شبکه راداری آنها همکاری میکنیم. این اقدام، آنها را قادر میسازد تا در مقابل چنین تهدیدهایی (مانند حملات ماه سپتامبر) بهتر دفاع کنند. در کنار واشنگتن، اکنون برخی کشورهای اروپایی نیز سعی دارند تا از فرصت کنونی برای افزایش فروش تجهیزات نظامی به اعراب جنوب خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی استفاده کنند.
فرانسه از جمله این کشورها است که تلاش می کند تا قراردادهای تسلیحاتی جدیدی با ریاض منعقد کند. "فلورانس پارلی" وزیر دفاع فرانسه شنبه 23 نوامبر در بحرین گفت که پاریس «یک مجموعه قدرتمند از سامانههای پیشرفته هشداردهنده» از جمله رادارها را به عربستان میفرستد.
این سامانهها در روزهای آتی به عربستان میرسند و به سرعت عملیاتی خواهند شد. درعین حال مککنزی و پارلی که هر دو برای حضور در کنفرانس امنیتی «گفت وگوی منامه» به بحرین رفته بودند، از تکرار اتهامزنیها علیه ایران و گسترش ایران هراسی به مثابه فرصتی برای فروش تسلیحات به کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی استفاده کردند.
وزیر دفاع فرانسه، ایرانهراسی را مبنای صحبتهای خود قرار داد تا شاید اعراب را به خرید تسلیحات بیشتر از فرانسه ترغیب کند. اقدامات آمریکا و فرانسه به بهانه تقویت سامانه های پدافند هوایی و موشکی عربستان در پی حمله پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات آرامکو صورت می گیرد.
سعودی ها بسیار تلاش کرده اند تا ایران را مقصراین حمله جلوه دهند. "عادل الجبیر" وزیر مشاور در امور خارجه سعودی یکی از کسانی بود که در کنفرانس امنیتی منامه، ادعای دخالت ایران در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو را تکرار کرد. این در حالی است که مقاومت یمن در ۱۴ سپتامبر با ۱۰ پهپاد دو پالایشگاه نفت بقیق و میدان نفتی خریص در شرق عربستان را در قالب عملیات «توازن بازدارندگی» هدف قرار داد. این حمله موجب کاهش نیمی از توان تولید نفت عربستان و بالار رفتن قیمت جهانی نفت شد.
ریاض و واشنگتن در حالی ادعای بیاساس نقش داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو را مطرح کردهاند که هیچ سندی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرده اند. در عین حال آمریکا با دامن زدن به ایران هراسی، چند هزار نظامی و انواع تجهیزات نظامی را در این کشور مستقر کرده است.
با این حال فرماندهان بلند پایه آمریکایی بر بی اثر بودن این اقدامات در برابر توانمندی نظامی ایران و یا جلوگیری از نفوذ منطقه ای آن تاکید کرده اند. ژنرال مککنزی فرمانده سنتکام در مصاحبهای اظهار داشت که از مه 2019پنتاگون ۱۴ هزار نظامی دیگر، ناو هواپیمابر و مقادیر زیادی تجهیزات نظامی به غرب آسیا اعزام کرده است تا به آنچه که تهدیدات نگرانکننده ایران نامیده میشود پاسخ دهد. با این حال وی اذعان کرد با وجود افزایش حضور ارتش آمریکا در منطقه، تهدید تهران همچنان در حال افزایش است.
بدین ترتیب با وجود تقویت آرایش نظامی ایالات متحده، این فرمانده ارشد آمریکایی معتقد است که تهدید ادعایی از جانب ایران همچنان در حال افزایش است. این در حالی است که ایران همواره بر اصل بازدارندگی برای دفاع از خود تاکید کرده و هیچ گاه در صدد تهدید کشورهای منطقه نبوده و صرفا با اقدامات تجاوزکارانه آمریکا مقابله کرده که نمونه آن سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک امریکا بوده است. در عین حال تهران به واشنگتن درباره تبعات هرگونه اقدام تحریک آمیز ونیز درگیری نظامی در خلیج فارس هشدار جدی داده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 3 آذر 1398 - 17:47:11