بازتعریف عقیده دفاعی لبنان در سایه فشارهای بین‌المللی| قضیة ساخنة

جمعه 13 تیر 1404 - 10:30:0
بازتعریف عقیده دفاعی لبنان در سایه فشارهای بین‌المللی| قضیة ساخنة

دکتر علی شکر، استاد دانشگاه و پژوهشگر روابط بین‌الملل، در برنامه «قضیة ساخنة» با اشاره به تشدید اخیر تنش‌های اسرائیل علیه لبنان در شرایط فشارهای فزاینده آمریکا، تأکید کرد که لبنان در یک دوراهی سرنوشت‌ساز قرار دارد که به نقش مقاومت و معادلات دفاعی آینده مرتبط است. وی افزود که مقاومت حاضر به تسلیم سلاح یا پذیرش تحمیل‌ها نیست و تلاش‌های بین‌المللی برای تضعیف آن با واقعیت‌های میدانی و اجتماعی لبنان مواجه شده است.

دکتر علی شکر، استاد دانشگاه و پژوهشگر روابط بین‌الملل در برنامه «قضیة ساخنة»، درباره تشدید اخیر تنش‌های اسرائیل علیه لبنان در شرایط افزایش فشارهای آمریکا سخن گفت و تأکید کرد که صحنه لبنان در آستانه یک دوراهی مهم قرار دارد که به نقش مقاومت و معادلات دفاعی آینده مرتبط است.

وی بیان داشت که حمله اسرائیل به یک خودرو در منطقه خلده نزدیک بیروت، جدا از روند تشدید مداوم علیه لبنان و فلسطین نیست و بخشی از تلاش‌های متمرکز برای بازتعریف نقشه امنیتی و سیاسی منطقه محسوب می‌شود. دکتر شکر به اظهارات نایب دبیرکل حزب‌الله، شیخ نعیم قاسم، اشاره کرد که در آن تأکید شده است مقاومت حاضر به تسلیم سلاح یا پذیرش تحمیل‌ها نیست و این پیام‌های روشنی به آمریکا، اسرائیل و شاید دیگر طرف‌هایی است که در راستای این فشارها فعالیت می‌کنند، مانند توماس بریک، نماینده ویژه دولت آمریکا.

بیشتر بدانید:

شیخ نعیم قاسم: ایران محور قدرت و ثبات منطقه است | قضیة ساخنة

شکست استکبار در منطقه؛ پاسخ قاطع ایران به تجاوزات در «وعده صادق 3»| قضیة ساخنة

این استاد دانشگاه افزود که لبنان در این مرحله شاهد بحث‌های فشرده‌ای درباره بازتعریف عقیده دفاعی خود است و اینکه آیا می‌توان به توافق سیاسی درباره جایگاه مقاومت در این چارچوب دست یافت یا خیر. وی تأکید کرد که پیچیدگی‌های طایفه‌ای لبنان مانع از اتخاذ تصمیمات استراتژیک یک‌جانبه می‌شود.

همچنین دکتر شکر خاطرنشان کرد که تلاش‌های بین‌المللی برای تضعیف محور مقاومت از طریق ابزارهای سیاسی و امنیتی وجود دارد، اما واقعیت‌های میدانی و اجتماعی لبنان اصرار بر حفظ گزینه دفاع و مقاومت را الزامی می‌سازد، به‌ویژه در شرایط ادامه اشغالگری و تجاوزات.

وی در پایان گفت که بحث درباره توافقات احتمالی نزدیک، منوط به حفظ توازن بازدارندگی است و هر راه‌حلی که جایگاه مقاومت و مشروعیت مردمی آن را نادیده بگیرد، پایدار و قابل قبول نخواهد بود.

 


جمعه 13 تیر 1404 - 10:40:47