به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، انتشار خبری مبنی بر فوت یک نفر در یکی از شهرهای استان گیلان به دلیل ابتلا به ویروس تب کریمه کنگو سبب نگرانی اذهان عمومی شد.
محمد عباسی با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما احتمال بروز و شیوع ویروس تب کریمه کنگو وجود دارد، اظهار کرد: در روزهای گذشته یک مورد ابتلا به این ویروس در استان گیلان مثبت اعلام شده که متاسفانه در نهایت این فرد فوت کرد.
وی با تأکید براینکه تاکنون تنها این یک مورد در سطح استان گیلان مشاهده شده است، افزود: اقدامات لازم برای مقابله با این ویروس همانند سال های گذشته در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار گرفته است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو ویروسی است که از طریق کنه به انسان منتقل می شود، گفت: زیستگاه کنه نیز در بدن حیوانات اهلی و وحشی همانند گاو و گوسفند، آهو و حتی پرندگان است که در آنها این بیماری را ایجاد نکرده و تنها به صورت ناقل عمل می کند.
وی با بیان اینکه افرادی که با دام، لاشه دام ها، گوشت، خون و اعضای بدن دام ها سر و کار دارند ممکن است از طریق خون حیوان آلوده و یا از طریق کنه گزیده شده و این ویروس به بدن آنها منتقل شود، خاطرنشان کرد: ظهور علائم این بیماری در بدن انسان حدود ۱۰ تا ۱۲ روز طول می کشد.
عباسی در ادامه به علائم این بیماری نیز اشاره و دردهای عضلانی، تب، اسهال و استفراغ را از جمله این علائم برشمرد و تصریح کرد: بعداز چند روز این بیماری به صورت لک های قرمز بر روی بدن بروز می کند و در صورت درمان نشدن بیماری شدت یافته ممکن است نقاط مختلف بدن دچار خونریزی شود.
وی با بیان اینکه اگر بعداز ۱۰ تا ۱۲ روز بیمار فوت نکند این بیماری بهبود می یابد، یادآورشد: در این شرایط شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های مجاز خریداری کنند زیرا در صورت آلوده بودن گوشت نگهداری آن به مدت ۲۴ ساعت در فضای سرد یخچال و یا سردخانه سبب از بین رفتن ویروس شده و گوشت دیگر آلوده نیست.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه زمان پخت مناسب برای گوشت و دوری از نیم پزکردن گوشت را نکاتی دانست که شهروندان باید جدا آن را رعایت کنند، گفت: جگر جایی است که این ویروس در آن وجود دارد و شهروندان باید در مصرف آن نیز نکات بهداشتی را رعایت کرده و آن را خوب بپزند.
به گفته این مسئول افرادی که به صورت مستقیم با دام، گوشت و خون و اعضای بدن آن سر و کار دارند باید حتما از دستکش استفاده کرده و در هنگام حضور در محیط دامداری باید از چکمه استفاده کنند تا در معرض خطر قرار نگیرند.
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
پنج شنبه 14 تیر 1397 - 15:47:4