خطوط قرمز ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا؛ حق غنی‌سازی اورانیوم غیرقابل مذاکره | قضیة ساخنة

جمعه 29 فروردین 1404 - 11:0:0
خطوط قرمز ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا؛ حق غنی‌سازی اورانیوم غیرقابل مذاکره | قضیة ساخنة

در گزارش برنامه «قضیة ساخنة» از شبکه الکوثر روایت می شود: منابع مطلع ایرانی از اصول و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده پرده برداشتند. غنی‌سازی اورانیوم، توانمندی‌های موشکی و حمایت از ائتلاف‌های منطقه‌ای از مهم‌ترین خطوط قرمز ایران محسوب شده و مذاکره بر سر این موضوعات رد شده است. ایران همچنین به آمریکا هشدار داده که در صورت اقدام خصمانه، مذاکرات را متوقف خواهد کرد و اقدامات متقابل جدی را در دستور کار قرار خواهد داد.

منابع مطلع ایرانی اصول و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده را تشریح کردند. این اصول شامل حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم، توانمندی‌های موشکی و ائتلاف‌های منطقه‌ای ایران است که تهران آن‌ها را به عنوان خطوط قرمز غیرقابل مذاکره تعیین کرده است.

حق غنی‌سازی اورانیوم:

طبق اظهارات این منابع، جمهوری اسلامی ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید داشته و این موضوع را غیرقابل مذاکره اعلام کرده است.

بیشتر بدانید:

رویکرد قاطع ایران؛ تاکید بر سه شرط کلیدی در گفتگوهای دیپلماتیک | قضیة ساخنة

نقش بانوان در پروژه مقاومت؛ تربیت نسل آگاه و حمایت معنوی

توانمندی‌های موشکی و ائتلاف‌های منطقه‌ای:

ایران همچنین تأکید دارد که بحث درباره توانمندی‌های موشکی و نقش منطقه‌ای این کشور در مذاکرات مورد قبول نخواهد بود.

هشدار به آمریکا:

منابع مذکور به طرف آمریکایی هشدار داده‌اند که در صورت هرگونه اقدام خصمانه، ایران ممکن است مذاکرات را متوقف کند. همچنین بیان شده که استفاده از "مکانیزم ماشه" در شورای امنیت، واکنش قاطع ایران از جمله خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را در پی خواهد داشت.

مداخله کشورهای ثالث:

این منابع برخی کشورها از جمله بریتانیا و رژیم صهیونیستی را به تلاش برای ناکام‌سازی مذاکرات متهم کرده‌اند. ایران به دلیل تجربیات گذشته و عدم پایبندی این کشورها به تعهدات پس از خروج آمریکا از برجام، حضور آن‌ها را در روند مذاکرات نمی‌پذیرد.

محل مذاکرات:

در مورد محل برگزاری مذاکرات، این منابع اعلام کردند که وزیر امور خارجه عمان مسئول تعیین مکان مذاکرات است. ایران مخالفتی با برگزاری مذاکرات در هر کشوری به جز کشورهای اروپایی تروئیکا ندارد. همچنین، مخالفت ایران با حضور معاون رئیس‌جمهور آمریکا، "جیمز دیوید ونس"، در مذاکرات منجر به تغییر مکان مذاکرات از رم به محل دیگر شده است.


جمعه 29 فروردین 1404 - 11:44:45