گزارش نیوعرب ؛
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، نشریه اینترنتی «نیوعرب» نوشته است : دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به دنبال احیای مذاکرات کشورش با ایران برای تضمین توافق هستهای است که تهران را از دستیابی به سلاحهای هستهای بازدارد. مسیر این مذاکرات، اما، چالشبرانگیز است.
این نشریه افزوده است : در اوایل ماه مه، ترامپ در نامهای به رهبر ایران که بنا بر گزارشها از طریق یک دیپلمات اماراتی ارسال شد، پیشنهاد کرد که در ازای لغو تحریمهای آمریکا پای میز مذاکرات هستهای حاضر شود. ایران نیز با ارسال نامهای از طریق عمان، مذاکره مستقیم را رد کرد. وقتی در واکنش به این موضوع ترامپ گفت که در صورت امتناع ایران از مذاکره، این کشور را بمباران خواهد کرد، تنشها تشدید شد و ایران نیز بنا بر گزارشها، نماینده سوئیس را به عنوان نماینده آمریکا در تهران احضار کرد و در مورد تهدید ترامپ به او هشدار داد.
نیوعرب تصریح کرده است : بازگشت آمریکا به مذاکرات هستهای با ایران در شرایطی صورت میگیرد که این دونالد ترامپ بود که در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد- که به توافق موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اطلاق میشود که در سال ۲۰۱۵ بین ایران با پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، آلمان و اتحادیه اروپا با هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران در ازای لغو تحریمها منعقد شده بود. خروجی که بنا بر گزارشها، پس از آن ایران نیز تعهدات خود را کاهش داد و غنیسازی اورانیوم را افزایش داد.
همچنین بخوانید:
ورود ایران به مذاکرات از موضع قدرت و تعیین خطوط قرمز | قضیة ساخنة
به نوشته این نشریه، درحال حاضر، بعد از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و ایجاد تغییراتی سریع در دینامیسم یا به عبارت بهتر پویایی روابط و مناسبات خاورمیانه، آمریکا به دنبال احیای توافق هستهای با ایران است. بازگشتی بالقوه به مذاکرات که در زمانهای روی میدهد که خاورمیانه دستخوش تغییراتی چشمگیر شده است که از مهمترینهاشان میتوان جنگ ویرانگر و نسلکشی اسرائیل در غزه ، ترور رهبران حماس و حزبالله توسط اسرائیل و سرنگونی بشار اسد نام برد.
نشریه اینترنتی «نیوعرب» نوشته است : [حالا در چنین شرایطی، ترامپ به تازگی کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران را تشدید و تحریمهای بیشتری در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است. آمریکا همچنین تهدید کرده که در صورت امتناع تهران از پذیرش مذاکره، از زور استفاده خواهد کرد. با این حال این موضعگیری سرسختانه در قبال جمهوری اسلامی ایران اتفاق جدیدی نیست و میتوان آن را تداوم سیاستی دانست که از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ به بعد، روابط ایران را با ایالات متحده آمریکا تعریف کرده است.
این نشریه ادامه داده است : رابرت آینهورن یکی از همکاران ارشد موسسه بروکینگز درباره احتمال موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا به نشریه اینترنتی نیوعرب گفت که «با وجود اینکه هم ایالات متحده و هم جمهوری اسلامی مواضع سرسختانهای اتخاذ کردهاند، ولی در ادامه به این دلیل که هر دو طرف انگیزههایی برای دستیابی به توافق دارند، بنابراین احتمالاً هر دو مواضع خود را تغییر خواهند داد».
شنبه 30 فروردین 1404 - 11:33:5