رژیم اشغالگر و فشارهای فزاینده برای پایان دادن به تجاوز غزه | قضیة ساخنة

جمعه 2 خرداد 1404 - 10:30:0
رژیم اشغالگر و فشارهای فزاینده برای پایان دادن به تجاوز غزه | قضیة ساخنة

در گزارش برنامه «قضیة ساخنة» آمده است: افزایش اختلافات سیاسی میان دولت آمریکا و رژیم اشغالگر، همراه با فشارهای بین‌المللی، فضای جدیدی را در پرونده جنگ غزه ایجاد کرده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ از ادامه این جنگ ناراضی بوده و خواستار پایان فوری آن شده است، در حالی که برخی دولت‌های غربی تهدید به اتخاذ اقدامات تنبیهی کرده‌اند.

رسانه‌ای آمریکا گزارش داده‌اند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به‌طور فزاینده‌ای از ادامه جنگ در نوار غزه احساس نارضایتی می‌کند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از کاخ سفید، ترامپ از مشاوران خود خواسته است که پیامی خطاب به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر کیان اشغالگر، ارسال کنند که در آن به‌صراحت اعلام شود که وی خواهان پایان فوری جنگ است.

با این حال، مقامات آمریکایی تأکید کرده‌اند که ترامپ تهدیدی مبنی بر قطع حمایت از کیان صهیونیستی مطرح نکرده، اما اذعان داشته‌اند که اختلافات سیاسی میان دولت ترامپ، که به‌دنبال پایان دادن به درگیری‌ها و آزادی اسرای اسرائیلی است، و دولت نتانیاهو، که به تشدید عملیات نظامی ادامه می‌دهد، روزبه‌روز در حال افزایش است.

بیشتر بدانید:

ایران آماده رویارویی با تمامی سناریوهای احتمالی پس از مذاکرات | قضیة ساخنة

جمهوری اسلامی ایران، مصمم در اجرای سیاست‌های مستقل هسته‌ای | قضیة ساخنه

یکی از مقامات ارشد کاخ سفید اظهار داشت: «رئیس‌جمهور از وضعیت غزه شدیداً ناراحت است و مصمم است که جنگ خاتمه یابد، اسرای اسرائیلی آزاد شوند، کمک‌های بشردوستانه وارد منطقه گردد و روند بازسازی غزه آغاز شود.»

این مقام همچنین ادعا کرد که وخامت اوضاع انسانی، به‌ویژه تصاویر مربوط به قحطی و رنج کودکان، تأثیر عمیقی بر ترامپ گذاشته و او را وادار کرده تا فشارهایی را بر کیان اشغالگر برای باز کردن گذرگاه‌ها و تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه اعمال کند. ترامپ بر این باور است که ادامه جنگ در غزه مانع تحقق چشم‌انداز سیاسی وی برای منطقه است و آن را آخرین مانع در مسیر دستیابی به صلح و ثبات می‌داند.

سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، کارولین لیفید، نیز تأیید کرد که ترامپ به‌طور واضح به جنبش حماس اعلام کرده که خواهان آزادی همه اسرای جنگی بوده و تمایل دارد که درگیری‌ها در نوار غزه هرچه سریع‌تر پایان یابد.

از سوی دیگر، دولت‌های بریتانیا، فرانسه و کانادا با صدور بیانیه‌ای مشترک، هشدار داده‌اند که در صورت ادامه جنگ و جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه، اقدامات تنبیهی علیه کیان اشغالگر اتخاذ خواهند کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما در برابر اقدامات وحشیانه دولت نتانیاهو بی‌تفاوت نخواهیم ماند.»

دولت بریتانیا همچنین مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با کیان اشغالگر را به حالت تعلیق درآورده و تحریم‌هایی علیه شهرک‌نشینان وضع کرده است. سفیر کیان اشغالگر نیز در لندن احضار شده است. در مقابل، نتانیاهو با حمله لفظی به رهبران غربی، آنها را به اعطای جایزه برای آنچه وی "نسل‌کشی" در هفتم اکتبر خوانده، متهم کرده است.

 


جمعه 2 خرداد 1404 - 11:37:44