به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،روز «نوآوری و فناوری ایرانساخت»، فرصتی است برای کاربردیکردن فناوری در متن و بطن جامعه و زیست مردم.
«اینکه ما روی علم و فنّاوری تکیه میکنیم، فقط به خاطر این نیست که میخواهیم نصاب علمی خودمان را بالا ببریم؛ پیشرفت علم و فنّاوری به پیشرفت اقتصاد کمک میکند؛ بنگاههایی که دانشبنیان هستند میتوانند به اقتصاد ملّی کمک کنند». (بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی اول فروردین ۱۳۹۴ )
بیشتــر بدانیــد:
آیا فتوای جهاد رهبر انقلاب برای کمک به لبنان، شامل «رد مظالم» می شود؟
به مناسبت روز نیروی دریایی/ افزایش توان رزم؛ مهمترین وظیفه نیروهای مسلح
۷ توصیف امام خامنهای درباره شهید فخریزاده
با نگاهی به بیانات و پیامهای رهبر انقلاب درباره شهید فخریزاده، به ۷ توصیف از این شهید والامقام میرسیم که میتواند الگویی پیش روی ما باشد.
شهید محسن فخریزاده دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان در هفتم آذرماه سال 1399 در آبسرد دماوند توسط رژیم غاصب صهیونیستی ترور و شهید شد. این شخصیت برجسته علمی که پیش از شهادتش ناشناخته بود، پس از آن همواره به مناسبتهای گوناگون از جمله هفته بسیج، دیدار با دانشمندان، دانشجویان و... در بیانات رهبر معظم انقلاب مورد اشاره ایشان قرار گرفته و به عنوان یک الگو در مقابل دیدگان آنها مطرح شده است.
به همین مناسبت در ادامه 7 توصیف رهبر انقلاب از آن شهید والامقام را از نظر میگذرانیم:
1. فاتح بدون مزد و منّت میدانهای بزرگ علمی برای مردم، با تأسی از فاطمه زهرا سلام الله علیها
جامعه، جامعهی فاطمی است؛ اثر آن را هم در جامعه داریم مشاهده میکنیم؛ همین خدمت بیمنّت را، همین حرکت بسیجی را، همین کار بدون مزد و منّت را شما در دوران دفاع مقدّس یک جور مشاهده میکنید، در دوران حرکت علمی یک جور مشاهده میکنید: کسی نام شهید فخریزادهها، شهدای هستهای، دانشمند بزرگ مرحوم کاظمیآشتیانی را نشنفته بود؛ خیلیها هنوز هم نمیشناسند کاظمی کیست؛ این بزرگانی که در وادی علم وارد شدند کسانی هستند که بدون مزد و منّت، میدانهای بزرگ علمی را در این کشور برای این مردم و برای اسلام و جمهوری اسلامی فتح کردند. (3/11/1400)
2. زائیده هویّت متعهّد و دارای احساس مسئولیّت ملّت ایران
از قبل از انقلاب، از مبارزات دوران ستمشاهی بگیرید تا حوادث انقلاب، تا حوادث دفاع مقدّس، تا حوادث بعد از آن، تا کرونا؛ در همهی اینها هویّت متعهّد و دارای احساس مسئولیّت در ملّت ایران خودش را نشان داده؛ همانطور که در دوران مبارزات ستمشاهی بود، در دوران دفاع مقدّس بود، در دوران بعد بود، در دوران کرونا و در حرکت علمی عظیم کشور، یک جریان مهمّی است که نشاندهندهی [هویّت] ملّت ما است.
این، هویّت ملّت ما را نشان میدهد؛ این حرکت، حرکت هویّتساز است برای ملّت؛ این همان چیزی است که قهرمانانی مثل شهید سلیمانی، مثل شهید فخریزاده، مثل شهید شهریاری، از درون این هویّت بیرون میآیند. (بیانات در دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت 1400/09/21)
3. تربیت یافته انقلاب اسلامی
اکثر شما دورهی قبل از انقلاب را ندیدید، درک نکردید؛ ما سالها در آن دوره زندگی کردیم، با مسائل آن آشنا بودیم. شما هم امروز میتوانید آشنا بشوید؛ اگر مطالعه کنید، دقّت کنید، میتوانید بفهمید آن روز چه خبر بوده. به شما صریحاً عرض میکنم: ما در دورهی قبل از انقلاب، هر دو جور استضعاف را داشتیم. اوّلاً ما را ضعیف نگه داشته بودند؛ یعنی [مانند] همین جوانی که مثل رضایینژاد، مثل شهریاری، مثل فخریزاده در دورهی انقلاب تربیت شد، در قبل از انقلاب هم بود امّا به این رتبه نمیرسید؛ نمیگذاشتند، تحقیر میکردند ملّت ایران را و مانع پیشرفت ملّت میشدند. آن سالها یک وقتی در یک جلسهای، بر حسب تصادف، با یکی از کسانی که جزو مسئولین آن رژیم بود ارتباط پیدا شد ــ چون ما با آنها ارتباط نداشتیم ــ یعنی نشستیم در جلسهای که تصادفاً او هم بود؛ من شروع کردم به انتقاد کردن از بعضی از چیزها ــ جوان بودیم و حوصلهی حرف زدن و بحث کردن و مانند اینها زیاد داشتیم ــ جواب او این بود که «آقا! این حرفها چیست که شما میزنید؟ ما نشستهایم اینجا، اروپاییها، دیگران، مثل نوکر دارند برای ما کار میکنند، جنس میآورند، آنها میسازند، ما استفاده میکنیم.» منطق را میبینید؟ منطق این بود که آنها میسازند، ما استفاده میکنیم، [پس] آنها نوکر ما هستند. اروپاییها نفت ما را میبردند، بازار ما را تصرّف میکردند، در سیاست ما حدّاکثرِ دخالت را میکردند، این بیعقلی که طرف صحبت ما بود اینها را افتخار ملّت میدانست! «عقب نگه داشته بشوند» یعنی این. (بیانات در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور21/3/1402)
4. چهره علمی برجسته در کار
لازم میدانم به مناسبت چهلمین روز شهادت شهید فخریزاده (رضوان الله تعالی علیه) یاد ایشان را هم گرامی بدارم؛ شهید عالیقدری بود، شخصیّت بزرگی بود. ما دو چهرهی بزرگ علمی را در این اواخر از دست دادیم: یکی شهید فخریزاده بود، یکی جناب آقای آیتالله مصباح بود؛ هر دوی اینها چهرههای علمی برجستهای بودند، هر کدام در منطقهی خودشان و کار خودشان، و از هر دو هم میراثهای ارزشمندی در دستگاهی که تحت نظرشان بود باقی مانده که بایستی با قوّت انشاءالله و به بهترین وجهی ادامه پیدا کند. (سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سالروز قیام 19 دی و مقارن با چهلمین روز شهادت شهید فخریزاده 19/10/1399)
5. بسیجی صحنه علمی
در صحنهی علم و پژوهش. شهید فخریزاده ــ که سالگرد شهادت او است ــ یک بسیجی بود؛ مرحوم کاظمی آشتیانی یک بسیجی بود؛ در صحنهی علم، اینها مرزهای دانش را در کشور زیر و رو کردند؛ در میدان علم و دانش، بعضیهایشان از متوسّط مرزهای جهانی هم عبور کردند. (بیانات در دیدار بسیجیان 8/9/1402)
6. عنصر علمی کمنظیر
این عنصر علمی کمنظیر، جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست. (پیام رهبر انقلاب درپی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید محسن فخریزاده 8/9/1399 )
7. صاحب زحمات و اخلاص کمنظیر
علوّ مقامی که خداوند با شهادت به آن بزرگوار عطاء کرد، مزد زحمات و اخلاص کمنظیر او بود و این مقام با هیچیک از مقامهای دنیوی قابل مقایسه نیست. (دیدار خانواده دانشمند هستهای و دفاعی، شهید محسن فخریزاده با رهبر انقلاب 6/11/1399)
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
چهار شنبه 7 آذر 1403 - 18:35:18