امام رضا (ع) روشی جامع در خصوص حقوق مؤمن بر مؤمن ترسیم کردند
فضیلتمآب شیخ محمد البهادلی تأکید کرد که امام علی بن موسی الرضا (ع)، با حدیث شریف خود که حقوق مؤمن بر مؤمن را بیان میدارد، بنیانهای عمیقی برای تنظیم روابط ایمانی و اجتماعی میان مؤمنان پایهگذاری کردهاند. وی توضیح داد که این حقوق، یک منظومه اخلاقی و انسانی جامع است که بر پایه محبت، یاریرسانی، امانتداری، اخلاص و همبستگی بنا شده است.
بیشتر بدانید
خط قرمز ایران در مذاکرات هستهای: مذاکره بر سر استقلال! زیر بار نمیرویم| قضیة ساخنة
تأکید دبیر کل حزب الله: پروژه آمریکا اشغالگری است و ما تسلیم نخواهیم شد| مع المراسلین
شیخ محمد البهادلی گفت: امام رضا (ع) تبیین خود را با «مودت له فی صدره» یعنی «محبت قلبی» نسبت به برادر مؤمنش آغاز کردند. ایشان اشاره کردند که مؤمن باید نسبت به برادرش در دل خود محبت داشته باشد، حتی اگر او را ندیده یا شخصاً نشناخته باشد، و افزودند که این محبت ناشی از ایمان مشترک و پیوند عقیدتی است.
شیخ محمد البهادلی توضیح داد که اهل بیت (ع) بهترین الگو در این رویکرد بودند؛ ایشان کسانی بودند که پیشدستی کرده و بدون آشکار ساختن، به دیگران نیکی و احسان مینمودند و حرص میورزیدند که حوائج مؤمنان را پنهانی برطرف سازند. ایشان اشاره کردند که ائمه (ع)، از جمله امام صادق و امام کاظم (ع)، همواره توصیه میکردند که هیچیک از یارانشان را نیازمند یا درمانده رها نکنند.