به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در این رابطه، پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) روز دوشنبه لایحه ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) در اراضی تحت اشغال این رژیم را تصویب کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی در دفاع از این قانون مدعی شد:«باید کارمندان آنروا که در فعالیتهای «تروریستی» علیه اسرائیل دست دارند، مجازات شوند».
بر اساس این لایحه، توافقنامه سال ۱۹۶۷ که به آنروا اجازه فعالیت در اراضی اشغالی را میداد، ملغی میشود و تمامی فعالیتهای این آژانس متوقف شده و هر گونه ارتباط مسئولان صهیونیستی با کارمندان آنروا ممنوع خواهد شد.
بیشتــر بدانیــد:
صهیونیستها غافلگیر میشوند/ دنیا شاهد «معجزه غزه» خواهد بود
نطق شجاعانه همسر حمزه جهاندیده، شهید پدافند هوایی ارتش
هدف این قانون «جلوگیری از هرگونه فعالیت آنروا در فلسطین اشغالی» است و تصریح میکند که «آنروا هیچ دفتر نمایندگی فعالیت نخواهد کرد، هیچ خدماتی ارائه نخواهد کرد و هیچ فعالیتی را مستقیم یا غیرمستقیم در اسرائیل انجام نخواهد داد».
واکنشهای جهانی
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد که تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آنروا، غیرقابلقبول است و عواقب بدی برای آوارگان فلسطینی دارد. آنروا نیز تصویب این قانون را به شدت محکوم کرد.
جنبش حماس در بیانیهای تأکید کرد:«ما تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آنروا را محکوم و مخالفت خود را با آن اعلام میکنیم و آنرا بخشی از جنگ برای از میان بردن آرمان فلسطین قلمداد میکنیم».
وظایف آنروا چیست؟
آنروا که مخفف «آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی» میباشد، سازمانی است که در سال ۱۹۴۹ توسط سازمان ملل تأسیس شد و وظیفه دارد به پناهندگان فلسطینی که به دلیل درگیریهای طولانیمدت از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند، کمکهای بشردوستانه ارائه کند.
یکی از مهمترین بخشهای فعالیت آنروا، ارائه آموزش رایگان به پناهندگان فلسطینی است که در چند دهه گذشته با ساخت مدارس در غزه و تدریس در مقاطع مختلف، فرصتهای شغلی زیادی را برای جوانان این باریکه فراهم کرده است. فعالیت در بخش خدمات درمانی بخش بزرگی از فعالیتهای آنروا را تشکیل میدهد. این خدمات شامل مراقبتهای اولیه، واکسیناسیون و برنامههای پیشگیری از بیماریها است.
نقش آنروا در جنگ غزه
آنروا که در 8 دهه گذشته به دلیل زندگی زیر سایه اشغالگران، روزهای سخت را تجربه کرده است، پس از حمله ارتش صهیونیستی به غزه در هفت اکتبر 2023، خود را مسئول حمایت از حدود 2.2 میلیون نفر از جمله ساکنان غزه، پناهندگان و دیگران دانست و با همه توان به خدمت رسانی در مراکز بهداشتی و تامین مواد غذایی شتافت. کارمندان آنروا با وجودتمام مانعتراشیهای اسرائیل کمکهای بشردوستانه را که هر از گاهی به غزه ارسال میشد، دریافت و آنرا بین مردم توزیع میکردند.
آنروا با توجه به مشکلاتی که به دلیل بسته شدن گذرگاهها و بازرسی چند مرحلهای از کامیونهای حامل اقلام بشردوستانه وجود دارد، به ترسیم تصویری واقعی از وضعیت وخیم انسانی در غزه کمک کرده است.
با توجه به اینکه آنروا بزرگترین سازمان کمکرسان در جنگ غزه بود، صهیونیستها آن را مانع برنامههای خود برای کوچاندن فلسطینیان میبینند و به همین خاطر از همان روزهای اول جنگ در کنار کشتار فلسطینیان، کارمندان این سازمان را نیز از جنایات خود بینصیب نگذاشتند.
اهداف تلآویو از ممنوع کردن آنروا
روابط بین آنروا و رژیم صهیونیستی برای مدت طولانی متشنج بود اما از زمان آغاز جنگ در غزه بدتر شده است. اسرائیل بارها خواستار انحلال آنروا و انتقال وظایف آن به دیگر آژانسهای سازمان ملل شده است ولی موفقیتی کسب نکرده است.
کارمندان آنروا که جنایات صهیونیستها را در غزه مشاهده میکنند و هر روز هشدار میدهد که جهان باید ماشین کشتار اسرائیل را متوقف کند، در نبود رسانههای خارجی بهترین روایتگر نسلکشی فلسطینیان توسط رژیم اشغالگر بودند و لذا دولت نتانیاهو برای اینکه جنایتهایش سربسته بماند و به بیرون از اراضی اشغالی درز نکند، آنروا را مانع بزرگی بر سر راه پروژههای اشغالگری میداند.
در حال حاضر، ارتش ترور به دنبال اجرای «طرح ژنرالها» و اشغال شمال غزه است و حدود 400 هزار فلسطینی ساکن در این منطقه با وجود هشدارهای ارتش صهیونیستی برای تخلیه، همچنان در مدارس و کمپهای متعلق به آنروا حضور دارند و به هیچ وجه حاضر نیستند سرزین خود را ترک کنند. بنابراین، نتانیاهو قصد دارد با ممنوع کردن فعالت آنروا و قطع تنها نهاد کمکرسانی به ساکنان شمالی، فلسطینیان را تحت فشار قرار دهد تا هر چه سریعتر این منطقه را ترک کنند. زیرا طرح ساخت شهرکهای جدید در مناطق شمالی غزه با جدیت از سوی افراطیها پیگیری میشود و ساکنان فلسطینی و آنروا مانع جدی در برابر این برنامه خطرناک هستند.
همچنین با توقف فعالیت آنروا، خطر قحطی شدید در کمین فلسطینیها است. در شرایطی که غزه با فاجعه انسانی مواجه است، حضور آنروا میتوانست تا حدودی از آلام فلسطینیان بکاهد اما صهیونیستها کمکهای محدود به مردم فلسطین را هم برنمیتابند و میخواهند این آب باریکه را نیز مسدود کنند.
رژیم صهیونیستی درصدد است با تنگتر کردن حلقه محاصره و گرسنگی دادن به ساکنان غزه، آنها را از اراضی اشغالی کوچانده و مسیر توسعه طلبی ارضی را هموار کند و این هدف با ممنوع کردن فعالیت آنروا زودتر محقق خواهد شد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
چهار شنبه 9 آبان 1403 - 15:20:49