به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، از این مبلغ 4.4 تریلیون دلار نصیب مجتمع های نظامی -صنعتی این کشور شده است.
آمریکا پس از وقوع حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001، به بهانه "جنگ جهانی با تروریسم" و همچنین تامین مالی اشغال افغانستان و عراق ، هزینههای نظامی خود را بشدت افزایش داد. یک سال پس از 11 سپتامبر، بودجه پنتاگون 10 درصد افزایش یافت. طی سال های بعد این روند ادامه یافته است ، به نحوی که بودجه پنتاگون در سال مالی 2021 به 738 میلیارد دلار افزایش یافته است.
طی بیست سال پس از حادثه 11 سپتامبر شرکت های تسلیحاتی آمریکا از جمله لاکهید مارتین، بوئینگ، جنرال داینامیکس، ریتئون و نورثروپ گرومن توانستهاند با امضای قرارداد های متعدد با پنتاگون درآمدی 4.4 تریلیون دلاری به دست آورند.این رقم بالای درآمد پنج شرکت آمریکایی منجر به ایجاد فساد و نیز افزایش نفوذ آنها در کنگره آمریکا شده است.
در عین حال پیمانکاران آمریکایی و غربی که طی 20 سال گذشته در افغانستان و عراق حضور داشته اند سهم قابل توجهی از بودجه پنتاگون را نصیب خود کرده اند.
آمریکا مدعی است که در طول 20 سال گذشته میلیاردها دلار صرف بازسازی افغانستان کرده است، اما بخش عظیمی از این پول هدر رفته است. طبق آخرین آمارها 22562 پیمانکار در افغانستان حضور داشتند. بر اساس گزارشی که دیدبان دولت آمریکا برای بازسازی افغانستان موسوم به «بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان» "سوپکو" در مارس 2021 منتشر کرد، آمریکا میلیاردها دلار را در افغانستان برای ساختمانها و خودروهایی هدر داده است که یا رها شده اند و یا از بین رفته اند.
"سوپکو" در گزارشات سال های قبل خود بر اختلاس و حیف و میل میلیون ها دلاری نهادهای دولتی آمریکا مانند پنتاگون، وزرات خارجه آمریکا و هم چنین ناتو در افغانستان به ویژه در پروژه های به اصطلاح نظامی آمریکا در این کشور که توسط پیمانکاران صورت گرفته، تاکید کرده بود. در سال 2011، کمیسیون قراردادهای زمان جنگ در عراق و افغانستان برآورد کرد که ضایعات، کلاهبرداری و سوء استفاده، هزینهای معادل 31 تا 60 میلیارد دلار برای دولت آمریکا به همراه داشته است.
موسسه امور عمومی و بینالملل واتسون هم چنین در اواسط اوت 2021 درگزارشی اعلام کرد که هزینه جنگ آمریکا در افغانستان که از پاییز 2001 آغاز شد و تا 31 اوت 2021 به پایان رسید 2.26 تریلیون دلار بوده است.
آمریکا در دوره ریاست جمهوری "جورج دبلیو بوش" پس از حملات 11 سپتامبر2001 به بهانه به اصطلاح مبارزه جهانی با تروریسم و سرنگون کردن حکومت طالبان که آن را متهم به همدستی با القاعده کرده بود به افغانستان حمله و آن را اشغال کرد. در اوج این اشغال در سال 2011 حتی شمار نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور به بیش از 140 هزار نفر رسید.
کازرار جهانی آمریکا برای به اصطلاح مبارزه با تروریسم و عملیات نظامی در افغانستان و عراق فرصتی طلایی از جانب مجتمع های نظامی – تسلیحاتی آمریکایی برای توسعه جنگ افزارهای جدید و فروش آنها به پنتاگون بود. نمونه مشخص این مساله، طراحی ، تولید و عملیاتی شدن هزاران خودروی زرهی مقاوم در برابر مین و کمین موسوم به «امرپ» توسط شرکت های آمریکایی برای استفاده ارتش آمریکا در افغانستان و عراق بود که سودهای چند میلیارد دلاری را نصیب این شرکتها نمود.
دولت آمریکا اکنون که مدعی پایان جنگ افغانستان و آمادگی برای خروج از عراق است، به جای اینکه با کاهش بودجه نظامی به اختصاص منابع مالی لازم برای نوسازی زیر ساخت های فرسوده آمریکا به خصوص جادها، پلها ، تاسیسات آب و برق و مانند آن بپردازد با نظامی گری بیشتر برای سال مالی 2022 بودجه نظامی آمریکا را در راستای منافع مجتمع های نظامی – صنعتی افزایش داده است.
"رو خانا" نماینده دموکرات می گوید: ما باید تغییرات اساسی در چگونگی پرداختن به مسائل امنیت ملی و سرمایه گذاری در زمینه اقدامات آب و هوایی و پاسخ به همه گیری کرونا ایجاد کنیم. اینها موضوعاتی است که امنیت مردم آمریکا را بیشتر تامین میکند تا هزینههای میلیاردی بر روی تسلیحات کشنده.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 23 شهریور 1400 - 19:38:9