به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، بلینکن در دیدار با هایکو ماس همتای آلمانی خود گفت که آمریکا به توقف مذاکره برای بازگشت به توافق هستهای نزدیک میشود. این درحالی است که ماس در این دیدار ابراز امیدواری کرد که ایران به میز مذاکرات بازگردد. آنتونی بلینکن ادامه داد که تاریخی برای آن مشخص نمیکنم، اما به نقطهای نزدیک میشویم که بازگشت به برجام منافع به دست آمده در توافق را دوباره ایجاد نمیکند.
موضع طلبکارانه وزیرخارجه آمریکا که کاملا برخلاف واقعیات خارجی، تلاش کرده تا ایران را مقصر وضعیت کنونی برجام و مذاکرات برجامی جلوه دهد، در چارچوب رویکرد کلی واشنگتن است که در همه مسائل خود را برحق دانسته و با نادیده گرفتن خطاها و اقدامات نادرست اش، طرف مقابل را به کوتاهی و یا اتخاذ مواضع نادرست متهم می کند.
جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا، در سپتامبر 2020 و در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در یادداشتی اذعان کردکه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق با خروج از برجام مرتکب اشتباه شده و اقدامی مغایر با منافع ملی آمریکا انجام داده و آمریکا را منزویتر کرد. با این حال بایدن در عمل از ابتدای زمامداری خود یعنی ژانویه 2021 تاکنون هم چنان به اعمال سیاست فشار حداکثری ادامه داده و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده ، بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به اقدام تهران دانسته است. او وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.
«جوزف سیرینسیون» کارشناس سیاسی آمریکایی با تاکید براینکه بایدن تاکنون به کارزار نافرجام فشار حداکثری ترامپ علیه ایران ادامه داده است، می گوید: بایدن تا مسیر خود را اصلاح نکند، خطر از دست رفتن توافق حیاتی هستهای وجود دارد. در مقابل رویکرد غیرمنطقی دولت بایدن ، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که «هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه درحرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این مساله مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد.».
این موضع اخیرا توسط دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهورجدید ایران بار دیگر تکرار شده است. وی در یک گفتگوی زنده تلویزیونی اعلام کرد دولت وی آمادگی بازگشت به مذاکرات برجامی را دارد. با این حال او معتقد است که این مذاکرات نباید تحت فشار غرب و آمریکا باشد، یعنی تداوم رویکرد کنونی آمریکا که به دنبال تحریم حداکثری است و به نوعی همان کارزار فشار حداکثری علیه ایران در دوره ترامپ است نمی تواند به عنوان یک عنصر مثبت در تعامل بر سر برجام محسوب شود.
از دیدگاه دکتر رئیسی هدف مذاکرات باید این باشد که به رفع تحریم ها منجر شود و تحریم های یک جانبه ای که آمریکا از 2018 تاکنون علیه ایران اعمال کرده است و دشواری های زیادی را برای مردم ایران ایجاد کرده رفع شود.
اما آمریکا بدون اینکه بخواهد امتیاز قابل توجهی در مذاکرات قبلی و یا آتی به ایران بدهد، با جوسازی مدعی نگرانی درباره گام های فرا برجامی ایران از جمله غنی سازی 20 درصدی و تولید اورانیوم فلزی است و در عین حال وزارت خارجه فرانسه گزارشهای منتشر شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر کاهش توان بازرسی از مراکز هسته ای ایران را نشان دهنده "فقدان جدی" همکاری بین دو طرف عنوان کرده است.
اگر آمریکا نگران پیشرفتهای هستهای ایران به مرزهای غیرقابل کنترل است باید به جای اعمال فشار و استفاده از سیاست تشدید تحریم ها و برخلاف خواسته های اسراییل ، رویکرد منطقی مبتنی بررفع تحریم ها و درمقابل بازگشت ایران به اجرای تعهدات برجامی در پیش گیرد. درغیر این صورت اگرمذاکرات جدید در وین به شکست منجر شود، غربی ها به ویژه آمریکا مسوول آن خواهند بود. ایران بارها تاکید کرده است که توافق برجام می تواند باقی بماند اما یک سوی آن ایران است و سوی دیگر آن نشان دادن حسن نیت از جانب آمریکا است تا در اولین گام تحریم های ظالمانه علیه ایران را بردارد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 18 شهریور 1400 - 19:37:22