انفجار تانکر سوخت در منطقه عکار؛ توطئه دیگر علیه جامعه لبنان

دو شنبه 25 مرداد 1400 - 18:26:59
انفجار تانکر سوخت در منطقه عکار؛ توطئه دیگر علیه جامعه لبنان

تهران - الکوثر : در حالی که لبنان با بحران سوخت مواجه است، در سالگرد انفجار اوت 2020، انفجار یک تانکر سوخت در منطقه عکار حدود 100 کشته و زخمی بر جای گذاشت.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، یک تانکر سوخت صبح روزیکشنبه  در منطقه شهرک «تلیل» در منطقه عکار در شمال لبنان منفجر شد. شهردار«التلیل» که حادثه در آنجا روی داده است گفت این انفجار پس از آن رخ داد که شهروندان برای دریافت بنزین به محل شتافتند و شخصی با روشن کردن فندک سبب وقوع انفجار در مخزن شد. مطابق آخرین آمارها، این انفجار 28 کشته و حدود 70 زخمی داشته است. 

به نظر می‌رسد انفجار منطقه عکار نه یک اتفاق عادی بلکه یک توطئه برنامه‌ریزی شده علیه لبنان بود. چهار دلیل در این خصوص وجود دارد.

اول اینکه؛ این انفجار در ماه اوت انجام شد که برای مردم لبنان یادآور انفجار 4 اوت سال گذشته در بندر بیروت است که 200 کشته و حدود 6 هزار زخمی داشت. سعد الحریری، رهبر جریان المستقبل نیز در واکنش به انفجار روز گذشته منطقه عکار، آنرا هم سطح با انفجار سال گذشته در بندر بیروت خواند. 

دوم اینکه؛ این انفجار زمانی رخ داد که لبنان شدیداً با کمبود سوخت مواجه است و حتی ارتش برای توزیع سوخت میان شهروندان مداخله کرده است. بحران سوخت و کمبود آن باعث تعطیلی بسیاری از مشاغل و حتی برخی از بیمارستان‌های لبنان شده و مردم خشمگین از استمرار این وضعیت در خیابان‌ها اعتراض خود را فریاد می‌زنند. 

سوم اینکه؛ این انفجار زمانی رخ داد که ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان، دستور حذف یارانه‌های سوخت را صادر کرد و این تصمیم نیز به افزایش قیمت سوخت و همچنین شکل‌گیری تظاهرات مردمی در مناطق مختلف لبنان منجر شده است.  

چهارم اینکه؛ این انفجار زمانی رخ داد که خبرهایی در خصوص احتمال تشکیل کابینه جدید لبنان به ریاست نجیب میقاتی منتشر شده و حتی میشل عون نیز از قریب‌الوقوع بودن تشکیل کابینه خبر داده بود. به نظر می‌رسد این انفجار و تصمیم‌هایی نظیر حذف یارانه سوخت بی‌ارتباط با تأثیرگذاری بر تشکیل کابینه جدید لبنان نیست.

موضوع دیگری که از درون انفجار منطقه عکار مشخص می‌شود، فقدان یک دولت قوی در لبنان است. لبنان از یک سال پیش تاکنون با دولت پیشبرد امور به ریاست حسان دیاب اداره می‌شود. اختلاف‌های سیاسی در این کشور کوچک شدت گرفته و شخصیت‌های سرشناس از هر موضوع و رخدادی برای اتهام زدن علیه هم بهره می‌گیرند.

سعد الحریری در واکنش به انفجار روز گذشته خواستار استعفای مسئولان به خصوص میشل عون، رئیس جمهوری لبنان شده است. الحریری گفت: «کشتار عکار هیچ تفاوتی با کشتار بندر بیروت ندارد و اگر دولتی بر سر کار بود که به جان انسان‌ها احترام می‌گذاشت مقام‌های آن استعفا می‌‌کردند.» 

«نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف لبنان هم گفت: «قلب همه ما برای افراد بی‌گناهی که قربانی سوء استفاده برخی از بحران سوخت شدند تا این افراد سودهای غیر قانونی به دست آورده و مردم را از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم کنند، به درد می‌آید.» در واقع، نجیب میقاتی نیز انفجار روز گذشته را ناشی از خیانت برخی شخصیت‌های لبنانی که از بحران اقتصادی سود می‌برند، عنوان کرد. 

این واکنش‌ها نشان می‌دهد اساساً اختلاف‌های سیاسی بستر و زمینه لازم را برای وقوع رخدادهایی نظیر انفجار منطقه عکار فراهم می‌کند چرا که پایه‌های دولت در لبنان ضعیف است و دولت از اقتدار لازم برای تأمین امنیت داخلی برخوردار نیست. تداوم اختلاف‌ها در زمینه تشکیل کابینه و ادامه دولت پیشبرد امور می‌تواند زمینه‌ساز رخدادهای مشابه دیگری و ضربه زدن بیشتر به مردم و جامعه لبنان شود.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


دو شنبه 25 مرداد 1400 - 18:26:49