به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، دولت عراق درصدد است پایان ماه جاری میلادی (اوت) نشستی با حضور مقامات کشورهای منطقه از جمله ایران ، سوریه و ترکیه و احتمالا" چند کشور فرامنطقهای برگزار کند.
"سید ابراهیم رئیسی " رئیس جمهوری ایران، روز سهشنبه در دیدار "فواد حسین" وزیر امور خارجه عراق با تشکر از دعوت " مصطفی الکاطمی " نخست وزیر عراق برای شرکت در "نشست کشورهای همسایه عراق" گفت: اقدام عراق برای برگزاری این نشست اقدام مبارکی است.
وزیر امور خارجه عراق هم در این دیدار با اشاره به اینکه امنیت پایدار در منطقه بدون حضور ایران و عراق شکل نخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست، ایجاد زمینهای برای گفتگوی کشورهای منطقه با یکدیگر در جهت حصول تفاهم جمعی در منطقه است.
در خصوص اهمیت این سفر و رایزنی های وزیر خارجه عراق با مقام های ایران به نظر می رسد هدف نخست، ارتقای روابط دو کشور همسایه با توجه به راهبردی بودن روابط ایران و عراق و بویژه نقش موثر ایران در کمک به حل مسایل و مشکلات عراق است.
"عبدالرضا فرجیراد" تحلیلگر مسایل سیاسی می گوید؛ هدف دیگر سفر فواد حسین به تهران علاوه بر دعوت از رییس جمهور برای شرکت در نشست امنیتی، اطلاع از رویکرد دولت جدید ایران نسبت به روابط دو کشور است .
"عدنان السراج"، تحلیلگر مسایل سیاسی عراق نیز در تحلیل اهداف این سفر معتقد است که بغداد تلاش دارد اوضاع را میان ایران و آمریکا آرام کند و تمایل دارد که واشنگتن به برجام بازگردد.
وی می گوید : ایجاد اوضاع آرام و بازگشت به توافقات به سود عراق است زیرا در این صورت عراق نیز از فشارهای آمریکا در رابطه با واردات انرژی و برق و دیگر موارد و همچنین تبادلات مالی و همکاری های سیاسی و امنیتی با ایران آزاد خواهد بود. لذا هدف کلی این سفر تلاش برای یافتن راه حلهای دیپلماتیک برای تحقق ثبات و امنیت در منطقه است.
این سفر در شرایطی انجام شد که بغداد طی چند ماه اخیر شاهد مهمترین و شاید حساسترین رخدادهای بینالمللی و تحولات منطقهای خود بوده است . گفتوگوهای راهبردی بین بغداد-واشنگتن که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق با هیاتی بلندپایه آن را نمایندگی کرد، مهمترین رخداد در بُعد سیاست خارجی این کشوربود. عراق با توجه به رخدادهای امنیتی منطقهای چند سال اخیر قطعا"، نمیتواند میزبان نیروهای امریکایی باشد که متهم اصلی احیای داعش و عامل ترور فرماندهان محور مقاومت هستند.
خروج نیروهای آمریکا از عراق اکنون به مطالبه حقوقی تبدیل شده و پارلمان عراق آن را تصویب کردهاست . لذا انتظار می رود توافقنامهای که بین بایدن و الکاظمی درباره پایان ماموریت جنگی ایالات متحده تا اواخر سال ۲۰۲۱ امضا شد، نتایج خود را در عمل نیز نشان دهد .از طرفی دیگر بغداد باید به روابط منطقه ای خود به سازندهترین شکل ممکن ادامه دهد و از مسیر اعتدال و همگرایی خارج نشود.
بدیهی است ایران همواره نسبت به رفع مشکلات عراق حساس بوده است و پیشرفت عراق را رشد و پیشرفت خود میداند.بر اساس این دید گاه ، تهران اعلام کرده که از هر نوع ابتکار سیاسی و امنیتی با کشورهای همسایه برای کاهش تنش و برقراری ثبات در منطقه استقبال میکند.اظهارات ابراهیم رییسی دردیدار وزیر خارجه عراق در این زمینه پیام صریح و شفافی دارد .
رییسی گفت:ایران همانگونه که گفتگو بین کشورهای منطقه برای حل و فصل مسائل فیمابین و بهبود روابط را امنیت ساز و ثبات ساز میداند، دخالت بیگانگان در امور منطقه را نیز تنشزا و تهدیدزا تلقی میکند. از نگاه ایران،همکاری وهمافزایی کشورهای منطقه بدون دخالت بیگانگان، شرط لازم برای پایداری امنیت، برقرای آرامش و تامین رفاه برای ملتهای منطقه است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 20 مرداد 1400 - 18:58:9