به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، سرویس مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان اعلام کرد حمله به فرودگاه اربیل با تعدادی راکت و پهپادهای حامل مواد منفجره انجام شد. کانال تلگرامی صابرین نیوز اعلام کرد دست کم 20 راکت به سمت فرودگاه اربیل شلیک شد و از سه پهپاد نیز در این حمله بهره گرفته شد. در اثر این حملهها، پروازها در فرودگاه اربیل متوقف و مسیرهای منتهی به فرودگاه نیز بسته شد.
در روزهای اخیر درگیری میان نظامیان آمریکایی و گروههای عراقی افزایش زیادی داشته است. علاوه بر انفجارهایی که در مسیر کاروانهای آمریکایی در مناطق مختلف عراق انجام میشود، اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق نیز بارها هدف حملات راکتی و پهپادی قرار گرفت.
حمله بامداد امروز علیه فرودگاه اربیل که پایگاه نظامی الحریر آمریکا نیز اطراف آن قرار دارد، واکنش به اقدام آمریکا در حمله روز 29 ژوئن علیه مواضع حشد الشعبی در مرز سوریه و عراق است. آمریکاییها در حالی روز 29 ژوئن به مواضع حشد الشعبی حمله کردند که نیروهای سازمان حشد الشعبی روز 27 ژوئن رژه بزرگ عید الحشد را برگزار کرده و توانمندی خود را به رخ کشیده بودند. این رژه در پادگان دیاله برگزار شده بود. سید رضا الغرابی، کارشناس عراقی در این خصوص گفت: «پادگان دیاله (اشرف سابق) صحنه مانور و نمایش اقتدار بسیج مردمی عراق شده بود.»
حمله به فرودگاه اربیل واکنش به این حمله دولت آمریکا علیه حشد الشعبی بود. در همین راستا، «ابو آلاء الولائی»، دبیرکل گردانهای سید الشهدا گفت: «گروههای مقاومت به حمله آمریکا علیه حشد الشعبی که اواخر ماه ژوئن انجام شد و 4 نیروی حشد الشعبی به شهادت رسیدند، پاسخ خواهند داد و این انتقام نه تنها در عراق یا اقلیم کردستان بلکه در هر مکان دیگری خواهد بود.»
موضوع دیگر، تمرکز گروههای عراقی بر اربیل برای انتقام از آمریکا است. به نظر میرسد علت این تمرکز به دو دلیل است.
دلیل نخست اینکه در اربیل و از جمله در پایگاه آمریکایی الحریر صهیونیستها نیز حضور دارند. در پیام بامداد امروز برخی از گروههای مقاومت نیز آمده است که ادعای آمریکاییها درباره نداشتن تلفات انسانی حمله اخیر به اربیل نادرست است و بزودی شمار صهیونیستهایی که کشته شدند را اعلام خواهیم کرد. بنابراین، گروههای عراقی با این حملها مخالفت خود را با حضور صهیونیستها در خاک عراق اعلام میکنند.
دلیل دیگر این است که آمریکاییها در یک سال اخیر با تخلیه برخی از نیروهای خود از پایگاههایشان در عراق، در دیگر پایگاهها از جمله الحریر در اربیل تمرکز کردند. برداشت آمریکاییها نیز این است که از یک سو با دولت محلی کردستان عراق بهتر میتوانند توافق کنند کمااینکه برخی از مقامات اربیل اعلام کردند با خروج نظامیان آمریکایی از عراق مخالف هستند و از سوی دیگر، اربیل مکان امنتری در سطح عراق است و برای نظامیان آمریکایی نیز حضور در اربیل امنیت بیشتری خواهد داشت. از این رو، گروههای عراقی با تمرکز بر اربیل سعی دارند نادرست بودن این برداشت آمریکاییها را نشان دهند.
نکته پایانی اینکه؛ به نظر میرسد جدی نگرفتن مصوبه 5 ژانویه 2020 پارلمان عراق درباره خروج نظامیان آمریکایی و همچنین اقدامهایی که آمریکا علیه حشد الشعبی انجام میدهد و حاکمیت عراق را آشکارا نقض میکند به افزایش درگیری و تنش میان نظامیان آمریکایی و گروههای مقاومت در روزها و ماههای آینده منجر شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 16 تیر 1400 - 19:47:49