به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، در حالی که دولت بایدن طرح فروش سلاح به اسرائیل را تصویب کرده، برخی از قانونگذاران دموکرات کنگره با استناد به حملات خشونت آمیز اسرائیل به باریکه غزه و کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان درغزه، در مورد این تصمیم کاخ سفید ابراز نگرانی شدید کردند. بدین ترتیب دولت بایدن پرچم قرمز را مقابل برخی دموکراتهای مجلس نمایندگان که خواهان تغییر موضع دولت آمریکا در حمایت از دولت نتانیاهو هستند بالابرده است.
"ایلهان عمر" نماینده مسلمان و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: امضای قرارداد تسلیحاتی دولت بایدن با اسرائیل به ارزش 735 میلیون دلار، شرم آور است. این قرارداد، نشان دادن چراغ سبز برای تنش آفرینی اسرائیل است و تلاشها برای آتش بس را تضعیف میکند. دولت بایدن مکلّف است فروشهای تسلیحاتی را به اطلاع کنگره برساند، اگرچه اطلاع رسانی رسمی معمولاً پس از توافق غیررسمی با کنگره صورت میگیرد. پس از ابلاغ رسمی، قانونگذاران 20 روز فرصت دارند با صدور یک قطعنامه غیرالزام آور مخالفت خود را با آن اعلام کنند. بدین ترتیب حتی در صورت مخالفت کنگره با فروش تسلیحاتی جدید به اسرائیل ، این امر موجب لغو این فروش تسلیحاتی به تل آویو نمی شود.
در واقع موضع دولت بایدن در قبال اسرائیل چندان تفاوتی با دولت های قبلی آمریکا ندارد و مبتنی بر همان اصل همیشگی " حمایت بی قید وشرط از اسرائیل" است. در این راستا واشنگتن حتی در این برهه زمانی که حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم باریکه غزه به نحو بی سابقه ای افزایش یافته و شمار شهدا از 220 نفر و مجروحان از 5500 نفر فراتر رفته ، مبادرت به فروش آن دسته از اقلام تسلیحاتی به تل آویو کرده که دقیقا برای هدف قرار دادن مردم بی دفاع فلسطین از آنها استفاده می کند.
عمده فروش تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل مربوط به کیتهای «مهمات مشترک تهاجمی مستقیم» است، کیتهایی که بمبهای غیرهدایت شونده موسوم به "دامب" را به بمبهای هدایت شونده یا هوشمند تبدیل میکند.اسرائیل که مقادیر قابل توجهی از این کیت ها را در گذشته خریداری کرده آشکارا اعلام کرده که حملات هوایی غزه ، با مهمات هدایت شونده انجام می شود.
نمایندگان پیشرو دموکرات در مجلس نمایندگان معتقدندکه صدور مجوز فروش بمبهای هوشمند بدون فشار آوردن بر اسرائیل برای موافقت با آتش بس، صرفاً قتل عام بیشتر را امکان پذیر میکند. در واقع دولت بایدن نیز مانند دولت های قبلی آمریکا در درگیری کنونی بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها ، باز هم حق را به جانب اسرائیل داده و به نحوی جنایات آن در تداوم سرکوب فلسطینی ها در کرانه غربی و قدس شرقی و حملات گسترده هوایی به باریکه غزه را به بهانه دفاع از خود توجیه می کند.
تمام روسای جمهور چندین دهه اخیر آمریکا هریک به نوعی در مناقشه اسرائیل و فلسطینی ها، جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و ضمن ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی به این رژیم ، به توسعه شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رضایت داده اند. ضمن اینکه آمریکا همواره در نهادهای بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل سپر بلای اسرائیل شده و از آن دفاع کرده است.
این در حالی است که حمایت بایدن از اسرائیل به تقابل وی با نمایندگان پیشرو حزب دموکرات منجر شده است. در حالی که جناح سنتی حزب دموکرات مانند"چاک شومر" رهبر اکثریت سنا ،"رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا و "استِنی هویر" رهبر اکثریت مجلس نمایندگان همگی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تأکید کرده اند. اما گروه جدیدی از قانونگذاران جوان دموکرات مانند ایلهان عمر ، رشیده طلیب و الکسندریا اوکاسیو کورتز ، رویکرد راست گرایان حزب دمکرات در حمایت از اسرائیل را به چالش کشیده و با انتقاد شدید از آن خواهان تغییر این جهت گیری یک سویه شده اند. با این حال بسیار بعید به نظر می رسد که رویکرد حمایت گرایانه واشنگتن از رژیم صهیونیستی با توجه به لابی های اسرائیل در کنگره آمریکا و نیز دیدگاه همدلانه کاخ سفید با اسرائیل، در دوره بایدن دچار دگرگونی شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 29 اردیبهشت 1400 - 16:1:46