به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، ائتلافی از گروه های حقوق بشری در امریکا در بیانیه ای با تاکید بر این که دولت دونالد ترامپ باید تضمین کند که پرداخت های ایران برای خرید واکسن مسدود نخواهد شد، اعلام کردند: «مانع تراشی بر سر دریافت واکسن کرونا، ایران را در شرایط نابرابر با سایر کشورهایی که به دنبال تأمین واکسن هستند، قرار می دهد.»
همه گیری بیماری کووید 19 سبب شده تا موضوع دسترسی همه کشورها به دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن مورد تاکید جامعه جهانی و سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد. "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این مورد تاکید کرد که ساخت واکسن برای مردم هر کشور و فراموش کردن دیگران، غیرقابل پذیرش است و کشورهای توسعه یافته جهان باید تلاش بیشتری برای حمایت از کشورهای دیگر انجام دهند.
با این حال، دولت آمریکا با تشدید تحریم های علیه برخی از کشورها از جمله ایران، امکان دسترسی آنان به دارو و تجهیزات پزشکی و واکسن را دشوار کرده است.
«منیر اکرم» رئیس شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد از اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران و برخی کشورها و دشوار ساختن دسترسی آنها به واکسن کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت: این واکسن باید در اختیار همه مردم قرار گیرد.
این شرایط در حالی است که دولت آمریکا همواره ادعا کرده است که تحریمهای همه جانبه علیه اقتصاد ایران به حوزه دارو وارد نمیشود اما در عمل با توجه به تحریمهای بانکی، محدودیت در جابهجایی ارز و ترس شرکتها از معامله با ایران، حوزه دارو نیز با مشکلات جدی مواجه شده است . این وضعیت سبب شده است که حتی دسترسی و واردات داروهای بیماری های خاص و واکسن آنفولانزا نیز با مشکل مواجه شود.
دکتر «مصطفی قانعی »دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا در این زمینه گفت: تحریم ها در وزارت خزانهداری آمریکا مدیریت شده است و مردم را هدف گرفته است. مثلا در مورد واکسن آنفلوآنزا این هدفگیری انسانی را دیدیم که در حالی که خرید واکسن صورت گرفت و وجه آن پرداخت شد، اما مانع رسیدن آن به مردم شدند.
البته مقامات آمریکا همواره تلاش کرده اند تا سیاست های ضد بشری خود را که با اعمال تحریم های سنگین و فشار برای رسیدن به اهداف خصمانه و مداخله جویانه نسبت به کشورهای مختلف صورت گرفته ،انکار کنند. اما اجرای چنین سیاست هایی در بخش دارو و واکسن به ویژه در برهه کنونی که جان میلیون ها انسان به دلیل بیماری کووید 19 در خطر است، اعتراض جامعه جهانی و گروه های مدافع حقوق بشر راه به همراه آورده است تا جایی که حتی تعدادی از اعضای کنگره امریکا نیز نسبت به چنین رفتاری اعتراض کرده اند. با این حال، به نظر نمی رسد دولت امریکا در رفتارهای ضد بشری خود برای محروم کردن بیماران و نیازمندان از دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی چشم پوشی نماید مگر این که جهان به شکل یکپارچه و متحد در برابر این سیاست ها به مقابله برخیزد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 4 دی 1399 - 6:48:51