به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، ظریف پیش از سفر به کوبا، در نخستین مقصد سفر به سه کشور آمریکای لاتین ؛ چهارشنبه وارد کاراکاس شده بود. این سفر با دیدار از بولیوی به پایان می رسد . وزیر خارجه ایران قرار است در بولیوی، در مراسم تحلیف "لوئیس آرسه" رئیسجمهوری جدید این کشور شرکت کند.
سفر ظریف به سه کشورامریکای لاتین با در نظر گرفتن سه مولفه سیاسی؛ اقتصادی و همکاری های علمی وفناوری دارای اهمیتی چند وجهی است. آمریکای لاتین در حوزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تعاملات قابل توجهی با ایران دارد .در همین راستا روابط ایران با کشورهایی همچون کوبا و ونزوئلا که نگرشهای ضد امپریالیستی دارند و به لحاظ دیدگاه سیاسی به ایران نزدیک هستند، گسترش یافته است.
اهمیت این موضوع از آن جهت است که در شرایط کنونی سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا سبب تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین المللی شده و صلح و ثبات در سراسر جهان را در معرض تهدید قرار داده است. در حقیقت اکنون یک فرصت استثنایی برای کشورهای مستقل فراهم شده است تا بتوانند فارغ از چشم داشت به کشورهایی که اساس همکاری شان مبتنی بر استعمار و سلطه طلبی است ؛با سایر مناطق دنیا روابط خود را توسعه دهد.
وزیر امور خارجه ایران درهمین راستا در مذاکراتش و همچنین در سخنرانی خود در موسسه "ساموئل رابینسون " برضرورت ارتقاء همکاری ها در مسیر حفاظت از منافع ملت ها، تاکید کرد. ظریف روز پنجشنبه در نشستی مشترک با «خورخه آرئاسا» وزیر خارجه ونزوئلا در کاراکارس نیز با اشاره به همین نکته با تمجید از مقاومت «نیکولاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا در مقابل کارزار آمریکا برای برکناری وی گفت، دوره هژمونی غرب به پایان رسیده است.
"امیرحسین تفرشی" کارشناس مسائل آمریکای لاتین با اشاره به افزایش روند تعاملات و روابط ایران با منطقه آمریکای لاتین، می گوید:
ایران در حوزه توسعه روابط خارجی و ارتباط در تلاش است که خود را به یک منطقه جغرافیایی نظیر آمریکای شمالی و اروپای غربی محدود نکند. در ونزوئلا ،کوبا و بولیوی نیز که از دیر باز با جمهوری اسلامی رابطه داشته اند ،در حال حاضر شرایط به مراتب بهتر از گذشته است وایران مصمم است از این فرصتها به بهترین نحو استفاده کند.
ارزیابی ها نشان می دهند که ایران در این حوزه بخوبی عمل کرده و خروجی آن ؛ توسعه همکاری های پایدار در حوزهای انرژی نفت، سرمایه گذاری مشترک در صنایع کوچک و متوسط و تبادل تجربیات در فناوری های علمی بوده است. از جمله این موارد همکاری در حوزه فعالیت های دارویی و پزشکی است که بویژه در شرایط گسترش جهانی بیماری کرونا حائز اهمیت است. برآیند این همکاری ها میتواند به نفع ملتهای منطقه و جهان تمام شود.
در همین راستا وزیر امور خارجه ایران در هاوانا از یک مرکز مطالعات پیشرفته دارویی و مرکز مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی بازدید کرد. در این بازدید ها ، مدیران وزارت بهداشت کوبا و مرکز «بیو فارما کوبا» توضیحاتی در خصوص مراحل تولید انواع واکسن و همکاری ها با انستیتو پاستور ایران ارائه دادند.
درمجموع ،می توان گفت اهداف ومذاکراتی که در سفر ظریف به امریکای لاتین مورد توجه قرار گرفته است؛ نشانه پویایی و تحرک در دیپلماسی ایران و در عین حال گامی در جهت حفظ توازن در سیاست خارجی ایران در جغرافیای سیاسی جهان است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 17 آبان 1399 - 13:29:34