به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، عبدالناصر همتی روز چهارشنبه با بیان اینکه ایران توانست با اتکا به منابع قانونی خود، اقدامهای مناسبی در فرایند مبارزه با ویروس کرونا انجام دهد افزود، تحریمهای غیرقانونی آمریکا اما مانع دسترسی ایران به منابع خود در خارج از کشور میشود.
درپی شیوع بیماری کرونا، ایران از صندوق بینالمللی پول درخواست وام کرد اما با مخالفت آمریکا، نام ایران از فهرست وام گیرندگان این صندوق خارج شد. با گذشت 8 ماه از شیوع ویروس کرونا صندوق بینالمللی پول همچنان به درخواست ایران پاسخ مثبت نداده است.
آمریکا در اوج مبارزه با ویروس همهگیری کرونا، تحریمهای اقتصادی را ضد ملت ایران تشدید کرد و حتی مانع از ورود دارو و نیز آزادسازی منابع مالی قانونی ایران در برخی کشورها شده است.
این اقدام آمریکا، نمایش دیگری از رویکرد مُخرب یکجانبهگرایی است که به طور مستقیم جان و سلامت مردم ایران را هدف قرار داده است که این اقدام آمریکا، نقض اصول اولیه حقوقبشر هم محسوب میشود.
نقشآفرینی مستقل نهادهای موثر بینالمللی مورد انتظار افکار عمومی جهان است و در دوران حساس تاریخی مبارزه با ویروس کرونا، یکجانبهگرایی آمریکا به وجهه تخصصی صندوق بینالمللی پول و کارکرد این صندوق آسیب وارد میکند.
صندوق بین المللی پول سه کار ویژه مهم دارد: یکی، تعقیب تحولات مالی و اقتصادی 189 کشور عضو، دوم، مشاوره دادن به کشورهای عضو صندوق و سوم، ارائه وامهای کوتاهمدت و کمک به کشورهایی که با مشکلات مالی روبهرو هستند.
درشرایطی که ویروس کرونا همچنان در کشورهای مختلف جهان جولان میدهد، همکاری جمعی و کمک مالی اضطراری، لازمه موفقیت در میدان نبرد با ویروس بدونمرز کروناست و تحریمها نباید بر فعالیتهای تجاری بشردوستانه تاثیر بگذارد.
مبارزه با ویروس کرونا هزینه کشورها را بالا برده است و برای مبارزه با این ویروس کُشنده به منابع مالی جدید نیاز دارند و اینجا کار ویژه سوم صندوق بینالمللی پول برای وام دادن به کشورهای عضو و درگیر کرونا معنی پیدا میکند.
با وجود تاثیرپذیری صندوق بینالمللی پول از فشار سیاسی و تحریمهای آمریکا، با تلاش جامعه علمی و شرکتهای دانشبنیان، کالاهای پزشکی برای مبارزه با ویروس کرونا از جمله انواع کیتهای تشخیص کرونا، دستگاه ونتیلاتور و غیره در داخل ایران تولید شده است.
ایران از اعضای موسس صندوق بینالمللی پول، همراه با جامعه جهانی در خط مقدم مبارزه با کروناویروس قرار دارد و کمک و همکاری صندوق بینالمللی پول، بر کیفیت این مبارزه تاثیرگذار است و در نتیجه، مبارزه جهانی با ویروس کووید- 19 را اثربخشتر میکند.
همانطور که رئیسکل بانک مرکزی ایران اخیرا خطاب به رئیس صندوق بینالمللی پول تاکید کرد: کرونا یک بحران جهانی است و نیاز به همکاری جهانی هیچ گاه تا این اندازه شدید نبوده است و هیچ کشوری از این بحران در امان نیست مگر اینکه تمام کشورها در امان باشند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 1 آبان 1399 - 11:25:48