به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، با شیوع بحران کرونا، تحریم های امریکا به این عرصه نیزسرایت کرد. آمریکا مدعی است تحریم های ایران مانع از صادرات کالاهای بشردوستانه مانند تجهیزات پزشکی، درمانی و دارویی به ایران نبوده است . برغم این ادعا ؛ محدودیت های ناشی از تحریم ها منجر به بن بست مبادلات بانکی وبازرگانی و مشکلات در ورود و خروج ارز از ایران شده است که به دنبال آن، واردات دارو و یا تامین مواد اولیه آن را با چالش و محدودیت اساسی مواجه کرده است .
به گزارش دیده بان حقوق بشر از سال ۲۰۱۹، به دلیل هراس بسیاری از شرکت های خارجی و بانک های جهانی از اقدامات تنبیهی و تحریمی آمریکا، ایران با کمبود دارو مواجه شده است و ایرانیها از دسترسی به داروهای ضروری و حق بهرهمندی از سلامت، محروم شدهاند.
با اقدامات تحریمی امریکا ، مشکلات کمبود دارو و ملزومات پزشکی از جمله دستگاه های تنفس مصنوعی و تجهیزات محافظتی، در ماه های نخست شیوع کرونا ؛ نظام درمان را برای مقابله با کووید ۱۹ دچار مشکل کرد. با وجود تحریم ها ؛ اما ایران در مبارزه با کرونا به موفقیت های چشمگیری دست یافته است .«سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران روز سه شنبه اظهار کرد ، ایران علاوه بر تحریم های ظالمانه آمریکا، با کرونا نیز می جنگد و جهانیان فهمیدند ایران در این شرایط، چه عظمتی به دست آورد.
نمکی با بیان اینکه در مدت ۵۰ روز ابتدایی شیوع کرونا و با وجود تحریم های ظالمانه آمریکا، پتروشیمی های ایران موادی را تولید کردند که سبکترین البسه و ماسک را می توان از آن تهیه کرد، گفت، در این مدت ایران توانست علاوه بر تامین نیاز خود، تجهیزات بهداشتی و درمانی را به کشورهای دیگر نیز صادر کند.
«سعید نمکی» همچنین در شصت و هفتمین اجلاس وزیران بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که روز دوشنبه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به کارشکنی های امریکا در این زمینه اشاره کرد وگفت برخی کشورها، مشکلات زیادی برای واردات واکسن آنفلوانزا برای ایران ایجاد کردند و به جز افزایش قیمت، موانعی برای واردات این واکسن وجود دارد.
اکنون ایران با موج سوم کرونا مواجه است و همه نهادها از جمله سپاه و ارتش با همه ظرفیت به میدان آمده اند.
اثرات مخرب و زیان بار ناشی از تحریم ها افزون بر تحریم دارویی، دیگر بخش های بهداشت و درمان را دچار مشکلات متعددی کرده است .این اقدامات مصداق نقض فاحش حقوق بنیادین بشر مانند حق بر حیات، حق بر سلامت، حق بر دسترسی به مراقبت های بهداشتی، حق بر غذا و دارو قلمداد می شود.
این موارد در اسناد متعدد و لازم الاجرای حقوق بشری بارها مورد تاکید قرار گرفته است.تحریمهای غیرقانونی و اقدامات قهرآمیز به ویژه در هنگام همهگیری یک بیماری ، آنگونه که وزیربهداشت توصیف کرد نشانهای از نسلکشی است . اقدام امریکا آنقدر رذیلانه و پست است که کمیسر عالی حقوق بشرسازمان ملل متحد نیزبا وجود چشم پوشی ها بر واقعیت های نقض حقوق بشر؛ چندی قبل در بیانیه ای با موضوع چالش های ناشی از تحریم ها در مهار شیوع کرونا، به شکل گیری نوعی از تروریسم پزشکی علیه ملت ایران اذعان کرد .
امریکا ؛اما همچنان با شدت و عطشی سیری ناپذیر بدنبال استفاده ابزاری از تحریم در جهت اعمال فشار بر دولت ها و ملت هایی است که از سیاست های یکجانبه گرایانه کاخ سفید تبعیت نمی کنند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 23 مهر 1399 - 9:4:57