به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن هفته آینده قطعنامه ای برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد. پمپئو که در کنفرانس خبری صحبت می کرد، تاکید کرد که واشنگتن هرگز اجازه پایان تحریم تسلیحاتی ایران را نخواهد داد.
با توجه به اینکه یکی از مفاد مهم توافق هسته ای برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، لغو تحریم تسلیحاتی ایران پس از 5 سال از زمان اجرایی شدن این توافق است، امریکا برای جلوگیری از تحقق این موضوع، تلاش می کند. واشنگتن در این زمینه جنگ روانی گسترده ای را از اواسط سال 2019 تاکنون به راه انداخته و مقامات ارشد آمریکایی به ویژه مایک پمپئو ضمن ادعای نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران، مدعی شده اند که پایان تحریم های تسلیحاتی ایران موجب ایجاد مسابقه تسلیحاتی درمنطقه، تقویت قدرت منطقه ای ایران و متحدان آن و به خطر افتادن امنیت رژیم صهیونیستی خواهدشد. «دنی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد با ضروری دانستن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مدعی شد هر جایی خطری علیه تلآویو وجود دارد، رد پای ایران در آنجا دیده میشود.
در مرحله بعد دولت ترامپ تلاش خود را بر متقاعد ساختن اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای تحقق این خواسته متمرکز کرده است. در آخرین نسخه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی آمریکا از اعضای سازمان ملل خواسته شده تا فروش تمامی تسلیحات به ایران و خرید آنها از ایران را متوقف کنند و از ارائه آموزشهای فنی، منابع یا خدمات مالی، مشورتی و دیگر کمکهای مرتبط با تأمین، فروش، انتقال، تولید، نگهداری یا نحوه استفاده از تسلیحات به ایران اجتناب کنند.
در واقع واشنگتن به دنبال دائمی کردن تحریم تسلیحاتی ایران است، همان هدفی که دولت ترامپ قبلا درباره برنامه هسته ای ایران نیز اعلام کرده و در صدد است تا با برهم زدن توافق هسته ای برجام، توافق جدیدی را که متضمن این خواسته آمریکا است با ایران برقرار سازد.
این خواسته غیرقانونی آمریکا بامخالفت کامل و آشکار طیف شرقی گروه 1+4 یعنی روسیه و چین مواجه شده و به ویژه مقامات ارشد روسیه در مناسبت های مختلف و حتی با ارسال نامه رسمی بر مخالفت خود با این هدف واشنگتن و لزوم رفع تحریم های تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کرده اند. روسیه معتقد است که این اقدام واشنگتن صرفا بر اساس اهداف و خواسته های غیرقانونی ونامشروع آمریکا و درچارچوب کارزار فشار حداکثری علیه ایران صورت گرفته و نه فقط بر خلاف مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت و توافق هسته ای برجام است، بلکه با هدف فروپاشی برجام و در نتیجه تقابل جامعه بین المللی با ایران صورت می گیرد. در آخرین موضع گیری در این زمینه یک مقام آگاه در دفتر نمایندگی دائم روسیه در مقر سازمان ملل تأکید کرد که مواضع این کشور در قبال قطعنامه آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تغییر نکرده و این سند شانسی برای تصویب در شورای امنیت ندارد.
مقامات ارشد روس بارها اعلام کرده اند که هیچ گونه تلاشی در جهت به تصویب رساندن سندی در تأیید سیاست آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران در شورای امنیت را نخواهند پذیرفت. به گفته"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه: «شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی بهمعنای کامل کلمه علیه ایران اعمال نکرده است. این شورا رژیم خاصی برای مجوز صادرات سلاح به ایران در نظر گرفته بود که شرایطی کاملاً موقت داشت و اعتبار این رژیم در اکتبر سال جاری به پایان خواهد رسید.»
نکته مهم اینکه یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم 9 عضو، بدون وتو از سوی هر یک از 5 عضو دائم شورای امنیت است. دولت ترامپ فقط میتواند امیدوار به جلب حمایت فرانسه، بریتانیا و آلمان به عنوان سه عضو اروپایی برجام از قطعنامه پیشنهادی خود باشد، در حالی که چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت که از حق وتو برخوردارند مخالفت خود را با طرح آمریکا اعلام کردهاند. لذا آمریکایی ها به خوبی می دانند که شانسی برای تصویب این قطعنامه پیشنهادی ندارند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 16 مرداد 1399 - 17:59:47