به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در گزارش سالانه خود در مورد کشت خشخاش (کوکنار) در افغانستان افزود، در سال 2019 میلادی، 253 هزار هکتار در این کشور زیر کشت گیاه خشخاش (تریاک)بوده است.
درهمین حال، وزارت کشور افغانستان هم اعلام کرد، از سال 2009 تا سال 2019 میلادی 30902 نفر مظنون به قاچاق مواد مخدر در این کشور دستگیر شده اند که در بین آنها اعضای گروه طالبان نیز هستند.
مقابله با مواد مخدر از جمله شعارهای آمریکا در بدو اشغال افغانستان در کنار مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در این کشور در سال 2001 بود.
با گذشت حدود بیست سال از اشغال افغانستان توسط آمریکا و ناتو اما هیچ یک از شعارها و وعده های این کشور از جمله در مبارزه با مواد مخدر و تروریسم محقق نشده است و کاخ سفید ومتحدانش در این عرصه ها ناکام بوده اند.
گزارش های منتشر شده درباره موضوع مواد مخدر در افغانستان نشان می دهد آمریکا نه تنها در عرصه مبارزه با مواد مخدر در آن کشور برنامه ای نداشته است، بلکه باندهای سازمان یافته ای تحت حمایت نیروهای خارجی در امر انتقال و ترانزیت انواع مواد مخدر از افغانستان به دیگر کشورها در سال های اخیر فعالیت های گسترده ای نیز داشته اند.
آمارهای منتشر شده همچنین نشان میدهند که کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان پس از اشغال این کشور توسط آمریکا و ناتو از سال 2001 تاکنون دستکم چهار برابر افزایش یافته است.
درخصوص علل بی میلی آمریکا درمبارزه با کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان، میتوان گفت مهمترین دلیل آن درآمد قابل توجه آن کشور از قاچاق مواد مخدر است.
پایگاه اینترنتی «گلوبال ریسرچ» کانادا درسال (2017) درگزارشی درآمد سالانه آمریکا از قاچاق مواد مخدر درافغانستان را بالغ بر پنجاه میلیارد دلار اعلام کرد.
نقش آمریکا و کشورهای غربی در تداوم روند افزایشی کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان که از طریق ترانزیت آن به دیگر کشورها بخشی عمده ای از هزینه های نظامی خود در این کشور را تامین می کنند، در چارچوب راهبرد منفعت طلبانه ای است که کاخ سفید درعرصه منطقه ای آنرا دنبال می کند.
درهمین ارتباط، «سید وحید ظهوری حسینی» کارشناس سیاسی در افغانستان می گوید: "امریکا و ناتو از جغرافیای افغانستان برای رفع نیازهای خود استفاده می کنند تا تولید مواد مخدر به صورت مستقیم بدون کوچکترین ممانعتی انجام شود، آنان همچنین این مواد را به بسیاری از کشورها انتقال می دهند."
با توجه به پوچ بودن وعده های آمریکا برای تغییر شرایط در افغانستان در بخش های مختلف، ضرورت دارد دولت این کشور همانند تجربه تامین امنیت بر اساس ظرفیت های داخلی و بدون اتکا به کشورهای غربی در مسئله مبارزه با مواد مخدر نیز رویکرد مشابهی را در پیش گیرد.
این دیدگاه وجود دارد که دولت افغانستان برای کاهش کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در این کشور باید از طریق تغییر نگرش در بین کشاورزان، آنان را به سوی کشت های جایگزین سوق دهد.
ایجاد اطمینان خاطر برای کشاورزان افغانستان در خصوص تامین درآمد های پایدار پس از تغییر کشت خشخاش به کشت دیگر محصولات، گام نخست برای تغییر نگرش های قبلی درباره نحوه تامین معیشت آنها است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید
شنبه 7 تیر 1399 - 16:19:46