تاکید ونزوئلا بر بی نتیجه بودن تهدیدات آمریکا علیه نفتکش های ایرانی

دو شنبه 5 خرداد 1399 - 10:55:45
تاکید ونزوئلا بر بی نتیجه بودن تهدیدات آمریکا علیه نفتکش های ایرانی

تهران - الکوثر : آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ سیاست اعمال فشار همه جانبه علیه ونزوئلا با اعمال تحریم های گسترده به منظور سرنگونی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور و روی کار آمدن خوان گوایدو سرکرده مخالفان این کشور را در پیش گرفته است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، در مقابل متحدان کاراکاس از جمله ایران ، سیاست کمک به ونزوئلا برای ایستادگی در مقابل واشنگتن را در پیش گرفته اند. 

اعزام 5 فروند نفتکش حامل بنزین از جانب ایران به ونزوئلا،  با واکنش خصمانه دولت ترامپ روبرو شده و آمریکا اقدام به اعزام چندین ناو جنگی خود در مسیر این نفتکش ها به منظور ارعاب تهران و منصرف شدن ایران از این اقدام نمود. با این حال نفتکش های ایرانی قاطعانه به مسیر خود ادامه داده و یکی فروند از آنها با حمایت نیروی دریایی ونزوئلا وارد آبهای این کشور  شده است.

این مساله نقطه عطفی در زمینه شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران و ونزوئلا محسوب می شود. «ساموئل مونکادا»، نماینده دائم ونزوئلا در سازمان ملل در صحفه توئیتر خود نوشت: «رسیدن بنزین ایرانیان برای مردم ونزوئلا نقطه عطفی در مبارزه برای حاکمیت، استقلال و صلح است. ترامپ و نوکران او  به حمله نظامی علیه این نفتکش هادر بحبوحه همه گیری  کرونا فکر می کنند.

اما کارشناسان او چیز دیگری را توصیه می کنند.» بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌های ونزوئلا، نفتکش ایرانی «فورچون» با اسکورت نیروی دریایی ونزوئلا در حال عزیمت به سواحل این کشور است و ساعاتی دیگر در بندر پهلو خواهد گرفت. 

سفارت جمهوری اسلامی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: "امروز بیش از هر زمان دیگر، پیوندهای دوستی و برادری بین ایران و ونزوئلا قوی و عمیق است. اولین نفتکش وارد شده است. با تشکر از نیروهای مسلح برای اسکورت. زنده باد دوستی بین ایران و ونزوئلا."

ارسال نفتکش های حامل سوخت ایران به ونزوئلا خشم مقامات آمریکایی را برانگیخت به طوری که واشنگتن تهدید کرد که  از انتقال کشتی‌های ایرانی حامل سوخت به ونزوئلا جلوگیری می‌کند.

به همین دلیل طی روزهای اخیر زمزمه‌هایی درباره احتمال توقیف 5 فروند نفتکش ایرانی که به‌درخواست دولت ونزوئلا برای تحویل سوخت عازم این کشور هستند، در رسانه‌های غربی مطرح شد. با این حال واکنش قاطعانه ایران و هشدار به واشنگتن درباره اقدام متقابل ایران در برابر هر گونه ماجراجویی نظامی در قبال نفتکش های ایران در عقب نشینی دولت ترامپ نقش موثری داشته است.

در این زمینه پس از انتشار گزارش‌هایی درباره افزایش حضور شناورهای آمریکایی در دریای کارائیب، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره تحرکات آمریکا در اعزام نیروی دریایی به منطقه کارائیب با نیت مداخله و ایجاد اختلال و مزاحمت در امر انتقال سوخت ایران به ونزوئلا هشدار داد.

تهران هشدار داده‌ که هرگونه مزاحمتی برای نفتکش‌های ایرانی با واکنش شدید و مقابله‌ به مثل از سوی ایران مواجه خواهد شد. دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در گفت و گوی تلفنی با امیر قطر ابراز داشت اگر نفتکش های ایران در دریای کارائیب از سوی آمریکایی ها دچار مشکل شوند متقابلا برای آنها مشکل بوجود خواهد آمد.

ارسال نفتکش های حامل سوخت از جانب ایران به ونزوئلا ضمن اینکه نشان دهنده همبستگی دو کشور است ، نماد رویکرد مشترک تهران و کاراکس در زمینه مقاومت در برابر تهدیدات و توطئه های آمریکا محسوب می شود. از سوی دیگر این مساله به روشنی نشان می دهد که سیاست های مخرب و براندازانه واشنگتن علیه ایران و ونزوئلا با ناکامی بزرگی مواجه شده و بی اعتباری تهدیدات دولت ترامپ علیه این دو کشور مخالف سلطه گری آمریکا را نشان می دهد.

این مساله نگرانی شدید سیاستمداران تندرو آمریکا را موجب شده است. جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در واکنش به حضور کشتیهای نفتکش های ایرانی در دریای کارائیب و انتقال بنزین از ایران به ونزوئلا گفت:این اقدام برای آمریکا خطرناک بوده و ما در مخالفت با نفوذ ایران  کنار "خوان گوایدو" ایستاده‌ایم. 

به رغم این گونه تهدیدات واشنگتن ، اما جمهوری اسلامی ایران هم چنان به ارتباط گسترده با متحدان خود از جمله ونزوئلا ادامه داده و اعتنایی به گزافه گویی های مقامات آمریکایی ندارد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید


دو شنبه 5 خرداد 1399 - 10:20:16