دلایل تاخیر در تشکیل کابینه حسّان دیاب در لبنان

چهار شنبه 25 دی 1398 - 18:42:10
دلایل تاخیر در تشکیل کابینه حسّان دیاب در لبنان

تهران - الکوثر : با گذشت حدود یک ماه از معرفی حسّان دیاب برای تشکیل کابینه جدید لبنان، اما هنوز وی موفق به تشکیل کابینه نشده است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ،  حسّان دیاب در جلسه روز 19 دسامبر 2019 پارلمان با کسب 69 رای از 128 رای پارلمان مامور به تشکیل کابینه شد. دیاب پس از آنکه از سوی میشل عون، رئیس جمهور لبنان مأمور تشکیل کابینه شد، در نشستی خبری وعده داد طی ۶ هفته آینده دولت جدید این کشور را تشکیل می‌ دهد. حدود دو هفته دیگر تا فرصت 42 روزه اعلام شده از سوی دیاب باقی مانده، اما وی برای تشکیل کابینه جدید با چالش های مهمی مواجه است.

نخستین چالش مربوط به الگوی رفتاری سعد الحریری و جریان المستقبل است. نمایندگان وابسته به المستقبل در جلسه رای گیری پارلمان شرکت نکردند. پس از معرفی دیاب به عنوان نخست وزیر جدید، نمایندگان فراکسیون المستقبل در پارلمان لبنان با وی دیدار و اعلام کردند که در دولت مشارکت نخواهیم کرد و مانع تشکیل دولت نخواهیم شد.

با این حال، به نظر می ‌رسد این تنها یک سیاست اعلامی بوده و در عمل جریان المستقبل و سعد الحریری مانع اصلی تشکیل کابینه جدید از سوی حسّان دیاب هستند. سعد الحریری، نخست وزیر مستعفی در گفت ‌وگو با سایت «مستقبل وب» گفته است که او نخست وزیر مکلف را معرفی نکرده و جریان المستقبل هرگز در دولتی که «دیاب» قصد تشکیل آن را دارد، مشارکت نخواهد کرد و در صورتی که برای رای ‌گیری به پارلمان معرفی شود، به آن رای اعتماد نخواهد داد. الحریری مدعی شده که دولت آینده که حسّان دیاب مامور تشکیل آن شده، دولت «جبران باسیل» خواهد بود.

دومین دلیل در تاخیر تشکیل کابینه جدید لبنان نیز مربوط به سعد الحریری است چرا که موفقیت دیاب در تشکیل کابینه به منزله پایان قدرت خاندان الحریری در لبنان خواهد بود. سعد الحریری در نیمی از یک دهه اخیر قدرت را در لبنان در اختیار داشته و پیش از وی نیز پدرش رفیق الحریری کرسی نخست وزیری را در اختیار داشت. اکنون، اما به نظر می رسد که با استعفای الحریری و فرار وی از پاسخگویی به مردم لبنان به دلیل مشکلات متعدد اقتصادی، پایان دوران قدرت وی فرا رسیده است. به همین دلیل، سعد الحریری سعی دارد با مانع تراشی برای تشکیل کابینه جدید لبنان، احزاب و شخصیت های لبنانی را مجبور کند تا بار دیگر وی را مامور به تشکیل کابینه کنند.

سومین عامل در این خصوص، مداخله بازیگران خارجی است. محور عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی، امارات و آمریکا معرفی حسّان دیاب به عنوان نخست وزیر جدید را در راستای منافع خود نمی دانند. جنبش امل، جریان ملی آزاد، جریان المرده و بلوک الوطنی، الحزب القومی (حزب ملی) و اللقاء التشاوری (انجمن مشورتی) که اکثریت پارلمان لبنان را در اختیار دارند، حسّان دیاب را به ‌عنوان نخست ‌وزیر جدید لبنان تعیین کردند.

بر این اساس، محور چهارگانه عربستان، رژیم صهیونیستی، امارات و آمریکا معتقد هستند که نخست وزیر جدید لبنان در راستای منافع حزب الله گام برخواهد داشت و تلاش می کنند که با اعمال نفوذ بر عناصر نزدیک به خود مانع تشکیل کابینه جدید شوند. حسان دیاب، اما با رد این ادعا عنوان کرد که کابینه ای مستقل و در راستای منافع ملی لبنان تشکیل خواهد داد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 25 دی 1398 - 18:15:42