به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، دراین زمینه دولت آلمان رسماً اعلام کرد در برهه کنونی و شرایط فعلی به ائتلاف دریایی آمریکا نمیپیوندد.
سخنگوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز دوشنبه بار دیگر گفت: «صدراعظم نیازی به مشارکت در مأموریتی آمریکایی در شریط فعلی و زمان حاضر نمیبیند و همه مقامات در دولت آلمان در این موضوع هم رای هستند».
آلمانی ها به خوبی آگاه هستند که مساله حمایت از آزادی کشتیرانی در خلیج فارس ، صرفا بهانه واشنگتن برای تشدید فشارها علیه ایران در چارچوب سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ است و به همین دلیل حاضر نیستند که در سناریوی واشنگتن بازی کنند.
"آندریاس نیک" عضو کمیته روابط خارجی پارلمان و "اولاف شولتز" وزیر دارایی و معاون صدر اعظم آلمان از جمله مقاماتی هستندکه صریحاً مخالفت خود با پیوستن به ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا را اعلام کرده بودند. هایکو ماس وزیر خارجه آلمان چند روز پیش در این باره گفته بود: اقدامات ما درباره تنگه هرمز باید دارای نمادی اروپایی باشد و در راهبرد "فشار حداکثری" که آمریکا در حال اجرای آن است، شرکت نمیکنیم.
آمریکا در چند روز اخیر با سفر مقامات دولت ترامپ در صدد است تا شرکای خود در نقاط مختلف را وادار به پیوستن به ائتلاف دریایی در خلیج فارس کند. از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به استرالیا از دولت این کشور خواست تا به این ائتلاف دریایی بپیوندد.برخی کشورها مانند بریتانیا به این درخواست پاسخ مثبت داده اند.
"بن والاس»، وزیر دفاع انگلیس گفت: این کشور با نیروی دریایی آمریکا جهت تأمین امنیت کشتیهای تجاری در تنگه هرمز همکاری خواهد کرد.
والاس گفت: ما چشم به راه همکاری در کنار آمریکا و دیگران برای پیدا کردن راه کار بینالمللی برای مشکلات در تنگه هرمز هستیم.»
البته موضع لندن در قبال توافق هسته ای برجام تغییر نکرده و این کشور با وجود پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا با تحریمها علیه ایران همراه نخواهد شد. وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه از تصمیم بریتانیا استقبال کرد. پنتاگون اعلام کرد که امنیت عبور و مرور دریایی چالشی بینالمللی بوده و به دنبال همکاری با بریتانیا و همپیمانان دیگر برای تضمین جریان آزاد تجارت هستیم.
به رغم این مساله اما آلمان به عنوان مهمترین کشوراتحادیه اروپا خواهان راهکاری اروپایی در این باره شده است. هایکو ماس روز دوشنبه گفت: «در حال حاضر بریتانیاییها ترجیح دادهاند به مأموریت آمریکا ملحق شوند. ما این کار را نمیکنیم ، ما مأموریتی اروپایی میخواهیم و متقاعد کردن اتحادیه اروپا برای چنین اقدامی زمانبر خواهد بود. فرانسه نیز تاکید کرده که طرح ائتلاف دریایی اروپا در تنگه هرمز متفاوت با رویکرد آمریکا است.
بدین ترتیب در چارچوب اختلافات روز افزون بین اروپا و آمریکا مانند برجام ، اختلافات تجاری و ناتو ، اکنون اختلاف دیگری بر موارد قبلی افزوده شده است. سفارت آمریکا در برلین اخیرا از آلمان خواسته بود به ائتلاف دریایی واشنگتن ملحق شود.
با این حال کشورهای مهم اروپایی مانند آلمان ، فرانسه و اسپانیا درخواست واشنگتن را برای پیوستن به ائتلاف دریایی در خلیج فارس رد کرده وآن را اقدامی تنش آفرین تلقی می کنند. این کشورها معتقدند که اگر هم قرار است اقدامی در این باره صورت گیرد، باید ابتکاری اروپایی و با مشارکت کشورهای اروپایی باشد، نه اینکه مانند بریتانیا با تبعیت کورکورانه از خواسته واشنگتن ،به این ائتلاف دریایی که اهداف و ابعادش مشخص نیست ، بپیوندند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 15 مرداد 1398 - 12:9:25