نگاهی به جامعه مسلمانان نیوزیلند

شنبه 25 اسفند 1397 - 16:39:43
نگاهی به جامعه مسلمانان نیوزیلند

تهران- الکوثر: حمله تروریستی مسلحانه به جامعه مسلمانان نیوزیلند در نوع خود بی سابقه بود به گونه‌ای که ابراز همبستگی همه محافل اجتماعی با مسلمانان این کشور را به همراه داشت.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حمله تروریستی به دو مسجد در شهر کرایست چرچ نیوزیلند که با کشته شدن دستکم 50 نفر و زخمی شدن قریب به پنجاه نفر دیگر همراه بود، افکار عمومی را در شوک فرو برد.

این قتل عام برای مسلمانان نیوزیلند هنوز قابل هضم نیست، چرا که آنها با صلح و همزیستی در کنار دیگر اتباع ادیان دیگر در این کشور مشغول زندگی و عبادات خود بودند.

نیوزیلند در جنوب غرب اقیانوس آرام فاصله‌ای طولانی با دیگر کشورها دارد مثلا استرالیا نزدیک‌ترین همسایه نیوزیلند، دو هزار کیلومتر با آن فاصله دارد.

اسلام کی به نیوزیلند رسید؟

به گزارش وبگاه الخلیج آنلاین، اسلام در قرن نوزدهم وارد نیوزیلند شد. حضور مسلمانان در آنجا قدمت زیادی ندارد. شمار زیادی از مسلمانان به خصوص از کشورهای جنوب شرق آسیا و جزایر اطراف آن در دهه پنجاه قرن بیستم شروع به مهاجرت به آنجا کردند و همین باعث شد  بسیاری از نیوزیلندی‌های اروپایی به اسلام روی آورند.

ریشه‌های برخی از مسلمانان نیوزیلند به هند، پاکستان، سریلانکا، آلبانی، ترکیه، یوگسلاوی، اندونزی و کشورهای عربی بازمی‌گردد.

مسلمانان در نیوزیلند در سه منطقه اصلی مستقر هستند: منطقه اوکلند به ویژه در شهر اوکلند، در جنوب جزیره شمالی هم تعداد زیادی مسلمان زندگی می کنند و همچنین در جنوب شرقی جزیره جنوبی در شهر کریست چرچ هم مسلمانان حضور پررنگی دارند. اکثر این مسلمانان از طبقات معمولی جامعه و تعداد کمی از آنها از متخصصان آموزش دیده در این کشورند.

 در نیوزیلند اولین مسجد در سال 1970 در شهر اوکلند ساخته شد. حدود یازده مسجد در این کشور وجود دارد و امام جماعت یکی از این مساجد، یکی از اعضای الازهر در شهر پالمرستون نورث است.

شمار مسلمانان نیوزیلند

جامعه مسلمانان نیوزیلند یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های دینی در حال رشد در این کشور است به گونه‌ای که شمار ساکنان مسلمان در این کشور بین سال‌های 1991 تا 2006 شش برابر شده و هم اینک قریب به یک درصد کل جمعیت نیوزیلند است.

بر اساس آمار سال 2013  شمار مسلمانان نیوزیلند به چهل و شش هزار و یکصد و چهل و نه نفر می‌رسد که در مقایسه با سال 2006،  28 درصد افزایش یافته است.

حدود 77 درصد از مسلمانان نیوزیلند متولد خارج از این کشور هستند. اکثر آنها یعنی در حدود 29 درصد از هند آمده‌اند و  میزان مسلمانان کشورهای خاورمیانه در نیوزیلند حدود 21 درصد است که از بین عرب‌ها و ایرانی‌ها هستند.

روابط خوب مسلمانان با جامعه

شهر اوکلند و کرایست چرچ هر کدام یک مسجد و یک مرکز اسلامی دارند که از سالنی هم برای برگزاری مناسبت‌های دینی و اجتماعی برخوردار است. انجمن‌های اسلامی در شهرهای اوکلادین، ولینگتون و پالمرستون و کرایست چرچ هم حضور دارند. انجمن اسلامی نیوزیلند فعالیتی در خارج نیوزیلند و داخل آن دارد و با مسلمانان در جزایر فیجی در نزدیکی نیوزیلند و همچنین آفریقای جنوبی، هند و استرالیا هم ارتباط دارند.

اغلب مسلمانان در نیوزیلند از اهل تسنن هستند، اما شمار زیادی از آنها هم شیعه و ساکن شهر اوکلند بزرگ ترین شهر نیوزیلند هستند که در سال‌های اخیر برنامه‌هایی پرنشاط در بوستان‌های سطح همین شهر برای ایام محرم تدارک می‌بینند، نخستین مراسم از این نوع از سوی انجمن خیریه فاطمه زهرا در سال 2008 برگزار شد.

مسلمانان نیوزیلند شاید با برخی مزاحمت‌های شخصی روبه‌رو بوده‌اند؛ اما دولت نیوزیلند همواره حامی آنها بوده و از همین رو از آزادی در انجام شعائر دینی خود برخوردارند.

اما پخش صدای اذان از بلندگوهای مساجد در این کشور طبق قانون ممنوع است در حالی که زن مسلمان از آزادی حجاب شرعی و پوشیدن چادر در خیابان‌ها و بازارهای عمومی برخوردار است.

مسلمانان نیوزیلند پیشتر با سخنان موهن برخی  شخصیت‌های این کشور هم روبه‌رو شدند، از جمله ریچار بروسر، عضو پارلمان این کشور که در یادداشتی برای یک مجله داخلی این کشور جوانان مسلمان را تروریست توصیف کرد و خواهان ممانعت از سوار شدن آنها به هواپیماهای خطوط هوایی غربی شده بود، اما این اظهارات با تقبیح شدید دولت نیوزیلند روبه‌رو شد.

اما حمله تروریستی روز جمعه به مسلمانان نیوزیلند از زمان گسترش اسلام در این کشور نخستین حمله در نوع خود و وحشیانه ترین آن بوده است که محافل جامعه نیوزیلند را در شوک فرو برده است به گونه ای که در حادثه کرایست چرچ همه با جامعه مسلمانان ابراز همبستگی کردند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


شنبه 25 اسفند 1397 - 15:22:54