امروز در قم ؛
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، رئیس مجتمع آموزش عالی بنت الهدی با خوشامدگویی به شرکت کنندگان در هشتمین اجلاسیه کنگره اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، اظهار داشت: این اجلاسیه با موضوع نقش زن و خانواده در کاهش آسیب های اجتماعی، هشتمین همایش از کنگره اندیشه های قرآنی امام خامنه ای به شمار می آید و افتخار داریم بانوان محترم مشارکت بسیار خوبی در این همایش داشته اند.
حجت الاسلام والمسلمین طاهایی خانواده را اولین واحد اجتماعی در جامعه خواندو گفت: چنانچه خانواده بر پایه اندیشه های قرآنی ساخته شود، جامعه قرآنی را بنا خواهند نمود. لذا خانواده نقش اساسی بر پایه ریزی یک تمدن قرآن محور و الهی دارد.
وی ادامه داد: فرزندانی که در خانواده تربیت می شوند، در آینده جامعه نقش آفرین هستند. در داخل خانواده، زنان نقش محوری در شکل گیری و تاثیرگذاری بر خانواده دارند که می توانند با ایفای نقش خود آسیب های اجتماعی را کاهش دهند و غفلت از این نقش قطعا آسیب های اجتماعی فراوانی در پی دارد.
همچنین بخوانید:
کنگره اندیشههای قرآنی رهبر انقلاب؛ بازتاب بینالمللی اندیشه زن و خانواده در جهان اسلام
حجت الاسلام طاهایی با تاکید بر نقش کلیدی و محوری زنان در ساختن خانواده تراز با معارف قرآنی و اهل بیتی(علیهم السلام)، اظهارداشت: چنانچه زنان جامعه به عنوان محور خانواده به این مهم نپردازند، آینده روشنی برای جامعه قابل تصور نیست. لذا در اجلاسیه هشتم به این مهم پرداخته شده است و مقالات دریافتی با موضوع نقش زنان و خانواده در کاهش آسیب های اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفت.
رئیس هشتمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی رهبر انقلاب در پایان گفت، آنچه مقام معظم رهبری از سبک زندگی خانواده قرآنی در آثار و بیانات خود تبیین نموده اند، در این اجلاسیه توسط اساتید و محققان به شکل مقاله ارائه شده است وانشالله به عنوان یک اندوخته علمی برای امتداد اجتماعی آن و بهره برداری در متن جامعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
الگوی زن مسلمان در اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، دبیر علمی هشتمین اجلاسیه کنگره اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای نیز ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت شهدای خدمت، اظهار داشت: تفسیر مقام معظم رهبری از سال ۱۳۴۳ آغاز شد. البته ایشان از کودکی در خانواده ای قرآنی پرورش یافت و نقش مادر گرامی ایشان در تربیت قرآنی رهبر انقلاب بسیار پر رنگ است.
وی ادامه داد: شخصیت علمی مقام معظم رهبری با سه حوزه علمیه مشهد، قم و نجف گره خورده است. جلسات تفسیر معظم له شامل چند بخش تفسیر عمومی از سال ۱۳۴۳، تفسیر تخصصی از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱، تفاسیر موضوعی از سال ۱۳۵۳ و جلسات تفاسیر پس از انقلاب است که با وجود شرایط سخت پس از انقلاب، دوران جنگ و حتی مسئولیت رهبری، این جلسات ویژه طلاب و دانشجویان ادامه یافت.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی با اشاره به تدوین حدود سیصد پایان نامه ارشد و دکتری با موضوع اندیشه های قرآنی حضرت امام خامنه ای در این کنگره، به تبیین برخی نوآوری های قرآنی رهبر معظم انقلاب در ساحت های روش شناسی، ابتکارات عملی و نظریه های نوآمد قرآنی پرداخت.
دبیر علمی کنگره در پایان به نظریه قرآنی رهبر انقلاب پیرامون زن تراز قرآنی و انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری سه الگوی زن خانواده گریز، زن ماندگار در خانه و زن خانواده گرا و فعال اجتماعی را تبیین می نمایند و الگوی سوم زن را به عنوان الگوی منتخب قرآنی بیان می نمایند. لازم است نظریات معظم له پیرامون زن و آسیب های فراوانی که تمدن غربی بر بانوان و خانواده ها تحمیل نموده اند و مقایسه آن با جایگاه متعالی زن در اسلام و قرآن کریم، از موضوعاتی است که باید توسط پژوهشگران ما مورد توجه و کار علمی قرار گیرد.
زن و خانواده در ژرفای اندیشه های قرآنی امام خامنه ای
همچنین معاون پژوهش موسسه انقلاب اسلامی در هشتمین اجلاسیه کنگره اندیشه های قرآنی امام خامنه ای(مد ظله العالی)، به تبیین زن و خانواده در ژرفای اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری پرداخت.
دکتر اسحاقی با تقدیر از این حرکت علمی ارزشمند در جامعةالمصطفی العالمیه، خاطرنشان کرد: درباره مقام معظم رهبری ما با شخصیتی مواجه هستیم که دارای ابعاد مختلف اما با اصل و پایه ثابت و استوار بر دانش، اندیشه و مفاهیم قرآنی و اهل بیتی(علیهم السلام) است بنابراین ما از هر کلام معظم له مستندات قرآنی و حدیثی را کشف می نماییم. مخاطب ایشان جامعه بشری از یک سو دوستداران انقلاب اسلامی تا معاندان و دشمنان است که ایشان در صف مقدم به جهاد کبیر تبیین می پردازند.

وی یکی از مهمترین عرصه های جهاد تبیین را موضوع زن و خانواده دانست و گفت: جهاد تبیین یعنی عدم پیروی از دشمن. امروز تمدن غربی به تخریب نهاد جامعه و بشریت کمر بسته است. خروجی این همایش باید این باشد که الگوهای موثر و مبتنی بر نیازهای جامعه بشری برای اقشار مختلف در نقاط مختلف جهان را ارائه نماییم.
معاون پژوهش موسسه انقلاب اسلامی هدف اصلی اندیشه قرآنی پیرامون زن را احیای جایگاه، کرامت و حقوق زنان دانست و تصریح کرد: آراء و اندیشه های مقام معظم رهبری در حوزه زنان و خانواده بر سه محور منزلت زن، حقوق و تکالیف زنان و نقش تاریخی آنان استوار است. مقام معظم رهبری در بیانات خود با استناد به آیه ۲۰ سوره روم، به تفسیر الهی خلقت زن و تشکیل خانواده می پردازد.
اسحاقی به بیان مولفه های مختلف زن و خانواده در اندیشه قرآنی رهبر انقلاب پرداخت و در پایان ابراز داشت: امیدواریم امتداد حرکتی که در این همایش آغاز شده است را در تدوین پایان نامه ها و آثار علمی قابل استفاده در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های اجتماعی شاهد باشیم.
چهار شنبه 31 اردیبهشت 1404 - 10:15:0