به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، یکی از حالات روانی که با مصرف برخی غذاها تشدید میشود، اضطراب است. اضطراب را میتوان با سطوح ناکافی سروتونین مغز که یک انتقال دهنده عصبی برای کمک به کاهش هورمونهای استرس است، مرتبط دانست.
سطوح اضطراب با تحریک بیش از حد هورمونهایی مانند گلوتامات و اپی نفرین که میتوانند منجر به واکنشهای شدید اضطراب شوند، ارتباط دارد.
غذاهای فراوری شده مقصران اصلی افزایش اضطراب شناخته شده اند. خبر خوب این است که با کاهش مصرف این محرکهای غذایی میتوان اضطراب را به کلی سرکوب کرد:
ماکارونی: کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند ماکارونی سفید، نان سفید، نان شیرینی، آب نبات و نوشیدنیهای شیرین، میتوانند با افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن خلق و خوی را تحت تاثیر قرار دهند. محققان دانشگاه کلمبیا نیز معتقدند در عوض رژیمهای غذایی سرشار از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، کوینولا و ... خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش میدهد.
سس گوجه فرنگی: این نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که درست مانند کربوهیدراتهای ساده منجر به افزایش سریع قند خون و کاهش ناگهانی آن میشود که خود اضطراب شدید را به همراه دارد. یک ضرر دیگر این نوع سس نیز ایجاد هوس دائمی مصرف آن، و ابتلا به افزایش وزن است.
گوشت گاو: اگرچه گوشت قرمز حاوی ویتامینهای گروه ب. است و باعث کاهش سطح استرس میشود، اما افزودنیهای موجود در این گوشت از قبیل: منو سدیم گلوتامات منجر به افزایش سطح گلوتامات در مغز میشود؛ یکی از هورمونهای تحریک کننده اضطراب و استرس بالا. در انتخاب گوشت گاو از فروشگاههای مواد غذایی باید نوع کم سدیم و بدون افزودنی آن انتخاب شود.
لبنیات پرچرب: این نوع لبنیات حاوی چربیهای ترانس باعث اختلال جریان خون به مغز میشوند و یکی از پیامدهای مصرف آنها افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با بهداشت روانی است. یکی از مطالعات نشان داده افرادی که به طور عمده از غذهای سرخ شده، گوشتهای فراوری شده، لبنیات با چربی بالا و دسرهای شیرین استفاده میکنند، ۵۸ درصد بیش از سایرین در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار دارند.
قهوه: کافئین دارای یک اثر محرک بر روی سیستم عصبی است و باعث آزاد سازی هورمون استرس به نام کورتیزول میشود. آزاد سازی این هورمون با بی خوابی و افزایش سطوح اضطراب ارتباط دارد؛ به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات وحشت و اضطراب اجتماعی. در حالی که مصرف کافئین در ابتدا باعث افزایش سطح هورمون سروتونین میشود، اما مصرف بیش از حد آن منجر به کاهش نفوذ کافئین برای ایجاد احساس خوب میشود.
نوشابههای انرژی زا: مصرف این نوشابهها میتواند دوز اضطراب را دو برابر کند. این نوشیدنیها نه تنها حاوی کافئین است بلکه شیرین کنندههای مصنوعی به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهی منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز میشود.
چهار شنبه 11 مهر 1397 - 15:30:5