به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، گفته می شود اروپایی ها در این بسته خرید یک میلیون بشکه نفت ایران در روز و پرداخت پول آن از کانال های مشخص و ده میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران را تضمین می کنند.
با اعلام خروج یکجانبه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از برجام در ۱۸ اردیبهشت، ایران و سه کشور اروپایی و نیز کشورهای چین و روسیه از ادامه اجرای برجام و حفظ این توافق بینالمللی استقبال کردند. ایران و سه کشور اروپایی بلافاصله مذاکرات درباره چگونگی حفظ برجام را با وجود تحریمهای یک جانبه آمریکا که نه تنها ایران بلکه شرکتها و کشورهای خارجی بسیاری را با خود همراه خواهد کرد، آغاز کردند و مدتی نگذشت که چین و روسیه نیز در چارچوب کمیسیون مشترک برجام به این مذاکرات پیوستند.
اکنون بعد از دو ماه و برگزاری نشستهای متعدد کارشناسی و سیاسی در ایران و پایتخت کشورهای اروپایی از جمله بروکسل و وین، کشورهای ۱+۴ قرار است بسته پیشنهادی اقتصادی خود را با هدف تامین منافع اقتصادی، تجاری و مالی ایران از ادامه اجرای برجام بدون آمریکا به مقامات ایرانی تحویل دهند.
علاوه بر کشورهای باقی مانده در برجام و تلاش برای حفظ این توافق، آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز همچنان به راستیآزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات ایران بر اساس برجام ادامه داده است و در فاصله خروج آمریکا از برجام تا کنون، در گزارشی دیگر برای یازدهمین بار از زمان اجرای برجام تایید کرد که اقدامات و فعالیتهای هستهای ایران کاملا منطبق با برجام انجام میشود.
تفاوت بسته اقتصادی ۱+۴ برای ایران نسبت به بستههای که در مذاکراتهای قبلی در مقاطع مختلف سیاسی و دیپلماتیک از سوی اروپا و ۱+۵ به ایران داده شده است و همگی آنها از سوی ایران رد شد این است که در تهیه و تنظیم و مذاکرات جزیی و کارشناسی این بسته، مقامات و کارشناسان ایرانی در جوانب مختلف اقتصادی، تجاری، مالی، هستهای و سیاسی حضور داشتهاند و این گونه نیست که ایران از این بسته و محتوای آن بی اطلاع باشد؛ از این رو باید گفت بسته اقتصادی پیشنهادی ۱+۴ میزان قابل توجهی از «موافقت» ایران را هنوز باز نشده در بر دارد؛ با این حال این بسته باید در اختیار مقامات ارشد و عالی کشور نیز قرار گیرد و نظر آنها نیز در اینباره اخذ شود.
هنوز جزییات بسته اقتصادی ۱+۴ که بیشتر باید آن را بسته اقتصادی اتحادیه اروپا برای ایران آن را دانست منتشر نشده است اما رسانههای مختلف به گمانهزنی درباره آن در این مدت پرداختهاند.
برخی رسانه مدعی شدند که ایران به این بسته نگاه مثبتی دارد و در آن اروپا خرید یک میلیون بشکه نفت از ایران در روز را تضمین خواهد کرد و در قبال آن از کانال مشخصی به ایران ارز پرداخت میشود. همچنین اروپا پذیرفته است که میزان ۱۰ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری کند.
بنا بر اعلام رسانههای مختلف انتظار است، بسته اقتصادی ۱+۴ بعد از آنکه به ایران تحویل شد در رسانههای به طور عمومی منتشر شود.
علاوه بر این در فاصله مذاکرات ایران و ۱+۴، کمیسیون اروپا در اواخر خردادماه با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که مقرارت مسدود کننده و وام خارجی بانک سرمایهگذاری اروپا را به روزرسانی کرده است. این اقدامات به معنی محافظت از منافع شرکتهای اروپایی که در ایران سرمایهگذاری میکنند اتخاذ شده است و نشان دهنده تعهد اتحادیه اروپا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
چهار شنبه 13 تیر 1397 - 9:13:58