به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، یک فرآوردهٔ صنعتی از چغندر قند میباشد و معمولاً بهشکل مربعهای سفیدی میماند که از جنس شکر میباشند. این فرآورده بیشتر برای شیرینکردن نوشیدنیهای تلخ (مثل چای یا قهوه) کاربرد دارد. قند معمولی از ترکیب ساکاروز (نوعی دیساکارید) میباشد.
نیشکر از دوران پیش از تاریخ در هندوستان کشت میشد. هندیها کشف کردند که چگونه قند را از آن استخراج کنند. در دورهٔ رومیان قند را از اروپا میشناختند. اما تا قرنها کمیاب و گران بود.
کریستف کلمب در سال ۱۴۹۳ میلادی نیشکر را به هند غربی برد. این گیاه به حدی در آنجا خوب رشد کرد که اروپاییان مزارع بزرگی را به کشت نیشکر اختصاص دادند. در این مزارع بردگان آفریقایی کار میکردند و آن قدر در آمد نصیب صاحبانشان میشد که به نیشکر «طلای سفید» میگفتند.
در طی جنگهای ناپلئون صدور نیشکر را از کارائیب به اروپا قطع شد در این زمان کشت چغندرقند بیش از پیش رواج یافت و قندها را از چغندرقند تهیه کردند.
دیابت یا بیماری قند:
یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزمهای مختلفی است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کمتحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.
در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد از اینرو میزان قند خون افزایش یافته که بهآن هایپرگلیسمی میگویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگهای بسیار ریز در بدن ایجاد میشوند که میتوانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند. همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد. لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا میتواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.
گیاهان مفید برای بیماران دیابتی:
امروزه قند و دیابتیکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. به گزارش سایت «Readers Digest» در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن به حساب می آید، میزان قند خون از حد طبیعی خارج می شود.
این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی، آسیب به اعصاب و قانقاریا می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد. بنابراین برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر، باید از بدن خود خوب مراقبت و برای پیش گیری از این بیماری مهلک میزان متعادل قند خون را حفظ کنیم.از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان قند و دیابت به کار می رفت که از نظر علمی نیز تاثیر آن ها ثابت شده است. در این مطلب به تعدادی از این گیاهان اشاره خواهیم کرد.
● آلوئه ورا؛ آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.
● دارچین؛ این ادویه دسترسی سلول های چربی را به انسولین آسان تر می کند و تبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش می دهد. علاوه بر آن دارچین مانع ایجاد رادیکال های آزادخطرناک می شود.
● پیاز؛ این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.
● سیر؛ این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین به حساب می آید.
● برگ های انبه؛ برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی ۲ بار با آب مصرف کنید. این ۲ روش عوارض دیابت را از بین می برد.
● قره قاط؛ این میوه اختلالات پرخطر قند و دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.
● جینکو بیلوبا؛ عصاره این گیاه برای پیش گیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت موثر است.
● شنبلیله؛ شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز، میزان قند خون را کنترل می کند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافت های پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.
● اسفرزه؛ این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین می برد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.
● ریحان؛ این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند. به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف می کنید، بهتر است با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.
نشانه های بیماری قند و دیابت
1- ادرار بیش از حد، زیرا بدن میخواهد از قند اضافی خون خلاص شود.
2- احساس خستگی فراوان
3- احساس غیر عادی تشنگی، چرا که بدن نیاز به جایگزینی مایعات دفعشده دارد.
4- حالت تهوع(دل آشوب).
5- تاری دید.
6- احساس گرسنگی در عین کاهش وزن.
7- عفونتهای پیاپی.
8- زخمهای پوستی التیامناپذیر در مراحل پیشرفت بیماری.
باید توجه داشت که ممکن است این نشانه ها برای همه یکسان نباشد:
· امکان دارد نشانه های مرض قند نوع 2، به تدریج بروز کند.
· احتمال دارد بعضی اشخاص اصلا علائمی نداشته باشند.
· بسیاری افراد دچار بیماری قند نوع 2 هستند و خود نمیدانند.
دیابت اگر به موقع کنترل و درمان نشود ممکن است به مشکلات بهداشتی شدیدی همچون نابینایی، آسیب به قلب و رگهای خونی و لطمه دائمی به اعصاب منتهی گردد. مراجعه مرتب به پزشک جهت معاینه و بحث و گفتگو پیرامون چگونگی رویارویی با بیماری یاد شده، رمز سالم ماندن فرد است.
قند و دیابت یکی از مشکلات شایع است که گاهی منجر به مرگ هم میشود. کسانی که قند و دیابت دارند گاهی دچار زخم های شدید در پا و .. می شوند اما هیچ دردی حس نمیکنند و برخی انقدر اوضاعشان خراب می شود که باید یکی از اعضای بدنشان را قطع کرد.
سعی کنید مراقب سلامتی خود باشید و تا میتوانید خوراکی های شیرین نخوردید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 22 خرداد 1397 - 10:38:55