به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، ایجاد تفرقه میان ادیان و مذاهب یکی از اصلی ترین حربه های دشمنان برای تزلزل پایه های امنیت و همبستگی در جوامع مختلف است و هر جا این حیله کارساز شده ثبات و بهروزی از آنجا رخت بربسته و دشمن به اهداف شوم مادی و دنیوی خود رسیده است.
سیستان و بلوچستان سرزمین اتحاد شیعه و سنی است و به سبب اعتقادات عمیق مردم این دیار ماه مبارک رمضان بسیار محترم و گرامی شمرده می شود.
وحدت و همبستگی مردم سیستان و بلوچستان و بی توجهی به دسیسه های دشمنان اسلام و نظام اسلامی موجب شده تا دشمنان خدا و آیین محمدی (ص) تمام تلاششان را برای ایجاد اختلاف میان آنان بکار گیرند اما اعتقاد عمیق مردم به آئین های دینی، مذهبی و ملی تمامی این توطئه های شوم را نقش بر آب کرده است.
مردم مسلمان، مومن و با خدای سیستان و بلوچستان «سرزمین باد و خاک و آفتاب» به هر بهانه ای در صدد نشان دادن وحدت و همبستگی شان هستند و مناسبت ها و ماه هایی چون ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای این منظور و بهره گیری از برکات بی شمار این ماه الهی است.
شیعه و سنی در این ماه پر برکت با شرکت در آیین ها و برنامه ها دینی و مذهبی یکدیگر با شوق و اشتیاق شرکت می کنند و از سفره های افطاری و سحری مشترک خود و محافل قرآنی بهره می برند.
پیروان دو مذهب شیعه و سنی در این استان با اتحاد و همبستگی در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیز و در بسیاری از مسائل فرهنگی و دینی نیز آئین های مشترکی دارند.
در گوشه و کنار شهر زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان که پایگاه اتحاد اسلامی نام دارد هنگام افطار مسلمانان بلوچ و فارس، کرد، ترک، لر، یزدی، کرمانی، بیرجندی، سیستانی و بلوچ با شرکت در نمازهای جماعت و صفوف به هم فشرده نماز تراویح شرکت می کنند و به اعتقادات و مذاهب یکدیگر احترام خاصی می گذارند.
مساجد شیعه و اهل سنت در ماه مبارک رمضان میزبان خیل عظیمی از نمازگزاران هستند و هر روز عصر پس از اذان مغرب سفره های افطاری در این مساجد پهن و از روزه داران پذیرایی می شود، بر سر این سفره ها نه تنها هیچ تفاوتی بین شیعه و سنی وجود ندارد بلکه پیروان هر دو مذهب را می توان بر سر یک سفره نظاره کرد که چگونه دوستانه و صمیمی از یکدیگر پذیرایی می کنند.
مصطفی محمدحسنی یکی از ساکنان خیابان بزرگمهر اظهار داشت: برادران اهل سنت هر بعدازظهر در این مکان نماز برگزار و مردم اهل تشیع این محدوده نیز با احترام خاصی با آنان برخورد و گاه پذیرایی می کنند.
وی ادامه داد: در زمان برگزاری نماز ،در این منطقه ترافیک سنگین می شود اما مردم با همکاری هم سعی می کنند تا خودرو ها را در مسیرهای منظم هدایت کنند.
وی افزود: هیچ یک از ساکنان شیعه این منطقه نه تنها به شلوغی و ترافیک اعتراض نمی کنند بلکه برگزاری نماز جماعت را عامل برکت و نزول رحمت الهی می دانند .
محمد حسین زهی یکی از برادران بلوچ اهل تسنن زاهدان گفت: مردم سیستان و بلوچستان همواره اتحاد داشته اند و این اتحاد در ماه مبارک رمضان بیشتر می شود.
وی تصریح کرد: همیشه در این ماه بزرگان دینی ما و اهل تشیع برای یک یا چند روز که مقدور باشد با یکدیگر بر سر سفره افطار می نشینند و از غذای هم می خورند.
وی بیان کرد: همسایه های اهل تشیع ما هنگامیکه اطعام نذری طبخ می کنند همواره مقداری از غذا را برای سایر همسایه ها از جمله اهل سنت برده و آنان نیز با روی باز نذری را قبول می کنند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان در این باره اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بهترین و ارزنده ترین فرصت برای برگزاری آیین های ویژه مشترک شیعه و سنی به ویژه محافل قرآنی در مساجد است.
آیت الله عباسعلی سلیمانی ادامه داد: خدا، پیامبر(ص)، قرآن کریم، احکام اسلام و کعبه معظم حلقه های مهم اتحاد بین مسلمانان هستند و ماه مبارک رمضان نیز از جمله فرصت های بسیار خوب برای بهره گیری از برکات آن و برگزاری جلسات مشترک دینی و عبادی در مساجد شیعه و سنی است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان و کرمان تصریح کرد: ماه مبارک رمضان فرصتی فراهم کرده تا مراسم و محافل قرآنی با حضور قشرهای مختلف مسلمانان در مساجد شیعه و سنی به طور مشترک برگزار شود.
عضو خبرگان رهبری گفت: قرآن کریم و ماه مبارک رمضان دو حلقه وصل شیعه و سنی است به همین سبب باید در این ماه عزیز از علما و اندیشمندان شیعه و سنی در برنامه ریزی ها و اجرای آیین های ویژه بیشتر استفاده شود.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: خوشنویسی آیات قرآنی حلقه وصل دیگری میان شیعه و اهل سنت است بطوری که در ماه مبارک رمضان از هنرمندان هر دو قشر به ویژه بانوان هنرمند شیعه و سنی در کتابت آیات الهی استفاده می شود.
مردم مناطق مختلف سیستان و بلوچستان از قلب زمین در دل هامون واقع در شمال این استان، تا ساکنان کوهستانهای سر به فلک کشیده در مرکز و مردم ساکن در جوار دریای نیلگون عمان در جنوب استان در این ماه عزیز دوشادوش یکدیگر تمام مراسم و آئین های ویژه را به خوبی اجرا می کنند.
مردم مومن و همیشه در صحنه سیستان و بلوچستان به عنوان مسلمانان واقعی در روز قدس در سراسر شهرها و روستاهای استان به خیابان ها آمده و با مشت های گره کرده فریاد حمایت از فلسطین و انزجار از صهیونیست ها را سر می دهند.
رمضان فرصتی بسیار مناسب برای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان است تا اگر در طول سال دلگیری و دلخوری از یکدیگر داشته اند آن را کنار گذاشته و بر سر یک سفره از خوان نعمت الهی بهره ببرند.
رابط نهاد نمایندگی رهبری در امور اهل سنت خاش نیز گفت: وحدت و همدلی علما و بزرگان اهل سنت با علما و بزرگان شیعه در این شهرستان مزیت بسیار مهمی است که سبب تقویت همگرایی در جامعه شده است.
مولوی یعقوب حسین بر ادامه داد: همه ساله امامان جمعه و جماعات، مدیران و مدرسان حوزه های علمیه اهل سنت از آیین های ضیافت افطاری به خوبی استقبال می کنند و این سنت حسنه در نقاط مختلف شهری و روستایی در سطح مساجد شهرستان انجام می شود.
امام جمعه مسجد جامع الخلیل اهل سنت خاش نیز گفت: قرآن عامل مهم وحدت و همدلی در میان مسلمانان است.
مولوی محمدعثمان قلندرزهی از ماه مبارک رمضان به عنوان ماه بهار امت اسلام و بهار قرآن یاد کرد و اظهار داشت: ماه پرفضیلت و با برکت رمضان، ماه رسیدن به خدای یکتا و نزدیک شدن به قرآن و سنت و در نتیجه اتحاد و همبستگی عموم مسلمانان است.
شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان از دیرباز در کنار یکدیگر برادرانه و دوستانه زندگی کرده، وصلت و ازدواج و داد و ستد در میان آنان رواج دارد و به آئین ها و اعتقادات خود احترام می گذارند که بهترین نمونه این دوستی و اتحاد را می توان در رمضان بهار قرآن و ماه مهمانی خداوند نظاره کرد.
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
دو شنبه 7 خرداد 1397 - 14:26:23