به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ،الیوت آبرامز، عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا که در دولت جورج بوش دستیار رئیسجمهور و معاون مشاور امنیت ملی بود، از جمله کسانی است که برای منافع صهیونیستها لابی میکند و قلم میزند.
آنچه در پی میآید، ترجمهای از یادداشت اوست که روی پایگاه اینترنتی شورای روابط خارجی آمریکا قرار گرفته و نمونهای از استدلال حامیان صهیونیستها برای تحریک افکار عمومی و دولتمردان آمریکایی علیه ایران است.
آبرامز نوشت: وقتی ما به بحث کردن درباره برجام مشغول بودیم، ایران مشغول عمل کردن بوده است. در پنج سال گذشته وقتی اسرائیل تلاش ایران برای رساندن تجهیزات فنآوری برتر به حزبالله در لبنان را مشاهده کرد، صدها بار (!) به سایتهایی در سوریه حمله و آنها را بمباران کرد.
اسرائیل در ماه گذشته نیز "مرکز تحقیقات و مطالعات علمی" در شهر مصیاف واقع در مرکز سوریه را بمباران کرد؛ ادعا شد که این مرکز یک سایت نظامی است که در آن تسلیحات شیمیایی تولید میشود.
اکنون نیز گزارشهایی با این مضامین وجود دارد که ایران قصد دارد یک فرودگاه نظامی در نزدیکی دمشق تأسیس کند تا نیروهای سپاه بتوانند حضور و عملیاتشان در سوریه را تقویت کنند؛ ایران و دولت اسد در حال مذاکره درباره اعطای یک اسکله دریایی در بندر طرطوس به ایران هستند و ممکن است ایران لشکری از سربازان خود را در سوریه مستقر سازد.
چنین رویدادهایی برای اسرائیل غیرقابلتحمل خواهد بود و اسرائیل این پیام را به روسیه و آمریکا انتقال خواهد داد. وزیر دفاع روسیه بهزودی به اسرائیل سفر میکند و در پی آن نیز وزیر جنگ اسرائیل به واشنگتن خواهد رفت.
اقدامات پیشین اسرائیل برای واداشتن پوتین به متوقف کردن ایران (در جریان سفرهای چهارگانه نتانیاهو به مسکو در سال گذشته) با شکست روبرو شد و این اتفاق نشان داد که اسرائیل باید بهتنهایی چنین کاری انجام دهد، مگر درصورتیکه سیاست جدید در قبال ایران که در دولت ترامپ دربارهاش بحث میشود، آمریکا را به یافتن راههایی برای متوقف کردن گسترش حضور و نفوذ ایران در خاورمیانه سوق دهد.
نتیجه بعداً معلوم خواهد شد. شایعاتی در جریان است با این مضمون که ممکن است دولت ترامپ به سپاه برچسب گروه تروریستی بزند و با این اقدام در را به روی توسل به زور باز کند. بحث درباره برجام به هر جایی که کشیده شود احتمالا در این دولت در این خصوص که باید با نقش نظامی روبه رشد ایران در عراق، سوریه، لبنان و هرجائی دیگری در این منطقه مقابله شود، اجماعی گستردهتر وجود خواهد داشت.
نتیجهگیری آمریکا در این خصوص هرچه که باشد، اگر ایران حقیقتاً برنامهای برای برقراری حضور نظامی دائمی در سوریه که با پایگاههای دریایی و هوایی و نیروی زمینی گسترده تکمیل شود، داشته باشد، اسرائیل مجبور به اتخاذ تصمیماتی سرنوشتساز خواهد شد.
اینگونه حضور ایران در مدیترانه و در مرز اسرائیل توازن نظامی در منطقه و درنهایت وضعیت امنیتی اسرائیل را تغییر خواهد داد.
طبق برجام همانطور که اوباما موافقت کرد، محدودیتها بر برنامه هستهای ایران بعد از هشت سال رو به خاتمه میرود. شاید اسرائیل با زمانی که ایران سلاح هستهای و در سوریه پایگاههایی داشته باشد حدود یک دهه فاصله داشته باشد و شاید حتی ایران تسلیحات هستهای خود را در سوریه یعنی در چند کیلومتری مرز اسرائیل مستقر سازد (!).
فیشمن، رئیس خبرنگاران نظامی اسرائیل اخیراً در گزارشی نوشت که "اگر اقدام دیپلماتیک اسرائیل با شکست روبرو شود ما (اسرائیل) در مسیر رویارویی با ایرانیها حرکت خواهیم کرد." این نتیجهگیری و اقدامات ایران که باعث بالاتر رفتن این احتمال میشود باید در ذهن مقامات دولت ترامپ درحالیکه درباره سیاستی جدید در قبال حرکت بی توقف ایران بهسوی قدرت در خاورمیانه بحث میکنند، باشد.
نقد و نظر: این یادداشت، بازتابی از فضای لابیگری صهیونیستها در آمریکاست. پرواضح است که قلم زدن حامیان صهیونیستها در فضای گوبلزی، به معنای انتشار دروغهای بزرگ است تا فضای ضد ایرانی تشدید شود. چارههای کوتاهمدت و میانمدت و بلندمدتی برای چنین قلمفرساییهایی نیاز است تا این دست پروژهها که برای دستکاری و فریب افکار عمومی است، با شکست مواجه شود.
منبع: شورای راهبردی روابط خارجی
سه شنبه 18 مهر 1396 - 15:5:41