به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در این کنفرانس دو روزه که «عباس خامه یار» معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز حضور دارد 'شیخ عبدالغنی شمس الدین' رئیس نهضت العلماء مالزی در سخنان افتتاحیه اهمیت گردهمایی علمای اسلامی به منظور بررسی آخرین تحولات فلسطین و مسجد الاقصی را مورد تاکید قرار داد.
وی در بخش نخست در سخنرانی با عنوان 'مسئله فلسطین و ارتباط آن با سلطه قدرت ها و طرح آینده آنها' گفت: مسئله آزادی فلسطین به عوامل زیادی بستگی دارد که بخشی از آنها داخلی و برخی دیگر عوامل خارجی هستند.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنرانی خود گفت از دیدگاه ایران، استمرار حیات رژیم صهیونیستی استمرار استعمار و نظام سلطهگر غرب بر عقل و اندیشه جوامع اسلامی است.
عباس خامه یار در مورد دیدگاه ایران در خصوص وجود رژیم صهیونیستی تصریح کرد که آنها دارای راهبردها و طرحهای بسیار عمیقتر از آنچه برخی از شخصیتهای رسمی متصور می شوند هستند.
خامه یار در ادامه تصریح کرد: دیدگاه ایرانی بر این اساس استوار است که به این موضوع از منظر وجودی نگاه میکند. یا بعبارتی آن را یک تهدید در مقابل وجود اسلامی قلمداد مینماید و به اشغال سرزمین یا یک منطقه عربی اکتفا نمیکند.
به گفته وی، صرف نظر از مشکل ظاهری آن، باید اذعان نمود که رژیم صهیونیستی یک عامل استعماری، استکباری و امپریالیستی غربی در عمق جهان عرب بشمار میرود.
خامه یار افزود:از این رو تمام موضعگیریهای ایران، که در رأس آنها مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنهای قرار دارد، بر این اساس استوار است که رژیم صیهونیستی را عامل اصلی کلیه بحرانها و نابسامانی های موجود در منطقه میدانند.
وی خاطرنشان کرد که انقلاب اسلامی ایران براساس مقابله با استعمار و نظام سلطه بنیان نهاده شد تا از نقشههای توسعهطلبانه رژیم صهیونیستی جلوگیری نماید.
به اعتقاد وی، یکی از بزرگترین دستاوردهای این انقلاب جلوگیری از تثبیت و توسعه رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و منطقه است.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه گفت: ایران با حمایت از مقاومت توانسته رژیم صهیونیستی را به جایگاه نخستین خود که همانا کنکاش جهت بدست آوردن مشروعیت در جهان بود بازگرداند در حالی که این رژیم بر این باور بود که پس از قرارداد 'کمپ دیوید' موفق شده تا حضور و وجود خود را در جهان تثبیت نماید.
خامه یار با طرح این سئوال که با گذشت یکصد سال از 'بیانیه بالفور'، وجود رژیم صهیونیستی در منطقه دارای چه معنایی است، تصریح کرد: این سؤال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بویژه پس از گذشت یکصد سال از صدور موافقتنامه 'سایکس پیکو' که از سال 1916 میلادی برپایه مرزهای خیالی منجر به تجزیه و تقسیم جهان اسلامی است.
وی گفت این مرزها باعث از هم پاشیدگیها، تفرقه انگیزیها و پیروی کردنهای کورکورانه گردیده و فرصتهای با هم بودن، متحد شدن و فعالیت مشترک عربی را کاهش داده است.
خامه یار تاکید کرد این دقیقاً همان چیزی است که در خلال بحرانها و درگیریهای چند ساله پس از تقسیم نامبارک بوقوع پیوسته در منطقه شاهد آن بوده و هستیم.
رئیس کمیته فلسطین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: محصول این قرارداد استعماری چیزی جز اجرای نقشه شوم غربیها جهت ایجاد رژیم صیهونیستی تحت عنوان سرزمینی ملی برای یهودیان در قلب جهان اسلامی نبوده است.
خامه یار در ادامه گفت: پس از گذشت یک قرن از 'سایکس پیکو' و بیانیه بالفور و گذشت هفتاد سال از تأسیس رژیم صهیونیستی و پنجاه سال از اشغال قدس، امروز بیش از هر وقت دیگری درخواهیم یافت که دست اندرکاران و سازندگان سایکس پیکو بطور اساسی تر بر تثبیت بنیانهای 'وجود اسرائیل' در منطقه اصرار دارند.
وی در ادامه به نظرات اندیشمند بزرگ الجزایری و مبارز ضداستعماری مرحوم 'مالک بن نبی' که بیش از شصت سال قبل در کتابی خطرات و نقشههای استعماری را بیان کرده بود، اشاره کرد و گفت که این اندیشمند بزرگ عربی و اسلامی در بخشی از کتاب خود گفته است: «اسرائیل به مثابه خط مقدم جبهه استعمار غربی در جهان اسلام بشمار میرود.»
رئیس کمیته فلسطین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عنوان این که شعار 'از نیل تا فرات' یک طرح استعماگرانه صرف بشمار میرود، خاطرنشان کرد: بدون شک دیدگاه استراتژیک ایران در خصوص تأسیس رژیم صهیونیستی و استمرار بخشی وجود آن، برپایه همین نظریه استوار است.
به گفته وی، مفاهیم ایدئولوژیک و عقیدتی ارائه شده توسط امام خمینی(ره) در طول پنجاه سال مبارزه خود با استکبار در همین راستا بوده، بگونهای که ایشان 'اسرائیل را یک غده سرطانی در کالبد امت اسلامی' قلمداد نمودند.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه خواستار وحدت و نزدیکی بیش از پیش بین مسلمانان شد تا در باور و فهم خود به تعریف صحیحی از وجود اسرائیل و اندیشهای دست یابند که به یک گفتگوی اسلامی کلی با هدف نزدیک نمودن افکار و آراء بدور از هرگونه دشمنی و کینه منجر شده و بتواند بحرانهای موجود در کشورهای منطقه را کنترل نماید.
به گفته وی، گفتگوی استراتژیک ما را به سوی کشف حقیقتی رهنمون مینماید که از خلال آن درک خواهیم نمود اسرائیل عامل اصلی تمامی بحرانهایی است که دز منطقه وجود دارد.
وی با اشاره به حمایت برخی کشورهای عربی از نظام فرو ریخته صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران تاکید کرد اگر چه برخی از مسئولین عرب دارای مواضع دشمنانه با ایران هستند، اما ایران هیچ دولت عربی یا اسلامی را دشمن خود نمیداند.
خامه یار با این عنوان که اسرائیل همچنان دشمن نخست اسلام و مسلمین باقی خواهد ماند، تصریح کرد: نواختن بر ساز طایفهای و فرو رفتن در طرح صهیونیستی از سوی برخی، امری ترسناک و واهمه انگیز است تا حدی که اختلافات سیاسی جای خود را به اختلافات مذهبی خطرناک داده اند.
وی تاکید کرد اهتمام و توجه اول و آخر برای جمهوری اسلامی ایران همانا مبارزه با اختلافات شیعی ـ سنی و ایستادگی در برابر هر توطئهای است که بخواهد سنیها و شیعیان را در برابر یکدیگر قرار دهد.
معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد ممکن است برخی دست از حمایت خود از حزب الله و حماس و جهاد اسلامی و بقیه گروههای مقاومت بردارند اما حق آن را ندارند که از ما نیز بخواهند تادست از حمایت مقاومت برداریم چرا که ما در این حمایت عزت و کرامت و آینده درخشان خود را می بینیم.
وی در پایان با این عنوان که مشکل اساسی همان وجود رژیم صهیونیستی است، تصریح کرد که مقاومت همانا ایستادگی در برابر اشغالگری، قتل و خونریزی، آوارگی و ظلم و ستم است و به هیچ وجه نمیتوان آن را یک مانع و دردسر قلمداد نمود.
همچنین 'شیخ عبدالغنی شمس الدین' در معرفی عوامل داخلی به 'مشروعیت حاکمان سیاسی'، 'تفاوت دیدگاه برخی دولتمردان و مردم'، 'جهل و عدم درک مناسب مسائل مذهبی و شرایط راهبردی ' و 'نقش نخبگان در نظام سیاسی و واقعیات موجود' اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این مسائل شد.
وی در تشریح عوامل خارجی که در مسیر آزادی فلسطین و مسجد الاقصی وجود دارد نیز به 'استعمار در کشورهای عربی'، شرایط ناامن محیطی و مشکلات درونی کشورهای عربی'، 'رقابت بین قدرت های خارجی برای تاثیر بر کشورهای عربی' و 'سلطه و نفوذ صهیونیست ها' اشاره کرد.
'شریف امین ابوشامالا' از 'بنیاد قدس مالزی' در بخش بعدی این کنفرانس در نشستی تحت عنوان 'حملات اخیر به مسجد الاقصی و وضعیت فعلی چشم انداز یهودی سازی' پرداخت و گفت که تا زمانی که آزادی در مسجد الاقصی وجود نداشته باشد، آزادی برای امت اسلام وجود نخواهد داشت.
وی با تاکید بر این مسئله که فلسطین تنها محدود به اعراب نیست و به همه انسان ها مربوط می شود گفت برغم گذشت 50 سال از اشغال فلسطین و گذشت 100 سال از اعلامیه بالفور همچنان فلسطین در بند صهیونیست هاست.
'شریف امین ابوشامالا' همچنین گفت که اگر مسئله فلسطین حل شود، مسئله میانمار نیز می تواند به راحتی حل شود.
'شیخ مصطفی اللداوی' از مقاومت بین الملل علما نیز در سخنانی در این همایش با تشریح شرایط جغرفیایی مسجد الاقصی و همچنین گذشته تاریخی آن گفت ما معتقدیم ک این رژیم غاصب به زودی نابود می شود و مسلمانان به پیروزی دست می یابند.
وی با این عنوان که ما سلاحی برای مقابله با رژیم صهیونیستی نداریم، بلکه همه فلسطینان با صبوری خود این رژیم را را مجبور به بازگشت حق مسلمانان می کنند، افزود: هنگامی که اعتراضات را در کشورهای مختلف در حمایت از مردم فلسطین مشاهده می کنیم به قدرت مسلمانان پی می بریم و می توانیم با همکاری با یکدیگر بسیار قدرتمند عمل کنیم.
سه شنبه 18 مهر 1396 - 9:49:51